Reklama

Reklama

Dračí život Bruce Lee

  • USA Dragon: The Bruce Lee Story (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Životní příběh krále kung-fu filmů, který vedl z ulic Hongkongu až k hvězdné slávě... “Vždy buď sám sebou. Projevuj svou osobnost a vždy si věř”. Legendární herec kung-fu filmů Bruce Jun Fan Lee se narodil v San Franciscu a dětství prožil v Hongkongu. Jako třináctiletý začal studovat bojová umění, ale věnoval se i tanci. V osmnácti letech odešel do Spojených států a zde se zformovalo jeho vlastní bojové umění Jeet Kune Do, které Bruce Lee předával řadám svých studentů. Filosofie Jeet Kune Do spočívala v jednoduchosti, přímosti a osobní svobodě. Hollywood objevil Bruce Lee v polovině 60. let, ale průlomem v jeho kariéře se stal hongkongský film Velký šéf, který se setkal s obrovským úspěchem. Následující filmy “Malého draka” z Bruce Lee udělaly mezinárodní hvězdu, která ale zářila jen velmi krátce. Bruce Lee zemřel náhle v roce 1973, ve věku nedožitých 33 let... Film Roba Cohna představuje Bruce Lee nejen jako odhodlaného bojovníka, filozofa, filmovou hvězdu i muže stíhaného temnými démony, ale především jako nesmrtelnou legendu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

danny_21 

všechny recenze uživatele

Díky Jasonovi a jeho mimice a pohybech měl film mapující život Bruce Leeho dobrý základ. Věřím, že by se dalo natočit líp, víc do hloubky podstaty samotné živelosti Bruce a problémům, kterým musel čelit + trocha hollywoodského pozadí by taky neškodilo, ale taky to mohlo dopadnout hůř, nakonec aspoň částečná spokojenost byla - 65 %. ()

fandalehy 

všechny recenze uživatele

Nemám rád biografické filmy, ale Dračí život Bruce Lee je prostě něco jiného. Snímek zachycuje tolik sociálních skutečností 60. a 70. let, že je zajímavý i ze sociologické stránky. Po filmové stránce vás dostane kladas Bruce Lee...jeho postoj k životu a bojovým umění...:-)))) Výborná hudba, scénář i bojové scény...já jsem se celých 105 minut bavil a tak to má být... ()

Reklama

Barak 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že s Brucem Lee jsem neviděl ani jeden film, takže vůbec nevím, co všechno svýma údama dovede - ale jelikož se o něm říká, že je to legenda, tak asi hodně, možná že ještě víc ;) Určitě výborný nápad, natočit takové "menší" ohlédnutí za takovou velkou osobností. Ze všeho nejdřív ale musím zprznit český dabing, který si zase vybral hodně slabou chvilku - zvlášť v kombinaci s těma původníma Leeho "skřekama" to zní děsně. Vůbec nemám ponětí o tom, jaký vedl život, ale nepochybuji o tom, že si scénáristé příběh aspoň trochu přikrášlili, což mi zas tak nevadí, když většina bude pravdivá - aspoň je to zajímavější.. ale na druhou stranu zase - kdo by točil film o nudné osobnosti, že ;) Jeho život je zmapován docela solidně - mládí není zase tak důležité, ale jakmile se dostává do Ameriky, tak se děj přibrzdí a začíná nová a zajímavější etapa jeho života. Akční scény se docela povedly - ještě tomu ale přecejen něco chybělo - a i úplného neznalce, jako jsem já, to dokáže připoutat k obrazovce. Akorát se mě nelíbilo, jak rychle to skončilo, protože to se mohlo ještě aspoň o těch deset - patnáct minut rozvinout, místo té snůšky keců, která to nahradila.... 7/10 ()

