Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nudí vás obyčejný život? Věříte v mimozemšťany? Pak se staňte exekutorem! Mladý prodavač Otto (Emilio Estevez) opustí nudnou práci v supermarketu. Když se jednou fláká po ulicích, požádá jej neznámý muž jménem Bud (Harry Dean Stanton) o odvoz zaparkovaného auta, které údajně patří Budově manželce. Vzápětí se ukáže, že Bud s Ottovou pomocí auto legálně ukradl – je totiž exekutorem ve firmě Pomocná ruka. Ta zabavuje auta majitelům, kteří se opozdili se splátkami. Otto má zničehonic novou práci. Jako exekutor si přitom užije spoustu zábavy. Čím dražší auto, tím větší je exekutorova provize. Tím větší je však také zájem konkurenční firmy bratrů Rodriguezových. Zapněte si pásy: městem totiž právě projíždí nesplacený Chevrolet Malibu v hodnotě dvaceti tisíc dolarů. Za volantem je vědec, který utekl z vládní instituce, a v kufru mrtví mimozemšťané… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (97)

Vodny 

všechny recenze uživatele

Tohle kultovní béčko má své chvilky. Když přehlédnu chaoticky nesmyslný příběh, vidím docela zajímavé postavičky, které mezi sebou vedou osobní války na všech úrovních. Ve své podstatě je tohle jeden z mála filmů, kde nenajdete kladnou postavu. Všichni se honí za vlastním úspěchem a dokáží jít až přes mrtvoly. Vtip je v tom, že ani smrt se zde nebere příliš vážně. Jedna z postav ze svého chování obviňuje společnost, přičemž se zdá, že se chová nemorálně jenom kvůli tomu, aby se odlišil od ostatních. Do jisté míry je v tomhle filmu ukryto víc, než to na první pohled vypadá. Na druhou stranu absence jakéhokoliv řádu dává tušit, že je to spíše celé dílem náhody. Dialogy mě bavily, nebyly nucené a vyumělkované, ale zbytek je slátanina prvního stupně. ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Braková holomajzna s prima hudebním motivem od Iggyho Popa,odrazem zvukařova mikrofonu ve výloze přepadenýho krámu a Stantonem (viděl jsem ho těsně před tímhle v Paříž Texas),který si po Vetřelci a před Pitvou mimozemšťana prostě někde musel zablbnout.A to nemluvím nic o té ocelové ruce záhadné pani v černém,třeba. Dobrý to bylo. ()

Reklama

curunir 

všechny recenze uživatele

,,...NARAZ NIEKTO POVIE: TANIER, ALEBO KREVETY, ALEBO TANIER KREVIET. ANI NEMÁ ZMYSEL NEJAKÝ HĽADAŤ. VŠETKO JE TO SÚČASŤ VEĽKÉHO KOZMICKÉHO NEVEDOMIA." ,,BRAL SI VEĽA LSD V DOBÁCH HIPPIES?" __ Ako písali iní, film má špecifickú, svojim spôsobom podmanivú atmosféru, často podporenú svetelnosťou scén v súčinnosti s kamerou. Ďalej má film scenár, vďaka ktorému občas niektorá z postáv príjemne zaperlí alebo sa objaví zaujímavá scénka (vyhodený balík peňazí, štrikujúci policajt) a ktorý vlastne neobsahuje žiaden poriadny dej. Ten by sa dal zhrnúť do niekoľkých viet, ale veľmi ťažko by sa písal obsah. Dej totiž často nedáva zmysel, vedľajšia dejová línia s mimozemšťanmi je voči tej hlavnej prakticky irelevantná,a skôr sa tu pracuje s náhodou pripomínajúcu mi surrealistickú mozaiku, dokonca mierne dadaistické predstavenie. Vďaka úspornej minutáži sa sledovanie dá prežiť a dajú sa v ňom objaviť aj inšpiračné zdroje pre neskoršie filmy, ako je to v prípade spomínaného ,,Pulp Fiction" s využitím motívu tajomného kufra alebo melodicky podobným soundtrackom. Údajná kultovosť filmu v USA sa tak dá pochopiť. (754. hodnotenie, 74. komentár k filmu) ()

I.AM.NOT 

všechny recenze uživatele

Chápu americkou poblázněnost a uctívání tohoto titulu jako kultovního. /vod je snad to nejbláznivější co kdy kdo vyprodukoval, prostředek trošku drhne a konec je vskutku zvláštní a nečekaný (ačkoli nějakou zvláštnost čekal snad každý). Potěšil mě i hudební motiv od mého oblíbeného Iggy Popa. Punk/trash/blbost/kult a zaslouženě. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Letmý pohled na soupis filmů, na kterých se Alex Cox podílel, ihned prozradí, že nejde o filmařské eso - spíš o druhořadého filmaře, který lovil převážně v béčkových vodách. V 80. letech ale dokázal jediným titulem naplnit kina a vytvořit svérázný fenomén. Strefil se do nálady a potřeb mladého amerického publika a i když filmová kritika, diplomaticky řečeno, neskrývala rozpaky, jeho Repo Man se z outsidera stal načas králem. Sám Cox by nedokázal definovat, v čem úspěch spočíval, konec konců ho nedokázal nikdy zopakovat. Jeho zmatená historka šmrnclá doznívajícím punkem o klukovi, který po vyhazovu z práce zkusí štěstí coby exekutor a v nové roli čelí nástrahám šílených vědců i mimozemšťanů, má jasně brakové ukotvení. K filmu jsem proto přistupoval s přesvědčením, že to po pár minutách vzdám. Možná právě nulové očekávání nakonec způsobilo, že jsem film nejen dokoukal, ale nakonec odměnil i 3 hvězdičkami a 55 % celkového dojmu. Rozhodně nejde o veledílo, ale pokud přistoupíte na Coxovu hru, může to překvapivě fungovat. Každopádně ale jde o kousek, který bych se vzhledem k tomu, jaký bizár představuje, zdráhal komukoli doporučovat... ()

Galerie (55)

Reklama

Reklama