Reklama

Reklama

Napoleon Dynamit

  • Česko Napoleon Dynamite (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Napoleon Dynamite je nový typ hrdiny s pevným afrem, rozkošnými měsíčními botami a schopnostmi, které nelze překonat. Napoleon tráví dny kreslením bájných zvířat, hádkami se svým bratrem Kipem a vyhýbáním se intrikánskému strýci Ricovi. Když do Napoleonova života vstoupí dva noví kamarádi, nesmělá Deb a kníratý Pedro, rozjede trojice kampaň, jejímž cílem je zvolit Pedra prezidentem třídy a splnit studentům jejich nejdivočejší sny. Ale pokud má Pedro porazit nafoukanou Summer, bude muset Napoleon uvolnit svou tajnou zbraň. (Paramount Network)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (301)

Terva 

všechny recenze uživatele

Velmi originální úvodní titulky pomalu, ale jistě naznačují o čem že to skoro bude. CITÁT - Co dnes budeš dělat, Napoleone?........ Je to dobře uhozené až je to prostě geniální. Sice mi chvilku trvalo, než jsem se naladil do té "pomalé" dynamitovské rychlosti, ale pak už jsem se jen vezl. Škoda, že hudba a zvuky nejsou déletrvající. Jinak jsem se Napoleonsky bavil. CITÁT - Vy dva jste retardi!!!........ ()

lakikaki 

všechny recenze uživatele

Začíname skvelým skóre, 10/10, vynikajúcim úvodným titulkom podfarbeným hudbou od mojich obľúbených White Stripes naozaj nemám čo vytknúť. Pokračujeme niečím… No, prosto niečím. Nie som, žiaľ, schopný definovať to, popísať to alebo to k hocičomu inému prirovnať, viem akurát toľko, že ma to neskutočne bavilo. Po prapodivných 80 minútach snímok uzatvárame výbornou feel–good montážou, nasledovanou záverečnými titulkami, po ktorých nás ešte čaká malý dodatok vo forme epilógu nesúceho sa na rovnakej WTF vlne ako celý film. Čudácke, jedinečné, výborne natočené a neskutočne zábavné. Kult. [94%] ()

Reklama

easaque odpad!

všechny recenze uživatele

odpad* Na tento film jsem byl nalákán přes zdejší provázanost s mým oblíbeným australským filmem The Rage In Placid Lake, který také pojednává o šikanovaném puberťákovi. Tím však veškerá podobnost končí a tento americký nezávislý film mu nesahá ani po prsty na nohách, i když je momentálně dělí v hodnocení jen 7%. Vůbec mu nerozumím, nechápu jeho úspěch a vlastně ani jeho pochvalné glosy ve srovnání s prvními filmy Miloše Formana zde v obsahu a komentářích ostatních. Díky tomu se cítím jako mimoň a při tom tu snad všichni herci nehráli nic jiného. Je to podivínský film, který jde mimo mě ... chtěl jsem dát aspoň jednu hvězdu, abych tu nebyl jak pěst na oko, ale nakonec si nezaslouží ode mě ani to. Děkuji za přečtení mého názoru, vy si hodnoťte jak chcete, ale já to bez přetáčení nedokázal dokoukat. [ PŘÍBĚH: 0 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: X /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Lepší ztvárnění demence jsem snad ještě neviděl. Celý ten film působí tak retardovaně, že je to báječné. - "Hey, Napoleon. What did you do last summer again?" - "I told you! I spent it with my uncle in Alaska hunting wolverines!" - "Did you shoot any?" - "Yes, like 50 of 'em! They kept trying to attack my cousins, what the heck would you do in a situation like that?" - "What kind of gun did you use?" - "A freakin' 12-gauge, what do you think?" ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Film s neuveriteľným čarom. Ak dnes funguje využívanie asociálov, introvertov a outsiderov (TEÓRIA VEĽKĚHO TRESKU, FANBOYS, SUPERBAD...), tak toto je celý vesmír divných (naozaj divných) postavičiek. Film ma dostal podobne (i keď odlišným spôsobom) ako JUNO. Je to divné, pútavé, romantické, vtipné. A všetko je originálne. Asi najlepšia stredoškolská takmerkomédia... ()

Galerie (15)

Zajímavosti (28)

  • Přestože mají být hlavní postave teenageři, Johnu Hederovi bylo při natáčení 27 a Efrenovi Ramirezovi 31 let. (moukey)
  • Film byl natočen za 22 dní s rozpočtem 400 000 USD; Jon Heder za hlavní roli dostal 1000 USD. (Tygrys)
  • Žádná z hlavních postav nenosí boty s tkaničkami. (moukey)

Související novinky

Rickon Stark z Hry o trůny míří do Zlína

Rickon Stark z Hry o trůny míří do Zlína

12.05.2018

Fotbal na islandské sopce, superhrdinové na dvou kontinentech, koňské závody na mongolských pláních, bláznivá cesta malých rockerů, boj proti pradávným obrům, retro dobrodružství malých únosců či… (více)

Jack Black ministrem obrany

Jack Black ministrem obrany

18.05.2015

Režisér Jared Hess se proslavil komedií Napoleon Dynamit, svůj debut nicméně dodnes nezastínil. Boží zápasník ani Divnej týpek příliš kladných ohlasů neposbírali, Hessovu reputaci ale možná napraví… (více)

MTV Movie Awards 2005

MTV Movie Awards 2005

07.06.2005

Štrnásty ročník odovzdávania filmových cien MTV Movie Awards moderovaný hercom Jimmym Fallonom sa už tradične blýskal hviezdnými menami, no zároveň sa (narozdiel od vážnych Oscarov) niesol vo veľmi… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno