Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V blízké budoucnosti... Když Richard Martin (Sam Neill) koupil nejnovější model domácího robota s označením MVR-114, netušil, že jde o unikát. Andrew (Robin Williams) se od svých kolegů robotů odlišuje samostatným myšlením a neuvěřitelným smyslem pro humor. Z věrného služebníka se postupně stává miláček rodiny s vlastní osobností a lidským pohledem na svět. Andrew si začne uvědomovat svou výjimečnost a vydává se do světa, aby se mohl poohlédnout po stejně osvícených exemplářích MVR-114. Po mnoha letech hledání se seznamuje s konstruktérem robotů Rupertem (Oliver Platt) u něhož ziišťuje, že žádné další exempláře již neexistují. Po tom všem se touží stát člověkem. Díky nové technologii získá doposud strojově kovový Andrew dokonalou lidskou podobu a jeho cesta za obyčejným lidským štěstím začíná. (Bonton Home Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (317)

DJ Rocco iNc 

všechny recenze uživatele

Je neuveriteľné, čo dokáže Andy, aby sa stal človekom. Poukazuje na to, že nič nie je nemožné. Len treba chcieť. Ak sa robot (android) dokáže zmeniť (nie len fyzicky), tak to dokážeme aj my, ľudia.Záleží len na nás, či to vlastne chceme. Naozaj jedinečný film, ktorý vám zahrá aj na city a núti vás zamyslieť sa nad sebou. Skvelý výkon podal herec Robin Williams, ktorý sa dokázal takmer stotožniť s umelou inteligenciou. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Mám ráda roboty snad ve všech filmech, proto nechápu, jak je možné, že mi tento příjemný snímek až dosud unikal. Je pravdou, že čím víc se Andy stával člověkem, tím menší bylo moje nadšení, nicméně scéna, kdy robot s pohnutím naslouchá Dvořákově Rusalce, nebo okamžik, ve kterém si uvědomí vlastní já se pro mě stanou nezapomenutelnými, a tak mohu směle prohlásit: "Jeden je tomu rád, že tento film vznikl". ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Karel Čapek aj Isaac Asimov by mali z tohto robota radosť. Nesmiernu. Film o robotoch absolútne bez náznaku násilia (na ľuďoch), kde vývoj predbieha všetky možné predstavy. Už to nie len to, či robot dokáže rozmýšľať, či môže mať city, alebo či si zaslúži (finančnú) odmenu za svoju prácu. Otázka slobody a ďalšie, ktoré film nielen načrtáva, ale aj rýchlym tempom svojsky rieši, sa dnes stávajú skutočnými otázkami. Vo filme žije aj umrie niekoľko generácií, obrovské množstvo myšlienok by vydalo aj na celý seriál. Čudujem sa, ako mi takýto úžasný film dodnes unikal. –––– Jeden neudělal nic, než dlouho studoval surový materiál, dokud neporozuměl, jak ho nejlíp zpracovat do tvaru, který vyjádří lásku malé slečny ke zvířátkům. –––– Nedokonalost... Třeba tvar tvé hlavy. Je veliká. Ale milá. –––– Musí každý člověk, kterého mám räd, odejít? –––– Udělala bys pokus ve jménu vědy? Polib mě. –––– A v zájmu toho, jít za srdcem, musíš udělat špatnou věc. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

průměrný rodinný film, který neurazí, ale ani moc nepobaví. Robin williams je sice dobrý, ale jelikož se ve filmu objeví až někdy v polovině, tak ta první půlka trošku nudí a je taková mdlá, ale po příchodu williamse se to zlepší a pak už se to s přibívajícím časem jenom zlepšuje, ale na čtyři hvězdičky to bylo moc dlouhý a mělo to dost nudnou první polovinu. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

200letá "pouť" unikátního robota Andrewa za svobodou a tím, aby se stal člověkem (zevnitř i zvnějšku). Protože láska. Jeho šlechetné snažení hladce plyne, také při něm nemusí překonávat žádné záludné překážky a nikdo mu cíleně nehází klacky pod nohy. Zaměřením na vše překonávající romantiku si však filmaři sami podrážejí židli, jak povznášející zážitek topí v nádrži uslzeného sentimentu. Přičemž nad vodou je všemi silami drží líbezná hudba Jamese Hornera (pravda, mocně se vykrádajícího). ()

Galerie (21)

Zajímavosti (9)

  • Film se odehrává mezi 3. dubnem 2005 a 3. dubnem 2205. (tom.nosek)
  • Ve filmu se hlavní hrdina, robot nazvaný lidským jménem Andrew (Robin Williams), podle výrobců nazýval NDR - 114, ale podle románu byl označován jako NDR - 113. Stejně tak podle románu jméno Andrew dostal od nejmladší dcery Amandy (ve filmu ji hrála Hallie Kate Eisenberg) podle souhlásek N, D a R, které se v tomto jménu vyskytují a to z toho důvodu, že se nehodí ho v rodině oslovovat NDR. (Lucina84)
  • Robotí slečna dostala jméno Galatea po soše, kterou přivedli bohové k životu v Pygmalionu. (HappySmile)

Reklama

Reklama