Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režisér Roman Polanski odjíždí z Ameriky do Evropy dokončit svůj film. Jeho těhotná manželka, úspěšná herečka Sharon Tate zůstává sama ve společném domě na Cielo Drive v Beverly Hills. Jeden ze srpnových večerů tráví ve společnosti přátel. Večírek kolem půlnoci přeruší násilné vniknutí členů sekty psychopata a satanisty Charlese Mansona, kteří brutálním způsobem vyvraždí a zmasakrují všechny zúčastněné. Roman Polanski žije od vraždy své manželky a nenarozeného dítěte ve Francii. Do Spojených Států se vrátil až v roce 2003, kdy získal Oscara za film Pianista. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (54)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Film si za mě nebere servítky a ukazuje poměrně krutou pravdu, kterou my - ti, kteří se toho neúčastnily, ani v tom nežily - nezažily. Ale potřebuji říct, že nějak takto jsem si představovala, že to probíhalo, takhle se chovaly...Za mě si film nebere vůbec servítky, nemá zábrany a to až do poslední minuty...Chvilkama mě až povídání postav, které znázorňovaly skutečné účastníky dovedly k tomu - ano, pykej do konce života za to, co jsi udělala...protože takové zvěrstvo, co jste udělaly je za mě neomluvitelné. Film je hodně surový, syrový a často jsem odkláněla pohled..Za mě skvěle zpracované. A konečně se tam nejednalo jen o jedinou těhotnou, kterou snad všichni z toho období znají... ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Co na to říct; i přes nesmírně silnou látku je to natočeno tak strašně nudně a sterilně, že třeba sex, ačkoliv je ve filmu pořád, nevypadá jako sex, ale jako velmi hraný sex. Zvolená polodokumentární forma vzprávění je spíš chaotická a nepřehledná a výsledný dojem je pouze ten, že je to jedna velká nuda. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Pro jedny prachobyčejný fanatik a sériový vrah, pro ty druhé spasitel a vůdce, který jim otevřel oči a naučil je vážit si sebe samých. Přesně takhle by se dal charakterizovat Charles Manson, muž který se nesmazatelně zapsal do americké historie a který dodnes budí ve spoustě lidí hrůzu a odpor, ale u některých i obrovský obdiv. Tento film je jakýmsi dokumentem, který staví na výpovědích několika členů Mansonovy rodiny, lidí kteří byli pro něj ochotni udělat opravdu cokoliv, dokonce i zabít nevinné lidi. Přestože se ve světě moc velké obliby netěší, pro mne osobně patří mezi to nejlepší co bylo o Mansonovi kdy natočeno ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Lilipután Manson alias odkundes alebo čo to bolo? Odkundes ako odvodenina od slova od kundy, pretože v tomto spracovaní psychopat Manson furt len kláti chlpaté bobry. A že riadne chlpaté, niektoré chlpy mali už dĺžku liany. Režisér mal zrejme záujem pri natáčaní masturbovať inak si to neviem vysvetliť. Lacná a trápna sfetovaná erotika, ktorá navyše vyzerá strašne fejkovo. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Strašná slabota. Film, ktorý sa síce tvári ako dokument, ale absolútne nič sa z neho nedozviete. Film nám ukazuje, zmenu, keď sa z hipíkov, ktorých deň pozostáva zo šukania, húlenia a povaľovania na vraždiace stroje s vymytým mozgom uznávajúce pošahaný kult osobnosti. Tak silný námet však pochovalo otrasné televízne spracovanie, chaotický strih a nevýrazní herci. Patetický pokus o dvojlíniovosť deja vyznie skôr smiešne a do kvality snímku absolútne nič nepridá. V istom okamihu snímok dokonca začne nudiť, a to je pri takom námete až trestuhodný počin. Samotné ukážky agresivity a vraždenia sú také chaotické a rýchle, že aj počas nich budete sledovať čas s myšlienkou "už aby bol koniec". Marcelo Games? Čo? Pri každom zábere naň som si neodpustil úškrn s myšlienkou "tento plyšový medveď predsa nemôže byť taký blázon". I samotný Charlie by sa za svojho predstaviteľa hanbil. Film neodporúčam ani zarytému fanúšikovi masových vrahov, siekt či násilia na obrazovke. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Snímek se na filmovém festivalu Fant-Asia umístil na třetím místě v kategorii nejlepší zahraniční film. (Terva)
  • Režisér, producent, herec a scenárista Jim Van Bebber snímek natáčel za vlastní peníze převážně o víkendech a svátcích už od roku 1998. (Terva)

Reklama

Reklama