Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kapitán Willard (Martin Sheen) si během služby ve Vietnamu získal pověst vynikajícího vojáka. Je pověřen důležitou misí: musí v džungli najít a zlikvidovat amerického plukovníka Waltera E. Kurtze (Marlon Brando), který dezertoval a vede v čele oddaných domorodců soukromou válku proti Vietnamcům i proti Američanům. Cestou proti proudu Mekongu na hlídkovém člunu Willard se svými muži poznávají nejpodivnější a nejrůznější aspekty válečného pekla. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (1 183)

movie 

všechny recenze uživatele

APOKALYPSA je v odborných měřitkách považována za skutečnou klasiku, proto je jasné, že u potencionálních diváků může vzbuzovat dost vysoké očekávní, které se ovšem nemusí na 100% vyplnit. První dvě hodiny jsou výtečný, zbytek nuda a závěrečné setkání s Marlonem Brandem (který je povětšinou zahalen šerem, aby produkce a režisér zakryl fakt, že v průběhu natáčení šíleně přibral) mi nepříjde jako to úplně nejlepší finále ... ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Apokalypsa je film, který nezůstal nic dlužen svému názvu, je to něco zcela jiného než Četa nebo Lovec jelenů, nemá hloubku příběhu, zato hloubku pocitu. Je o šílenství, kterému více či méně, dříve či později propadne každý, o hodnotách a postojích převrácených naruby, o ceně a smyslu věcí, o obětech a vrazích, kteří se už nerozšifrují, kdo je kým, o "tisickrát nic", které připraví o rozum, a co teprve " tisíckrát něco". Willardova pouť po stopách Kurtze je cestou k hrůznému poznání. Válka je šílenství a Coppola mi to svou mistrovskou režií, podpořenou snad nejlepší kamerou, jakou si lze představit, ukázal a nebral si servítky. ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Coppola měl sice s natáčením Apokalypsy těžkosti, ale z dlouhodobého hlediska se to vyplatilo - film se právem označuje jako kultovní dílo. Tenhle film mám osobně radši než třeba Kmotra. Tohle je šílenství a rozvrat v té asi nejzběsilejší podobě, co jsem kdy na plátně viděl. Naprosto fascinující, nenalézám nic, než slova chvály. No dobře, zkusím to: konec je prostě snad až moc rozvláčný. A je to. Víc připomínek prostě nemám. Coppola je génius. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 filmů, které musíte vidět, než umřete. Jeden ze 100 největších filmů všech dob časopisu Entertainment Weekly (doplněk). Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Jeden ze 100 nejlepších válečných filmů (z doby po r. 1900) - 100 Greatest Post 1900 War Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Celosvětově divácky úspěšný film. Kapitán tajné služby (Martin Sheen) má po dlouhé plavbě šíleným válčícím Vietnamem sejmout odpadlíka - plukovníka Kurtze (Marlon Brando), který se prohlásil domorodým Bohem. Úžasná geniální kamera, skvělá výprava. Neskutečně psychedelický fim - intro s džunglí palem spálovaných napalmem, helikoptérové bombardování Vietnamců za zvuků Wagnerovy Jízdy Valkýr - https://www.youtube.com/watch?v=KlsfM2BmsJU. Robert Duvall v kovbojském klobouku a jeho surfování na vlnách říční zátoky během bitvy, noční show dívek z Playboye pro nadržené vojáky... V závěru těžce filozofující Brando - "Nic nenávidím víc než zápach a lži" - a jeho království nad primitivním kmenem a titulky opět s obrazovými orgiemi napalmu. "Hrůza, hrůza..." Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=IkrhkUeDCdQ (Shlédnuty obě verze.) ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Nářez, geniální, fascinující, kultovní. Jen pár výrazů, kterými se dá vyjádřit pocit po skončení Apokalypsy. Samotný začátek, kdy sledujeme nálaty na džungly a do toho nesmrtelná píseň The Doors The End je něco slovy nepopsatelného, to se zkrátka musí vidět. Herecké výkony, scénář, hudba, kamera, výprava a v neposlední řadě režie, vše je propracováno do nejmenšího detailu, že opravdu nevím co zásadního snímku vytknout. Jediné co mě trochu zklamalo je fakt, že přítomnosti Marlona Branda jsem se dočkal až po téměř třech hodinách (koukal jsem na Directors cut)!! Všechny čtyři snímky, které v 70. letech vytvořil Coppola jsou na absolutním vrcholu svých žánrů. Škoda jen, že z osmy nominací na Osara se podařily proměnit jen dvě (kamera, zvuk). O válce ve Vietnamu pro mě jasné číslo jedna. Nechci srovnávat třeba s Četou, protože Apokalypsa se zaměřuje hlavně na psychologickou stránku. Jak jsem napsal na začátku, to se musí vidět, protože slovy to vyjádřit nejde..... ()

Galerie (117)

Zajímavosti (125)

  • Podplukovník Kilgore (Robert Duvall) řídí letecký útok na vesnici povelem: „20 mike-mike Vulcan“. Stroj UH-1 Huey nedisponuje zbraněmi M-61A1 20mm Vulcan, nýbrž Minigun, který střílí náboje ráže 7.62mm NATO. (cztrollolcz)
  • Vo filme sa odohral dovtedy najväčší výbuch v histórii kinematografie, a to keď stíhačka F-5 vyhodí napalmové bomby, v ktorých bolo tritisíc litrov benzínu. (Raccoon.city)
  • V roce 2000 byl film uložen do knihovny amerického kongresu jako "kulturně, historicky či esteticky významný“. (Varan)

Související novinky

Produkce Coppolova Megalopolis se zmítá v chaosu

Produkce Coppolova Megalopolis se zmítá v chaosu

10.01.2023

Opakuje se snad historie a nadělí nám legendární režisér Francis Ford Coppola (Kmotr) další Apokalypsu? Na takové soudy je asi brzy, pro tuto chvíli to ale vypadá, že produkce na vysněném projektu… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno