Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hrdinou smutné komedie je Jack Powell, který se narodil jako zcela zdravé a vyvinuté dítě v desátém týdnu těhotenství. Lékaři zjistí, že chlapec trpí vzácnou poruchou, která způsobuje, že se jeho buňky vyvíjejí čtyřikrát rychleji. To znamená, že když je mu deset, vypadá jako čtyřicetiletý muž. Proto ho rodiče ani nepřihlásili do školy a místo toho mu najali soukromého učitele, starého černocha Woodruffa, který si s chlapcem dobře rozumí. Jack by však rád do školy chodil, protože mu jako desetiletému chlapci chybí kamarádi. A časem se mu společně s Woodruffem opravdu podaří rodiče přesvědčit. Zpočátku to ovšem vypadá, že se potvrdí matčiny obavy. Ve třídě se ho všichni straní, ale postupně si získá spolužáky, když jim pomůže vyhrát zápas v košíkové. Jack si stále bolestněji uvědomuje, že zatímco jeho spolužáci se chystají vykročit do života, on má před sebou jen stáří a smrt. A když krátce nato dostane srdeční slabost, rozhodnou rodiče, že Jack zůstane doma. Opět ho učí starý Woodruff, opět nevychází z domu. Ale tentokrát už je to jiné. Venku ho marně čekají kamarádi a prosí jeho matku, aby Jacka pustila ven a do školy. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

venison 

všechny recenze uživatele

Skvělý nápad a skvěle zpracované téma.. "Malého" Jacka v podání Robina Williamse miluju a nedokážu si představit, že by jej mohl hrát někdo jiný.. Role střelené a milující matky Diane Lane, chápající milé učitelky Jennifer Lopez a citlivého domácího učitele Billa Cosbyho byly také fajn :-) Možná jsem trošku morbidní, jen mi na konci chyběla nějaká ta "umíračka".. ()

Kaylar 

všechny recenze uživatele

Nesmírně smutný snímek, který se chvílemi snaží být veselý, přičemž jeho zábavnost vyplývá výhradně ze situací spojených s neodvratným životním osudem hlavního hrdiny Jacka. Jack se totiž narodil s krutým údělem, kdy jeho tělo stárne několikanásobně rychleji, než je tomu u jiných lidí. Myslím, že jen nemnoho herců by ztvárnilo život tohoto chlapce lépe, než se podařilo Robinu Williamsovi. Přesto však v mém osobním hodnocení se jedná o film jen průměrný, jelikož jsem přesvědčena, že z nesporně zajímavého námětu by šlo dostat více. ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

V rámci Coppolovej filmografie strašný prúser. Vynikajúca téma, ktorá sa mohla spracovať na milión spôsobov ( IMHO ideálne by bolo niečo v štýle Boyhood). Coppola si však bohužiaľ vybral asi druhú najhoršiu možnosť - klasický, neinvečný hollwoodsky cajdák. Čo síce nie je od veci, keby ten film fungoval - ale až na pár výborných scén nefunguje. Horšie by to mohlo byť jedine vtedy ak by to bolo klubové artové podobenstvo. 5/10 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Dosť husté sklamanie, ale predovšetkým preto, lebo sme všetci videli film s tým, že ho natočil Coppola. Čo tým chcel majster povedať? Svojim skalným fanúšikom ho určite neadresoval. Williams je pre mňa skôr charakterný herec, ako komik a jeho komediálnym výstupom sa snažím vyhýbať Čestnou výnimkou je jeho spolupráca s Columbusom. Tam to ale začína aj končí.. ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Americká sentimentální sračka s hrajícím, nehrajícím Wiliamsem, vtipná, nevtipná. Mezi partu rozmazlených spratků základní školy vnikne rozmazlený spratek, který roste 4x rychleji. Tento rozmazlený postižený spratek má pochopitelně černého učitele, ketrý je výýýýborný jak to u černých učitelů bývá...No a pak se odvíjí řada scén, o kterých nevím, zda to má být komedie, sci-fi nebo tragické psycho až po maturitu s dojákem nakonec. Jediná dobrá věc je, že matku spratka hraje Diane Lane a učitelku Jlo. Mít tu pár erotických scén, byl by to koukatelný film. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • Robin Williams souhlasil s tím, že bude hrát Jacka až poté, co se mu Disney omluvilo za to, že porušilo slib o tom, že jeho jméno nepoužijí při marketingu filmu Aladin (1992). (Chevees)
  • Režisér Francis Ford Coppola komentoval, že ho po přečtení scénáře k filmu přitahoval "nápad, že tolik nezáleží na tom, jak dlouho žijete, ale jestli žijete naplno. Jako malý kluk jsem často pozoroval mouchy a brouky a říkal jsem si: proboha, oni žijí jen jeden den. Uvědomují si to, nebo považují svůj život za naplněný? Můj syn Gio žil pouhých dvaadvacet let, ale byla to naplněná léta. Prožil všechno - byl dítětem, byl dospělým, zamiloval se, natáčel Cotton Club... Takže i když je smutné myslet na jiné živočichy, kteří nežijí tak dlouho jako my. Existují lidé, kteří žijí osmdesát let a nepoznají radost. Když jsem viděl tento scénář, ve kterém nemocný hrdina nežije příliš dlouho, přišlo mi to dojemné." (NIRO)

Reklama

Reklama