Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život utíká rychle... Stíháš to? Nejpůsobivější a nejbrutálnější film o drogovém opojení, který byl kdy natočen. Film, který Vás převálcuje víc než dávka speedu. Tři dny hédonistických hrátek se změní v šílenou odyseu, když se ztroskotanec Ross stane řidičem a místním dodavatelem drog výměnou za své zboží... Následuje jedna bizarní situace za druhou a Ross stále více zapadá do světa toxikomanů, kde neexistují morální zábrany. Otevřte oči a připravte se na jízdu, při které se nedá spát! (DVD Edice)

(více)

Recenze (190)

Indiana 

všechny recenze uživatele

Celkově mě ten film absolutně znechutil, ale na druhou stranu to setřít nemůžu, neboť Jonas Akerlund (to jeho A neumim správně napsat) je opravdu hustej režisér a na filmu je to vidět. Nejvíc ale asi diváka dostanou herci, kteří jsou opravdu geniální - ať už Jason Schwartzman nebo John Leguizamo....jasně nejlepší je ale Mickey Rourke coby kuchař, ten tu podal opravdu mistrovský výkon. Jinak ale spíše průměr, protože to je nechutný opravdu až moc a opravdu to asi zaujme jen feťáky, co jsou na dně. ()

Natabar 

všechny recenze uživatele

Zase jednou budu souhlasit se slovy a slogany distributora - TUHLE DÁVKU SOTVA VYDEJCHÁTE. Má pravdu, rozdejchat to jde stěží, ale z úplně jiných důvodů a v úplně jiném smyslu. Já tedy obecně (ač mám k drogám míň než shovívavý postoj), filmy obírající se tímto tématem miluji. Nevím, čím to je, ale nezřídka filmařsky inovativně překvapí - žeby i tvůrci plodili v propadu do jiných realit? ;-) ŠŇUP ze začátku rovněž nabídl něco jiného než se běžně vidí, avšak po (půl)hodině už až tak moc nepřekvapuje a spíš stereotypně ukolébává, no a po doběhnutí do cílové rovinky zůstane už jen pachuť zbytečně nafouknuté (a v oné chvíli naštěstí už i prasknuté) prázdné bubliny. ()

Reklama

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý okrem skonštatovania toho, že drogy sú zlou voľbou, nikam nesmeruje. Režisér správne dáva priestor hercom, pretože ich hra v takýchto filmoch je najdôležitejším. Z tohto pohľadu nemám poznámku, pretože herci a herečky podali slušný výkon, ale chýba lepší scenár a premyslenejší režisérsky postup. Skratka, je to „len málo podobný“ s filmom Requiem za sen . PS. Objavenie R. Halforda a R. Jeremyho prekvapí no zároveň aj poteší. Osobné hodnotenie: 69% (**) ()

jitrnic 

všechny recenze uživatele

Asi není moc normální ani morální točit filmy o pohodových vysmátých cool feťácích. Začalo to Trainspottingem, pokračovalo to všelijakými těmi Human Traffic, Go či Acid House. Pro mě jsou jeden jako druhý a Šňup není o nic lepší, ale ani horší. Děj by se dal shrnout do dvou tří vět, vizuální hračičky se mi celkem líbily, na víkendové odpoledne ucházející zábava. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Jednotlivé " střípky " nejsou špatné, efektně natočené, povedená kamera, po herecké stránce bez nijakých větších námitek. Mickey Rourke jako Kuchař excelentní, vynikající Brittany Murphy, potěší i Peter Stormare jako sjetý policajt z protidrogového, ale jako celek tenhle snímek trošičku " skřípe a nedrží pohromadě " , přičemž na vině je především scénář, ikdyž se to režisér snaží všemožnými " vychytávkami " zakrýt. Narozdíl od Requiem za sen, se tento Akerlundův snímek veze v notně odlehčeném tónu. Nedá se říci, že by to byl špatný snímek, ale zanedlouho po jeho skončení se vám " vykouří " z hlavy, aniž by ve vás zanechal nějaké trvalejší stopy. Ikdyž jedna " stopa " by se našla..... * navíc přihazuji za Mickeyho " osvětovou " přednášku na téma KUNDA. Přátelé, nejde jen o to , co může udělat kunda pro vás, ale o to, co vy můžete udělat pro kundu......VAU :o) ()

Galerie (17)

Zajímavosti (18)

  • Původně měl být Spider Mike ve scéně kde masturbuje, zcela nahý, ale představitel John Leguizamo takovou věc odmítl udělat. Leguizamo poté přišel s kompromisem, že si na pohlavní úd navleče ponožku. (Stocki)
  • Wrestling, ktorý je strihaný do záberov počas celého filmu, a ktorý s obľubou sleduje Cook alias Mickey Rourke, priniesol práve tomuto hercovi "životnú rolu" vo filme The Wrestler (2008). (cure)
  • V bytě Cooka (Mickey Rourke) běží video s wrestlingem. Zápasy pocházejí z méně známé wrestlingové federace JCW ("Juggalo Championship Wrestling"). (Stocki)

Reklama

Reklama