Reklama

Reklama

Dračí život Bruce Lee

  • USA Dragon: The Bruce Lee Story (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Životní příběh krále kung-fu filmů, který vedl z ulic Hongkongu až k hvězdné slávě... “Vždy buď sám sebou. Projevuj svou osobnost a vždy si věř”. Legendární herec kung-fu filmů Bruce Jun Fan Lee se narodil v San Franciscu a dětství prožil v Hongkongu. Jako třináctiletý začal studovat bojová umění, ale věnoval se i tanci. V osmnácti letech odešel do Spojených států a zde se zformovalo jeho vlastní bojové umění Jeet Kune Do, které Bruce Lee předával řadám svých studentů. Filosofie Jeet Kune Do spočívala v jednoduchosti, přímosti a osobní svobodě. Hollywood objevil Bruce Lee v polovině 60. let, ale průlomem v jeho kariéře se stal hongkongský film Velký šéf, který se setkal s obrovským úspěchem. Následující filmy “Malého draka” z Bruce Lee udělaly mezinárodní hvězdu, která ale zářila jen velmi krátce. Bruce Lee zemřel náhle v roce 1973, ve věku nedožitých 33 let... Film Roba Cohna představuje Bruce Lee nejen jako odhodlaného bojovníka, filozofa, filmovou hvězdu i muže stíhaného temnými démony, ale především jako nesmrtelnou legendu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

ali-n 

všechny recenze uživatele

Bruce Lee. Pozerajte sa na neho z akéhokoľvek uhla. Možno len nadbytočne preceňovaná ikona, jeden z mnohých, nulový herec a režisér na zváženie. Pre mňa veľký bojovník, muž s energiou, ktorá napĺňa generácie napodobiteľov a nasledovníkov, človek, ktorý sa nechcel vzdať, učiteľ, ktorý nerobil rozdiely, filozof, ktorý posúval hranice. Tento film mu vzdáva hold, ktorý si právom zaslúži. Ani ja po Big Bossovi nevstávam a netlieskam tak, ako to bolo po jeho premiére. V duchu sa ale klaniam húževnatosti, nezlomnej vôli a odkazu, čo po sebe zachoval. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

Výborné životopisné drama s bojovými scénami. Jason Scott Lee byl pro roli Bruce Leeho jako stvořený. Jeho vnitřní síla jít si za svým cílem a překonávat všechny překáźky, byla obdivuhodná. Téma osobního démona má něco do sebe, protože ani Brandon mu, bohužel v ještě mladším věku, neunikl... Rodinné vztahy byly zvláštní, ale dobře podané, a kritika 60.let, kdy sice asi začalo svobodumilovné hippie hnutí, ale společnost v Americe byla poznamenaná rasismem a americký sen byl opravdu jen pro Američany, jistě popravdě popisovala skutečnost. ()

Reklama

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Autori sa zjavne snažili v snímku zachytiť všetko čo sa dialo v živote legendy menom Bruce Lee. Avšak mnohokrát zostávali len na povrchu., alebo nedokázali dobre preklenúť jednotlivé časti, tobôž nie vedlajšie postavy. Mnohokrát mi to prišlo až príliš zholywoodizované a nekompaktné. Určite však treba pochváliť obsadenie hlavných postáv, to sa podarilo na výbornú. **/*** ()

AnanAss 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem shlédl pár zajímavých dokumentů o tomto mistrovi rychlých kopů, hrůzostrašných skřeků a nejen bezchybné práce s nunčaky. Mohu tedy alespoň trošku porovnat s výsledným (jakože) životopisem této legendy. Snímek se snaží nést na vlně úspěchu série Karate Kida a arénovek, má tedy blíže ke kung-fu pohádce o jednom nadaném floutkovi, který se vydá za velkou louži lámat nejen dívčí srdce, ale hlavně kosti v tělech svých protivníků. Brzy si uvědomí, že v obyčejném zaměstnání mu to půjde těžko a kolegové v práci ho moc nemusí… možná s tím souvisí i to, že je všechny do jednoho pořádně a pravidelně seřezává. Rozhodne se proto vyučovat bojová umění a hlavně se pokusí prosadit jako úspěšný herec. Jak to dopadne, ví už většina z nás. Solidní průměr (ale čekal jsem více), před kterým bych určitě neváhal doplnit si informace alespoň v této podobě. Jedna docela důležitá výtka - vynechat Steva McQueena a hlavně Chucka Norrise, jakožto jeho věrné studenty, je téměř neodpustitelné. ()

BlackTom 

všechny recenze uživatele

Skutočný "triumf vôle" nepriniesli nacisti, ale práve Bruce Lee a jeho dračí život. Pozeráme sa na jeho detstvo, príchod do USA, prvé miniroličky a neskôr aj veľké role, no najmä ťažký úraz, z ktorého sa Bruce našťastie spamätal. Ktovie, ako to vlastne bolo s tou jeho smrťou... Jedno je ale isté - Bruce Lee nebol len bojovník z filmového plátna, ale skutočný bojovník, ktorý aj 30 rokov po smrti ostáva legendou, ktorá inšpiruje tisícky ľudí po celom svete. Veľmi dobre natočený životopis. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (18)

  • Herec Jason Scott Lee byl režisérovi tohoto snímku doporučen jiným známým režisérem a to Michaelem Mannem, u kterého předtím Jason neuspěl v castingu roku 1991 na film Poslední Mohykán. (Lynette)
  • Roli režiséra snímku Green Hornet ztvárnil Van Williams, představitel hlavní role ve stejnojmenném seriálu Green Hornet (od r. 1966). (Salem)

Reklama

Reklama