Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život utíká rychle... Stíháš to? Nejpůsobivější a nejbrutálnější film o drogovém opojení, který byl kdy natočen. Film, který Vás převálcuje víc než dávka speedu. Tři dny hédonistických hrátek se změní v šílenou odyseu, když se ztroskotanec Ross stane řidičem a místním dodavatelem drog výměnou za své zboží... Následuje jedna bizarní situace za druhou a Ross stále více zapadá do světa toxikomanů, kde neexistují morální zábrany. Otevřte oči a připravte se na jízdu, při které se nedá spát! (DVD Edice)

(více)

Recenze (190)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus až příliš tendenční film, jestliže vás podobně laděný kultovní Trainspotting či Rekviem za sen provede závislostí, seznámí s tripem zevnitř, protáhne touhle bizarní zkušeností a na konci vás nemilosrdně rozdrtí a nenechá ani tu nejmenší iluzi o tom, že tahle amfetaminová jízda by mohla být za určitých okolností prima a cool, tak Šňup nechává tahle vrátka otevřená, což se dá označit jako přístup hodně kontroverzní. Tedy mnohem více kontroverzní než obscénní chování snad všech postav a jejich vulgární mluva, což už je dneska ve filmovém průmyslu celkem standard. Formálně je film ale hodně povedený - postmoderní mix videoklipových střihových postupů, atraktivních záběrů kamery, animovaných intermezz (to co tady ale musí tvůrci kvůli závadnému obsahu sdělovat animovaně, to klidně dokáží tvůrci Trainspottingu uhrát v normální scéně!), chytře volených dějových zkratek, hudby od Billy Corgana (ex Smashing Pumpkins) atd. To jsou ty kladné stránky - ze Šňup je však cítit mírný kalkul, je až příliš vypočítaný na efekt...a to jiný než pubertální divák lehce prohlédne... Podobné filmy: Rekviem za sen / Requiem za sen, Trainspotting, Strach a hnus v Las Vegas, Acid House ()

Asgy 

všechny recenze uživatele

Zdejší hodnocení mě docela překvapilo, ale co už. Příběh sám o sobě není žádná pecka, ale líbila se mi hlavně povedená kamera, střih a soundtrack. Mickey Rourke svého Kuchaře zahrál parádně a spolu s Pavoukem, Rossem a Nikki (resp. jejich představiteli) tvoří čtyřku, které nemůžu nic vytknout . Ani ostatní osobnosti místní spodiny nebyly zahrány vůbec špatně. U některých scén jsem se dost pobavil a možná někomu přijdou, přehnané, ale mně k tomuto filmu sedí. ()

Reklama

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý okrem skonštatovania toho, že drogy sú zlou voľbou, nikam nesmeruje. Režisér správne dáva priestor hercom, pretože ich hra v takýchto filmoch je najdôležitejším. Z tohto pohľadu nemám poznámku, pretože herci a herečky podali slušný výkon, ale chýba lepší scenár a premyslenejší režisérsky postup. Skratka, je to „len málo podobný“ s filmom Requiem za sen . PS. Objavenie R. Halforda a R. Jeremyho prekvapí no zároveň aj poteší. Osobné hodnotenie: 69% (**) ()

marrjaana 

všechny recenze uživatele

Sotva film začal, začala jsem se sama sebe ptát, jestli jsem si náhodou něco nepíchla než sem ho zapla. Když sem nabyla dojmu, že asi ne, začala jsem přemýšlet, jestli jsem si nevařila čajíček z houbiček či si nevykouřila dýmku míru, ale došla jsem k názoru, že též asi ne. Pokuď chcete poznat jaký to je být "sjetej" a přitom to nezkoušet s ryzikem vedlejších účinků, určitě si pusťte tento film. ()

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Aneb ako by vypadalo requiem keby ho natočil Quentin. Postavy skvelé, scenár dobrý, trochu úchylné, trochu zábavné, trochu smutné a hlavne nesmierne úprimné. U mňa najväčšie prekvapenie poslednej doby a spolu s trainspottingom jedno z najlepších filmov o drogách aké som videl, treba prísť tejto tématike a komunite na chuť, naladiť sa na jej vlnu a neodsúdiť ju hneď iba preto že "Drogy jsou špatné, áááno?" 4,5* PS: Ale mám asi zvláštny výber na štedrovečerný film. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (18)

  • Prodavače v sexshopu ztvárnil zpěvák kapely Judas Priest Rob Halford. (Stocki)
  • Doktor, který říká větu "That's gotta hurt" (to muselo bolet) nad postelí Frisbeeho, poté co ho Spider Mike střelil do jistých intimních partií, je zpěvák a kytarista známý z kapely The Smashing Pumpkins Billy Corgan, který pro film složil několik skladeb. (Stocki)
  • Kdyby se film nesestříhal, jeho původní délka by byla tři a půl hodiny. (Stocki)

Reklama

Reklama