Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život utíká rychle... Stíháš to? Nejpůsobivější a nejbrutálnější film o drogovém opojení, který byl kdy natočen. Film, který Vás převálcuje víc než dávka speedu. Tři dny hédonistických hrátek se změní v šílenou odyseu, když se ztroskotanec Ross stane řidičem a místním dodavatelem drog výměnou za své zboží... Následuje jedna bizarní situace za druhou a Ross stále více zapadá do světa toxikomanů, kde neexistují morální zábrany. Otevřte oči a připravte se na jízdu, při které se nedá spát! (DVD Edice)

(více)

Recenze (190)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Šňupu, šňupeš, šňupeme.. v téhle stylové jízde šňupou úplně všichni jakoby se nechumelilo. Sama jsem si při všech těch míhajících obrázcích připadala jako na tripu. Ale tak do smíchu jako všem protagonistům mi nebylo, spíše jsem se cítila trochu dezorientovaná z toho, co ty obrázky vlastně znamenaly. Vypadaly moc pěkně, ale ten obsah..ten OBSAH! Naprosto o ničem. Stylizované originálně, avšak těch momentů jako hovno v záchodě bylo příliš a na mě to tedy působí jako ne úplně kvalitní matroš :-) A jediné co kromě vizuálu stojí za zmínku je Brittany Murphy, díky které jsem to přežila až do konce. Účinky "Spun" doznívají a zbyla jen jakási pachuť, po které absťák mít určitě nebudu. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Už ve třetině jsem si připadala jako na pouti: samé zvuky, hluky, barevné blbiny, cukrová vata a fuj, začíná se z toho pěkně točit hlava. Tříšť lidiček, příběhů, vtípků, tripů a nějak to nedrží pohromadě, originální se snaží být všichni a všechno a není nic. Drogy, drogy, drogy, všichni jsou sjetí, vysmátí, ale to neznamená, že musíme být i my. ()

Reklama

duklak2 

všechny recenze uživatele

Drogy, říká se, že kdo je jednou zkusí, stane se na nich závislý. A přiblíží si smrt. Něco na tom asi bude. Jediným filmem, který dokonale vystihl dealerskou atmosféru a všechno kolem drog byl film Rekviem za sen. Moc se mi líbil a právem je ve 200 nejlepších. Když jsem přišel do trafiky a z mých úst zaznělo, že chci film Šňup, tak se trafikantka lehce pousmála. Ani se jí nedivím. Tento snímek s nezvyklým názvem je zvláštní. Musím vás upozornit, že až se budete dívat, tak nepojídejte žádné jídlo, protože v tomto filmu je hodně scének, které jsou velmi nechutné. Hlavně ta na WC. Kamera působí chaoticky a v některých momentech nevíte, kde vám hlava stojí. Dealeří ve filmu šňupají o sto šest a postupně si ničí své životy. Na druhou stranu musím alespoň trochu vyzdvihnout některé záběry, při kterých si budete myslet, že se nacházíte v opravdovém dealerském doupěti. Bohužel, po shlédnutí u mě převažuje více záporných, než kladných prvků, a tak film hodnotím slabými 40%. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Šňup doplácí na svojí nevyváženost. Scény bez jakéhokoliv významu a pointy, bez špetky srozumitelnosti a důvodnosti, střídají ty, které jsou naprosto geniální. Tento film bych doporučil jen pro krásnou a pravdivou přednášku o kundách (vagínách) v podání výrobce drog a narkomana v jedné osobě, kterou krásně vykresluje vlajka USA a na míru šité sako. Pak také za vtipnou policajtskou dvojci, která je tak přehnaná, až je to k smíchu. A pak taky za Erica Robertse, kterému konečně přišla role, která k němu patří ( X-D )... O tom, jak jsou drogy skvělé, nebo špatné mě to nepřesvědčilo, jediný důvod abych začal brát drogy by byl ten, abych si mohl spoustat v posteli tu nahou krásnou kočku, kterou bych tam ale nenechal ležel půl týdne se zaseknutým CDčkem. :-D 60% 11.11.09 ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus až příliš tendenční film, jestliže vás podobně laděný kultovní Trainspotting či Rekviem za sen provede závislostí, seznámí s tripem zevnitř, protáhne touhle bizarní zkušeností a na konci vás nemilosrdně rozdrtí a nenechá ani tu nejmenší iluzi o tom, že tahle amfetaminová jízda by mohla být za určitých okolností prima a cool, tak Šňup nechává tahle vrátka otevřená, což se dá označit jako přístup hodně kontroverzní. Tedy mnohem více kontroverzní než obscénní chování snad všech postav a jejich vulgární mluva, což už je dneska ve filmovém průmyslu celkem standard. Formálně je film ale hodně povedený - postmoderní mix videoklipových střihových postupů, atraktivních záběrů kamery, animovaných intermezz (to co tady ale musí tvůrci kvůli závadnému obsahu sdělovat animovaně, to klidně dokáží tvůrci Trainspottingu uhrát v normální scéně!), chytře volených dějových zkratek, hudby od Billy Corgana (ex Smashing Pumpkins) atd. To jsou ty kladné stránky - ze Šňup je však cítit mírný kalkul, je až příliš vypočítaný na efekt...a to jiný než pubertální divák lehce prohlédne... Podobné filmy: Rekviem za sen / Requiem za sen, Trainspotting, Strach a hnus v Las Vegas, Acid House ()

Galerie (17)

Zajímavosti (18)

  • Prodavače v sexshopu ztvárnil zpěvák kapely Judas Priest Rob Halford. (Stocki)
  • Na venkovní fasádě domu kde bydlí Spider Mike si můžeme všimnout mnoha nastříkaných nápisů, mj. názvu “Phantom Planet“. Phantom Planet je název kapely, ve které do léta roku 2003 působil jako bubeník představitel Rosse, Jason Schwartzman. Také ve scéně, kde Mickey Rourke řídí auto můžeme z rádia od kapely slyšet skladbu "Nobody's Fault" (Stocki)
  • Kdyby se film nesestříhal, jeho původní délka by byla tři a půl hodiny. (Stocki)

Reklama

Reklama