Reklama

Reklama

Sám doma 2: Ztracen v New Yorku

  • USA Home Alone 2: Lost in New York (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jsou Vánoce a rodina McCallisterů se chystá na Floridu i se strejdou Frankem a jeho rodinou. Ráno zaspí, nastane zmatek, ale na letiště odjedou všichni. Přes letištní halu musejí běžet, aby letadlo stihli, a tak se stane, že Kevin nastoupí do jiného letadla než ostatní. Kevin až v New Yorku zjistí, kde je, a rozhodne se, že si užije i bez rodiny. Ubytuje se v luxusním hotelu, jelikož má u sebe otcovu tašku s penězi i s kreditní kartou a v recepci oznámí, že otec Peter dorazí později... Kevinovi rodiče Kate s Peterem už ale zjistí, že s nimi Kevin nepřiletěl, a jdou na policii žádat o pomoc. Tam Peter navíc zjistí, že jeho peněženku i kreditní kartou má Kevin. Pomocí kreditní karty mohou Kevina vystopovat – policie rozešle číslo kreditní karty jako hledané. Kevin se mezitím v New Yorku rozhodl navštívit hračkářství pana Duncana, který je velmi hodný a výtěžek z vánočního prodeje hraček chce věnovat na konto dětské nemocnice. Kevin je Duncanovým hračkářstvím nadšen a pan Duncan mu dá dvě hrdličky ze svého vánočního stromku. Jenže jeho hračkářství chtějí vyloupit lupiči, právě ti, s nimiž se Kevin setkal o loňských Vánocích. Když se s nimi setká, uteče do hotelu. Tam na něj už čeká vrátný, jelikož přišla výzva ohledně kreditní karty Petera McCallistera a Kevin musí z hotelu utéct zadním vchodem. Tam ale na něj čekají lupiči... Kevin uteče, zkusí navštívit strejdu, ale ten není doma a navíc se jeho dům přestavuje. Kevin skončí v nočním parku, kde ho vyděsí paní, která tam chodí krmit holuby. Nakonec se s paní ale spřátelí a rozhodne se zabránit lupičům ve vykradení hračkářství... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (727)

heyda 

všechny recenze uživatele

Chris Columbus je pro mě králem atmosféry. To, co dokázal v obou dílech Sám doma a v prvních dvou dílech Harryho Pottera je něco, co si zaslouží obdiv. Humor, úžasná hudba a svěží lidský humor. Sám doma 2 je překrásné pokračování Vánoční klasiky, za kterou se opravdu nemusí stydět. Pro mě osobně kvalitativně stejně dobré jako jednička. Je to jednoduše moje srdeční záležitost. Mimochodem soundtrack (John Williams) jeden z nejlepších. 10/10 ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Druhý díl je o něco lepší jak první díl. Dvojka je delší, proto má více vtipných momentů, opět vydařená hudba od skvělého Johna Williamse, příběh je opět skvělý a k tomu se vrací z jedničky správná dvojka nemotorných zlodějů. Konec filmu je mnohem velkolepější, propracovanější a vtipnější než jednička. S filmem nemám téměř žádný problém. Možná trošinku chybí ta atmosféra z jedničky, ale tohle je opět skvělé. Film hodnotím na 99% = ***** ()

Reklama

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Za "fackujúcu" blondínu a zopár ďalších perál (napr. tehly) by som dala aj 4*, ale za prílišnú snahu o dojatie a morálne ponaučenie nemôžem. Holubia žena je síce pekný symbol, ale tlačí do úzadia prefíkanú zlomyseľnosť, ktorá bola (aj popri ponaučeniach) taká výrazná v jednotke. K správnej dávke vianočného dojatia by mi úplne stačil ujo z hračkového obchodu a deti v nemocnici. Ani malý Culkin už nie je pri vrieskaní taký dôveryhodný. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Dvojka se dokázala držet vysoce nasazené laťky zuby nehty. Sice je o pověstný fous slabší, ale pořád je to nadprůměrná podívaná. Macaulay Culkin zase perlil a dokázal se „poprat“ i s cizím prostředím. Samozřejmě mu k tomu dopomohla nejen dvojice „debilních“ zlodějíčků, ale i personál hotelu. Kvalita zábavy byla dobrá, opět jsem se dost nasmál a i v tomto případě se vždy na tento díl podívám rád znovu. Ostatní díly jsem však už nikdy neviděl. Bez originálního Kevina to nemělo prostě smysl. 70% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Jediný pokračování klasického prvního dílu který se ještě povedlo. I když je třeba říct, že dějově je to v bledě modrým to samý co jednička, akorát je změněno pár drobností a děj zasazen do New Yorku. No místy už to trochu drhne a zkrátit film tak o 20 minut by neškodilo, ale jako celek to stále ještě funguje a na to lehce nadprůměrný hodnocení to pořád vystačí. Jenom škoda, že tohle pokračování nebylo poslední.65% ()

Galerie (88)

Zajímavosti (49)

  • Ve scéně, kdy Kevinova (Macaulay Culkin) matka najde syna před velkým vánočním stromkem v New Yorku, je v pozadí vidět i česká vlajka. (RedHot)
  • Telefonní operátorka hotelu Plaza, která přijme rezervaci od Kevina (Macaulay Culkin) z nahrávky, na které předstírá svého otce, si zahrála manželka režiséra Chrise Columbuse, Monica Devereux. Číslo, které Kevin vytáčí, je skutečné číslo hotelu Plaza. (10milda)

Reklama

Reklama