Reklama

Reklama

Rodinná pouta

(seriál)
Česko, 2004, 300x50 min

Hudba:

Karel Svoboda

Hrají:

Tomáš Krejčíř, Klára Jandová, Dana Morávková, Jan Kačer, Lenka Termerová, Jan Révai, Simona Krainová, Milena Steinmasslová, Vlastimil Zavřel, Martin Zounar (více)

Obsahy(1)

Mezilidské vztahy z nejrůznějších úhlů pohledu - především ty jsou obsahem seriálu Rodinná pouta. Vztahy v rodině, v práci, vztahy mezi muži a ženami, vztahy mezi generacemi a jejich vývoj můžeme sledovat v nejrůznějších situacích. Naši hrdinové prochází osudovými krizemi, jsou vystavováni zkouškám charakterů, bojují se zradou a s intrikami a prožívají lásku i nenávist, přátelství i vzdor… Reálie současného života u nás, ale i dávka romantiky, napětí, zábavy - to vše je zárukou, že seriál Rodinná pouta bude blízký široké divácké obci. Jak už název napovídá, středobodem seriálu je rodina. Rodina, která spoutává v tom dobrém i zlém, dává zázemí, kořeny, ale někdy také příliš svazuje, pohlcuje a své členy může i ničit. (TV Prima)

(více)

Recenze (394)

swed 

všechny recenze uživatele

S jistotou mohu říct, že jde o jednu z nejlepších parodií natočených u nás (možná i světových!). Posuďte sami: scénář - snad všechna možná klišé, postavy - jednorozměrné, herci - 95% přehrává, hudba - komická, dekorace - papundekl. Jak říkám, ideální parodie, ale má to háček ...TY VOLOVÉ (omlouvám se za ten výraz, ale nic výstižnějšího mě nenapadlo) TO MYSLELI VÁŽNĚ!!! Ještě horší je, že jim na to většina diváků skočila a sledují to, jako kdyby ten seriál skutečně odrážel realitu! Tu jednu hvězdičku dávám za několik (asi za 3) celkem ucházejících hereckých "výkonů“ a musím přiznat, že jsem se občas skutečně bavil (ovšem na místech, kde by to autoři rozhodně nečekali). 1/10 ()

Emzet odpad!

všechny recenze uživatele

Ne, nebudu nadávat. Spíš zkusím dát nějaké postřehy. - Proč, proboha proč je tolik postav nevyužitých? Respektive proč jediný Révai alespoň trochu vypadá, že hraje a i to nejspíš proto, že mu role hajzla usnadňuje co se dá? - Tosim má pravdu s těmi dialogy o hovnu, já vím, že Tarantino to proslavil, ale prosímvás, jestli někdo nedokáže poznat rozdíl mezi Pulp Fiction a tímhle teroristickým útokem na obyvatele ČR, tak je asi vážně nemocný... Stejně tak, jako když někdo polovinu vysílacího času nechá postavy kecat o tom, jak se jelo ve městě, jaké máme dnes počasí... - Myslím si, že i průměrný člověk si dokáže dát pět a pět dohromady a odhadnout děj na dvacet dílů dopředu. Jeden příklad za všechny: Firma je podvodně prodána (alespoň pokud si to dobře pamatuju), Honza (pro neznalé - Saša Rašilov jako syn majitele) odjede do Ameriky a všichni se asi patnáct dílů diví, jak se mohl zachovat tak bezcharakterně a zbaběle prcnhout. Po patnácti dílech Honza přijede a všechny šokuje tím, že přes své známé v Americe to byl on, kdo firmu koupil. Načež se jeho otec urazí a třicet dílů s ním nemluví, protože mu "nebylo nic řečeno". Ach Bože... - Klaustrofobické kulisy, roztřesená režie, stupidní scénář (je vůbec nějaký? Takovýhle výplod snad ani nelze plánovat!!!), hrozní herci, strašlivé pazvuky zvané hudba... Já vím, už se utápím v klišé recenzí špatných věcí, ale co mám proboha říct? ()

