Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V blízké budoucnosti... Když Richard Martin (Sam Neill) koupil nejnovější model domácího robota s označením MVR-114, netušil, že jde o unikát. Andrew (Robin Williams) se od svých kolegů robotů odlišuje samostatným myšlením a neuvěřitelným smyslem pro humor. Z věrného služebníka se postupně stává miláček rodiny s vlastní osobností a lidským pohledem na svět. Andrew si začne uvědomovat svou výjimečnost a vydává se do světa, aby se mohl poohlédnout po stejně osvícených exemplářích MVR-114. Po mnoha letech hledání se seznamuje s konstruktérem robotů Rupertem (Oliver Platt) u něhož ziišťuje, že žádné další exempláře již neexistují. Po tom všem se touží stát člověkem. Díky nové technologii získá doposud strojově kovový Andrew dokonalou lidskou podobu a jeho cesta za obyčejným lidským štěstím začíná. (Bonton Home Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (317)

rawen 

všechny recenze uživatele

Užil jsem si hlavně začátek, feeling jako z Asimovových povídek, od svatby a vylepšení Andrewových mimických schopností už to šlo ale dolů z kopce, přibyla klišé, vyrojily se otázky tipu proč Andrewův obličej nápadně připomíná Robina Williamse (to jsem ještě nevěděl co příjde :)) - a vše se zbytečně natáhlo a přišla nuda a očekávaný konec. Přesto se tento film pro relaxaci dá shlédnout, jen to není nic extra. AI umělá inteligence je o třídu výš, a to také není dokonalý... 7/10 ()

Shit 

všechny recenze uživatele

průměrný rodinný film, který neurazí, ale ani moc nepobaví. Robin williams je sice dobrý, ale jelikož se ve filmu objeví až někdy v polovině, tak ta první půlka trošku nudí a je taková mdlá, ale po příchodu williamse se to zlepší a pak už se to s přibívajícím časem jenom zlepšuje, ale na čtyři hvězdičky to bylo moc dlouhý a mělo to dost nudnou první polovinu. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

200letá "pouť" unikátního robota Andrewa za svobodou a tím, aby se stal člověkem (zevnitř i zvnějšku). Protože láska. Jeho šlechetné snažení hladce plyne, také při něm nemusí překonávat žádné záludné překážky a nikdo mu cíleně nehází klacky pod nohy. Zaměřením na vše překonávající romantiku si však filmaři sami podrážejí židli, jak povznášející zážitek topí v nádrži uslzeného sentimentu. Přičemž nad vodou je všemi silami drží líbezná hudba Jamese Hornera (pravda, mocně se vykrádajícího). ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Mám rád sci-fi, ale sledovat tohle bylo skoro jako za trest. Příběh jako pro děti (schválně bych si přečetl Silverbergův originál), hrozná délka a usměvavý Robin Williams. Neříkám, že to bylo hrozné, to rozhodně ne (od Columbuse se dětinskost dala čekat), jen bych bral, kdyby byla zápletka podána více neodlehčeněji a kdyby bylo na konci více důvodů k přemýšlení, což ke sci-fi patří. ()

Fleetguard 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie o životě jednoho robota, který se snaží být člověkem. Přesto, že zde má hodně rozpolcené reakce, u mě jde jednoznačně o vynikájící film s hlubokou myšlenkou. A když bych ho měl srovnat se Spielbergovým A.I. Umělá inteligence vítězí Andrew ( a to mám Spielberga hodně rád) ! Je to prostě filmeček, který pohladí po duši a vhání slzy do očí.Všem fandům sci-fi a těm kdo ho ještě neviděli vřele doporučuji. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (9)

  • První skladba, kterou si Andrew pouští na objeveném přehrávači, je Rusalka od Antonína Dvořáka. Příběh o víle, která se chtěla stát smrtelnou. (Karlos80)
  • Natáčelo se od 15. března do 16. července 1999 v Kalifornii. (Varan)

Reklama

Reklama