Reklama

Reklama

Hříšný tanec

Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Frances Housemanová, přezdívaná Baby, tráví s rodiči léto v hotelu pro movitější hosty. Tady se dosud poslušná dcera seznámí nejen s divokým rytmem tance, který je konzervativními hosty považován za hříšný, ale také s tanečním instruktorem Johnnym Castlem. A když Johnnyho taneční partnerka Penny zjistí, že je v jiném stavu, a nemůže se zúčastnit vystoupení v sousedním hotelu, souhlasí Johnny, že místo ní zatančí s Baby. Začnou intenzivně trénovat a společné hodiny tance je natolik sblíží, že jejich vztah přeroste v lásku. Opravdovost citů však musí projít řadou těžkých zkoušek nejen na parketu, ale především v ovzduší konzervativní morálky, která jejich vztahu nepřeje. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (959)

akisha 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru špička. Proč tomu vyčítat přílišnou romantiku, cheesy hlášky nebo předvídatelnost? Neřekla bych, že zrovna o to v těchto filmech jde - o nečekané zvraty a absolutní originalitu. Dnes už kultovní soundtrack a velmi, velmi sympatická dvojice protagonistů. Jennifer Grey je jako Baby roztomilá, ne tuctově hezká a přesto přitažlivá a v této roli přirozená. Swayze skvěle kombinuje živelnost, rozervanost, floutkovství a "citlivost" (však kdyby jí neměl, byl by to na houby hlavní hrdina). Taneční čísla jsou výborně natočena, prostě tancuje se tam hodně a kouká se na to moc pěkně. Romantika jak řemen. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

No jo, přiznávám, tanečním jsem se vyhýbal jak čert kříži, jenže u Hříšného tance jsem se vážně nenudil. Tohle není moje parketa, ovšem dnes již legendární hudba a životní role Patrika Swazeho spolu s Jennifer Greyovou v roly Baby, jo tenhle film se právem zařadil k Pomádě a Flashdance. Navíc se nesnaží být za každou cenu nuceně romantický, přesto romantikou přímo přetéká. Zkrátka film nemá být jed dobře oblečený ale musí mít hlavně duši a to tenhle určitě má. A to nejen kvůli hudbě, ale především kvůli lidskosti a síle toho citu, který v civilu pojmenováváme láskou. Takže na závěr, dal bych klidně i čtyři hvězdičky, ale myslím že slova jsou stejně víc než značky. Dámy a pánové račte na taneční parket! ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Jó to léto v šedesátým třetím... To ještě Kennedy žil, Brouci začínali a igi B. právě čtvrt roku poznával na vlastní kůži, zač je toho za Novotného bigbít... :-) . . . Ale tam v té Américe - tam frčí jiné tance - a to vám povídám, tahle dovolená bude se zatraceně hříšným andělem. Tichá voda břehy mele - a tak sladká středostavovská šestnáctiletá Bejby pozná jaké to je, když chudý malíř pokojů, rocker a statný zdatný tanečník Johny zpotí tričko, vše se mírně dramaticky zaplete a nakonec se v dobré vyvrbí. Na tomhle campu se bude tančit všude, Bejby příjde o věneček, závěr bude sladký jako ta Corvette model 63 a my musíme konstatovat, že ty >osmdesátky< měly v hudbě a tanci vlastně k šedesátým letem docela blízko, přestože už se vařilo fakt jen z vody a Reagan nebyl JFK (zaplaťpámbůzato!)... A tak co říci závěrem? Když se soul a mambo spojí s romantickodramatickým kýčem, Bejby se naučí tančit a všichni mají karakter, je z toho svrchovaně zábavný film, který ani po skoro dvaceti letech neurazí a vo to vlastně de... Třiapůl roztančené hvězdy - a kam to sakryš zaokrouhlit... No - raděj dolů Bejby, zas takový kult to není... :-)) - - - P.S. A tak sakryš - z nostalgie jsem si to dnes ráno (3.8.08) v lehkém rauši po bigbítové noci sjel znovu a rozhodl jsem se, že přehodnotím svůj ortel nahoru. Je fakt, že v rámci žánru si tahle >oddechovka< (v tom nejlepším slova smyslu!) zaslouží dostat zde konečně červenou barvu. Tož čtyři hvězdy a bez červenání... ;-) ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Minimálně jedna hvězdička navíc je z nostalgie, dneska na mě Hříšný tanec působí podstatně více jako hloupá romantická pohádka, ale svého času to byl zkrátka fenomén, který každý znal téměř zpaměti. Myslím si, že pokud si zachováte nostalgický nadhled, může to být stále ještě slušná zábava, i když je fakt, že některé věty vyvolávají z divákovi zcela jiné pocity, než bylo zjevně zamýšleno, viz nesmrtelné "Baby nebude sedět v koutě!" :) ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Tak rozhodně je tohle velká klasika. Má to své kvality, herecké obsazení, výborné písně a určitou nostalgii. Mě to až tak moc nesedlo, ale to neznamená, že budu film odsuzovat. Je too prostě hezky nadprůměrná, stravitelná záležitost, která se dá pro mě jednou za delší čas sledovat. Mladičká Jennifer Grey a sympaták Patrik Swayze - výborná dvojice. Jak už jsem připomínal, skvělé písně, kapka nostalgie, zajímavý příběh. Romantické filmy a tak moc nemusím, dost těch prvků zde bylo. Škoda, že nebyl film dramatičtější, nebyl více vyladěn jako drama, to už bych přidal čtvrtou hvězdu, ale i tak to není vůbec špatný film. Hodnotím celkově na 66% = *** ()

Galerie (66)

Zajímavosti (85)

  • Scéna, kde sa Baby (Jennifer Grey) s Johnnym (Patrick Swayze) okolo seba plazia na dlážke, pôvodne v scenári nebola, no keď režisér videl, ako sa herci odreagovávali počas prestávok, scénu nakrútil a použil ju vo filme. (Karush)
  • Eleanor Bergstein v roce 1980 napsala scénář k filmu Jsem na řadě (1980), ze kterého však producenti vyškrtli vášnivou taneční scénu. To ji přimělo vymyslet nový příběh, kde ji mohla použít a děj zasadila do doby vlastního dospívání, kdy s rodinou trávila dovolené v apalačském podhůří Catskills. (kenny.h)
  • Ve vrcholné scéně, v níž Johnny (Patrick Swayze) říká: "Baby nebude sedět v koutě," se tato věta Patrickovi nesmírně hnusila a snažil se, aby vůbec nezazněla. To se mu ale nepodařilo. (pufina)

Související novinky

Nový Hříšný tanec na obzoru?

Nový Hříšný tanec na obzoru?

15.07.2020

Herečka Jennifer Grey se upsala novému – zatím nespecifikovanému – tanečnímu muzikálu pro studio Lionsgate. Detaily se zjevně zatím tají, podle mnohých spekulací by se však mohlo jednat o jakési… (více)

Za zvuků hudby... předěláváme

Za zvuků hudby... předěláváme

21.08.2009

Dost bylo válek na vzdálených planetách (doufám, že vás teaser na Avatara příliš nezklamal), pojďme si trochu zatančit a zazpívat ;-). Tento týden se vynořily tři hudební projekty, které stojí za… (více)

Reklama

Reklama