JackieBliz 

všechny recenze uživatele

Ale co, dalo se na to dívat. A vlastně to bylo i hodně zajímavé, bohužel v některých chvílích se projevil talent našich milovaných režisérů a scénáristů z Hollywoodu zasadit do jakéhokoliv filmu romantické scény. Což o to, já mám romantiku ráda, a v některých chvílích jsem si i vzdychla, jak se to krásně milují, ale takové ty otřepané scény, fráze, pohledy...Prostě najdeme v každém druhém bijáku z Ameriky. ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Ďalší návrat do mého mládí. Kedysi som tento film veľmi uznával a navyše som mastil na Sega megadrive rovnomennú hru, takže môžem povedať, že som bol skutočným fanúšikom. S nadsázkou ale môžem povedať aj to, že keď sa dnes povie Bruce Lee, predstavím si Brada Pitta ako ho otrieskal o kapotu auta a je mi do smiechu. Bruce bol bez pochýb legenda Kung Fu a keby dnes žil, pravdepodobne by hral v niektorom z pokračovaní Expendables, no život to chcel inak. Film prebehne asi za päť minút Bruceove detstvo a potom začne takým pomerne nečakaným spôsobom, bitkou. Naozaj neviem posúdiť či to má niečo spoločné so skutočným životom legendy, ale choreografie súbojov sú na veľmi slušnej úrovni a Jason Scott dával Leeho na výbornú. Pohyby, zvuky, fakt sa do toho slušne vložil. Problémom asi je spôsob ako sa do deja dostávame. Jednoducho bez nejakých vysvetlení, bez potreby čo i len priemerných hereckých výkonov sa iba presúvame plynule k ďalšej bitke. Divák si musí mnoho vecí doplniť len vo vlastnej fantázii a na základe hrubo načrtnutej kostry skladať mozaiku tej príbehovej časti. To bitkám je naopak venovaný slušný priestor a sú zvládnuté viac ako dobre. Mňa by asi potešilo keby malo rovnakú kvalitu a hĺbku aj samotné zameranie sa na príbeh. Vtedy mi to nevadilo, ale vekom a množstvom videných filmov sa aj moje očakávania menia a prakticky narastajú. A tento level Dračí život zo začiatku nedosahuje. Ale ako píšem, mlátenice znesú prísne kritériá aj v súčasnosti. Tento stav trvá asi do tretiny filmu, potom sa to celkom vyrovná. Objavia sa už aj dlhšie zmysluplné dialógy a celkovo sa to začne správať filmovejšie. Dobrý ťah, nemohlo to tak byť od začiatku? Linda bola, teda ak taká naozaj bola, láskavou a milujúcou partnerkou a správnou ženou pre život muža. V tej pasáži už ale naozaj sledujeme cestu aziata v Amerike v rokoch šesťdesiatych, vzostup jeho kung-fu školy ako aj pád po ťažkom zranení. Na Lauren Holly absolútne nevidieť, že má 30, to by som netipoval ani omylom. Má neskutočne krásne telo a mladučkú tvár, no treba povedať, že od zamilovanej študentky, cez podporujúcu partnerku až po matku, hraje výborne a uveriteľne. Film venuje minimum pozornosti Bruceovej smrti, ale je dôstojnou poctou jeho životu. Zaslúžene v červenom. Kedysi by som dal asi aj päť, no dnes musím strestať ten chaotický začiatok od scény k scéne. Palec nahor. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (18)

  • Při natáčení jedné scény v Honkongu šlo hlavnímu představiteli (herec J. S. Lee) doopravdy o život. Okolo celého štábu se totiž začaly shromažďovat houfy skalních fanoušků předčasně zesnulého Bruce Leeho a po Jasonovi Scott Leem po několika minutách začali házet kameny. Kvůli velkým nepokojům musela být přivolána policie. (Lynette)
  • Hlavní představitel se na hlavní roli legendárního Bruce Lee připravoval velmi tvrdým tréningem - 7 týdnů před kamerovýma zkouškama začal sám trénovat Jeet Kun Do a když dostal roli, další 4 měsíce trénoval s bývalým žákem Bruce Leeho a to s Jerrym Poteetem (často pracuje jako filmový poradce a odborník přes bojová umění). (Lynette)
  • Herec Jason Scott Lee byl roku 1994 nominován na cenu MTV MOVIE AWARD v kategorii "nejlepší průlomový výkon". (Lynette)

Reklama

Reklama