Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kapitán Willard (Martin Sheen) si během služby ve Vietnamu získal pověst vynikajícího vojáka. Je pověřen důležitou misí: musí v džungli najít a zlikvidovat amerického plukovníka Waltera E. Kurtze (Marlon Brando), který dezertoval a vede v čele oddaných domorodců soukromou válku proti Vietnamcům i proti Američanům. Cestou proti proudu Mekongu na hlídkovém člunu Willard se svými muži poznávají nejpodivnější a nejrůznější aspekty válečného pekla. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Zajímavosti (125)

BoJack Horseman - Přijde kůň do léčebny (2019) (epizoda) (S06E01)

Simpsonovi - Líza sázkařem (1992) (epizoda) (S03E14)

  • Homer hovorí Vočkovi, ktorý si peňaženku ukrýva v topánke: "Kedysi som nenávidel vôňu tvojich spotených nôh. Teraz je to vôňa víťazstva." Je to narážka na film Apokalypsa (1979). (Pat.Ko)

Hranice nemožného - Pokrevní linie (2011) (epizoda) (S03E18)

Michael Mann

Nicolas Cage

  • Když vyrůstal, patřili mezi jeho největší herecké hrdiny Marlon Brando a Jerry Lewis. Branda, který s jeho strýčkem Francisem Fordem Coppolou spolupracoval na Kmotrovi (1972) a Apokalypse (1979) poprvé potkal právě na soukromé projekci Apokalypsy u Coppoly doma: "Celej dům se úplně rozbzučel: Marlon Brando je tady! Je tady Marlon Brando!" O nějaký čas později se potkali znovu, na promítání Brandova staršího filmu Ostrov v ohni (1969). Nicolas Marlonovi řekl: "Byl jsi pro mně fakt motivace!" Odpovědí bylo mávnutí rukou a: "Ježíší, Nicku, dej mi s tím, kurva, pokoj." O něco později měl možnost popovídat si i s Jerrym Lewisem, kterému řekl, že jeho oblíbenci byli právě Brando a on. Lewis to velmi skromně okomentoval: "No jo, Brando je taky dobrej." (NIRO)

Související novinky

Produkce Coppolova Megalopolis se zmítá v chaosu

Produkce Coppolova Megalopolis se zmítá v chaosu

10.01.2023

Opakuje se snad historie a nadělí nám legendární režisér Francis Ford Coppola (Kmotr) další Apokalypsu? Na takové soudy je asi brzy, pro tuto chvíli to ale vypadá, že produkce na vysněném projektu… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno