Reklama

Reklama

Karate tiger 1: Neustupuj, nevzdávej se

  • USA No Retreat, No Surrender (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jason Stillwell, syn majitele karate školy, je velkým fanouškem Bruce Leeho, sám však ale moc dobře bojovat neumí. Všechno se změní, když se mu jedné noci zjeví duch Bruce Leeho a začne ho trénovat. Jason se naučí ubránit nejen sebe, ale i své nové přátele ze Seattlu a svého otce, za jehož školu ve finále bojuje proti smrtelně nebezpečnému ruskému bojovníkovi Ivanovi (Jean-Claude van Damme). (Fary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (308)

Divočák 

všechny recenze uživatele

"Překrásně tupý film, který bych rád vyslal v nějaké sondě do vesmíru, aby mimozemské civilizace pochopily, co to byla hollywoodská 80. léta." Pokud tohle napsal Tetsuo ke Stallonově Kobře, chtěl bych vědět, co by napsal ke Karate Tigrovi 1! Atmosféra 8O´ths se všema svýma klišé na vás dýchá opravdu na každém kroku a příběh je tak neskutečně tupý, že už jen kvůli tomu ho nejde nemilovat:) Hlavní záporáci vyhrožují karate školám pomocí jiných karate zápasníků (ti byli v té době asi snadněji k dostání než pistole;)),pak tady máme hypertlustého puberťáka, co si kupuje kamarády pomocí hamburgrů a všemožně hlavnímu hrdinovi škodí a nakonec je tu samozřejmě i hlavní hrdina, což je typický pubertální looser, jehož ale duch Bruce Lee vytrénuje natolik, že bez problémů porazí i ruského karate mistra, který si před chvílí lehce poradil s karate šampionem Ameriky. Tady ale naštěstí nastupuje Jean-Claude Van Damme as "Ivan, the Russian", který je oproti svým pozdějším filmům neuvěřitelně ve formě a i když je na něm vidět, že se v souboji s hlavním hrdinou hoooodně krotí, předvádí fakt dobré karate, už kvůli kterému to určitě stojí za vidění. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Jo tak záporně nabitej Žán Klód je boží! Vlasy ugelovaný dozadu, tvrdej výraz, nabušenej 'vršek' a hlavně megakopy. Rozštěp na ringových provazech s rukama založenýma na prsou si musí pamatovat každý fanda! Příběh béčkový a úsměvný - nepříliš povedená napodobenina Bruce Leeho učí hlavního hrdinu technikám bojového umění včetně závěrečného 'měsíčního salta'. Finální duel skvělý. 4,6 miliónů dolarů(výdělek v USA) ()

Reklama

ssfan 

všechny recenze uživatele

Tento film mi dlouho unikal. Koupil jsem si ho hlavně kvůli Van Dammovi, ale ten tam k mému velkému překvapení byl ve filmu jen velmi krátce. I přesto se jedná o celkem dobrý akční film, na který se i po více než dvaceti letech dá koukat. Děj je průměrný, ale souboje jsou dobré. (Jen ty zvuky měli ubrat.) Dvojník Bruce Lee sice nebyl mistrovi moc podobný, ale jinak jsem docela spokojen. S odstupem hodnotím za 3 hvězdy. 65% ()

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

Klasika 80. let v oblasti "karatefilmů". S kamarádem jsme opakovaně film sjížděli znovu a znovu a v těch deseti, dvanácti letech nám to připadalo velmi inspirující, jak mladík bojuje za čest a srdce své milé. A ještě tam oživlý Bruce Lee... prostě nářez, který dnes reálně označuji průměrný film, kterému však z nostalgie dávám o hvězdičku více, než si ve skutečnosti zaslouží. ()

manonfire 

všechny recenze uživatele

Nene, to nebyl skutečnej brůůůklíí!!!....Nene, to není brůklí!! To je brůůůslí.....To je jedno, jesli brůůklí nebo brůslí. To totiž neni von, ten duch.....To je úplně jinej duch, ten herec!!! .........Tyvole, ale fandam , ty jo a jak vždycky udělal ten provaz, ty vole!!! ........To já taky udělám provaz.!!!........ Ty vole nemachruj, a udělej to v těch provazech!!! ......Podle mě ten duch byl brůůklí!......Tak takto nějak probíhaly debaty nás desetiletých capartů na škole v přírodě po zhlédnutí tohoto opusu. Tenkrát bych těch procent hodil asi víc.20% ()

Galerie (38)

Zajímavosti (33)

  • Scéna, ve které ,,Bruce Lee" učí Jasona (Kurta McKinneyho) vykopnutí do vzduchu pomocí smyčky zavěšeného lana, má na sobě Jason černé tepláky a bílé triko s dlouhým rukávem. Poté, co si Jason protahuje nohu do smyčky, je však oblečen v černých teplácích a žlutém tílku. V následujícím záběru má opět na sobě černé tepláky a bílé triko s dlouhým rukávem. (Rodimus)

Reklama

Reklama