Reklama

Ajinka126 odpad!

všechny recenze uživatele

Teď, s odstupem času, se na to dívám jako na póvl, ale když to přišlo a bylo to něco jako první česká "nekonečná" telenovela, tak jsme všichni mysleli, že to je skoro událost.. Od té doby jsem malinko povyrostla, prošla si střední a vysokou a vytříbila si vkus (bohužel a bohudík) a to se pořád nepovažuju za "náročného" diváka. ()

Davej 

všechny recenze uživatele

Více takových seriálů na úkor jiho-,severoamerických, britských, německých a dalších cizích telenovel. Odhlédnu nyní od toho, že se v tomto případě asi jedná o dílko kvalitativně srovnatelné s konkurenty z jiných zemí. Jde o průlom na naší televizní scéně. Prní nekonečný seriál. Tvůrci a televize Prima si za svou odvahu zaslouží pochvalu. Jejich záměr získat si pro tuto soap operu určitý okruh diváků se vrchovatě vydařil a RP patří k vůbec nejsledovanějším pořadům Primy a udržují si své přiznivce dlouhodobě. Díky této slátanině se mohou někteří čeští herci a příslušníci dalších televizních a filmových profesí oprostit od existenčních starostí a věnovat se svému řemeslu. Je možné namítnout, že se v naprosté většině nejedná o špičky ve svém oboru. To nehodlám vyvracet. Tato telenovela však zároveň umožňuje mladým, neznámým hercům, aby se pravidelně objevovali před kamerou, dává jim tak šanci nastartovat svou kariéru a získat jisté profesní návyky (tím nemyslím přehrávání). To lze analogicky stáhnout i na ostatní členy štábu. Soap opery tak mají možnost stát se v našich podmínkách jakýmsi tréninkovým centrem a líhní talentů. To zda k tomu dojde, závisí samozřejmě na těch, jejichž úkolem bude volit, zda pro práci na nich radši nevybrat již prověřené (nebo provařené?). Přehlížena by neměla být ani skutečnost, že tyto nekonečné seriály mohou být odrazovým můstkem i k mnohem hodnotnějším projektům. Vedle reklam totiž právě ony dávají příležitost výdělku, která není na naší televizní a filmové scéně v současné době příliš velká. Telenovely se prostě na obrazovkách televizorů v ČR již usadily a pokud je chce zdejší publikum sledovat, ať jsou české. Jestli se díky nim u nás objeví nové herecké, režisérské, scénáristické či jiné talenty nebo vznikne jediný kvalitní film, nebudou zbytečné a já za ně budu vděčný, i když je asi nebudu sledovat. ()

Sandiego odpad!

všechny recenze uživatele

Když omylem přepnu na tento seriál, je mi i při jediném vyřknutém slovu některého z představitelů tak trapně, že až zčervenám hanbou. Nova by měla dostat čestné uznání za to, že se v úterý a ve čtvrtek je na co v telce koukat. Ovšem Dana Morávková by zasloužila ,,Oscara" za její démonickou a intrikující Andreu. To je snad to jediné, z čeho se můžu při přepnutí na tento seriál potrhat smíchy. Bravo! Máme novou komickou hvězdu! ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Jan Kačer šel do toho seriálu s tím, že jeho postavu nechají tvůrci po čase zemřít. Tvůrci to vyřešili tak, že ho nechali v komatu. Jenže seriál byl natolik úspěšný, že sám Jan Kačer požádal, že by se chtěl vrátit a tak je tam až do dnes. (cariada)

Související novinky

Svatba utužuje rodinné vztahy

Svatba utužuje rodinné vztahy

26.05.2006

S tím souhlasí určitě každý. Přestože mnohými zatracovaný, nenáviděný, za nudnou šeď označovaný a považovaný herecky i scénáristicky za ubohý seriál, Rodinná pouta se možná dočkají dalších sérií.… (více)

Reklama

Reklama