Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Během křížových výprav dorazili v roce 1099 křesťanští vojáci do Jeruzaléma. Vtrhli do města a začali hromadně vraždit obyvatele. Křižák Charles Le Vaillant byl natolik demoralizovaný hrůzami z války, že se rozhodl vytvořit nový náboženský řád, který by v míru spojil příslušníky tří náboženství, které se v oblasti dostávaly do střetu - křesťany, židy a muslimy. Jako jeho vůdce a mesiáš sepsal posvátné texty, rychle získával stoupence, ale křesťanští kněží ho nařkli z kacířství a poštvali proti němu a jeho stoupencům křižáky. Během útoku byla poslední kapitula posvátných textů ztracena kdesi na poušti a řád rozprášen. Přesto i nyní, v současném Izraeli, pokračují věrní stoupenci Le Vaillantova řádu v praktikování jeho pokojného učení. Jeden z nich, Cyrus Jacob, má na úmysly řádu zcela jiný, značně deformovaný pohled, který hodlá prosadit za každou cenu s cílem rozpoutat náboženskou válku. Rudy Cafmeyer je zloděj a pašerák drahocenných historických artefaktů. Pronikne do dobře zabezpečené budovy, kde se mu sice podaří ukrást Fabergeovo vejce, vyrobené pro ruského cara, ale při odchodu se spustí alarm, a tak mu nezbývá než se ven probojovat. Navzdory svému způsobu obživy není Rudy špatný. Je milující syn, který pro svého otce, profesora Oscara Cafmeyera, udělá cokoli. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (101)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na tenhle Van Dammuv film jsem se dlouho tesil a ze zacatku to skutecne vypadalo, ze se dockame opet nejakeho nadprumerneho filmu. Zacatek vypada spravne akcne, do toho naky ty napinavy momenty, Van Damme pekelne ve forme, hraje pro akcni film netradicni, ale celkem chytlava hudba a do toho ne nejak zvlast originalni, ale odlisnej pribeh, nez je u Van Dammovo filmu zvykem. Navic mi to cely prislo, ze to tvurci pojali docela s nadhledem. Jenze postupem casu se ze zajimave zapletky vyvinula ta klasicka o zachrane/pomste nekoho, hudba mi uz pozdejc moc nesedla a zaporak byl spis smesnej a stavala se z filmu nechtena komedie. Jediny co zustalo byl Van Damme, kterej pred filmem asi hodne trenoval, protoze se fakt rve hodne dobre. Nakonec dam filmu 3*, i kdyz ke konci sem se uz krapet nudil. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Asi jsem se dobře vyspinkal, ale tohle Poslání se mi prostě líbilo! Čekal jsem film typu Teroru ve vlaku, nebo Probuzené smrti. Nekonalo se tak! Jsem velice příjemně překvapenej. Van Damme ve staré skvělé formě, výborně se rve, rozdává solidní rány.... Prostě náš bojovníček, jak ho zbožňuju! Příběh byl lacinej, ovšem kdo by od Džej Sího bijáku čekal supr story, že? Obsazení v klidu. Abdel Qissi, Peter Malota, Brian Thompson, to jsou všechno přitakávači béčkovejch záporáků především Jeanových kousků. Na pohodu 60% ()

Reklama

Martin741 odpad!

všechny recenze uživatele

The Order sice reziroval Sheldon Lettich /Dvojity Zasah, Levie Srdce/ ale scenar si pisal sam Van Damme a to sa na vysledku podpisalo. Dementnejsie scenare si pise uz fakt asi len samotny Steven Sumo /Seagal/. Ked som dopozeral film tak som si povedal, ze by mohli obaja sutazit, kto napise retardovanejsi a dementnejsi scenar. Tazko by sa vyberalo. Logiku film nemal ziadnu, dejova linia, to je ciste vakuum a sci-fi. Proste HNOJ 0 % ()

otík 

všechny recenze uživatele

Van Damme v době, kdy ještě neměl tolik vrásek, jeho rotačky a kopy ve výskoku vypadaly opravdu efektně a kdy měl radost z každé minuty na plátně. Ano, tohle je klasický DOBRÝ Van Damme, v dobré formě, vysmátý za každou cenu a s tradiční boulí na čele, vypracovanou postavou a s vnadnou ženou po svém boku. Koho asi tak zajímá děj filmu? No Van Dammova fanouška asi ne, ale kdyby náhodou, tak vězte, že Jean-Claude se vydává do Jeruzaléma hledat uneseného "indy - seniora" otce. Narazí na několik překážek, ale nebyl by to náš akční hrdina, aby se několika dobře mířenými kopy, údery a výstřely neprobojoval k hlavním záporákům, kterých je nutno efektně se zbavit a zachránit Jeruzalém před ničivým výbuchem. Závěrečný výbuch je sice totálně směšný, souboje ale vypadají opravdu efektně a především scéna Van Damma převlečeného za žida je suprová. Vzhledem k dnešní Van Dammově produkci je tento film starým dobrým pohlazením pro zjizvenou duši fanoušků starých dobrých akčních hrdinů. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

V roce 2001 nevypadal Van Damme ještě nejhůř. Uměl se usmát, měl takový to charisma, jaký u něj známe z jeho slavnějších rolích a když k němu hodíte pěknou izraelskou policistku, máte půl práce hotovou. Proto je škoda, že na tu druhou půlku se všichni zvysoka vykašlali. Čím déle Poslání sledujete, tím méně zajímavějším Vám připadá. Ztrácíte pozornost a občas tím pádem i nechápete o co vlastně jde. Jenže je to tak blbý a nudný, že je Vám to úplně jedno. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (7)

  • Natáčalo sa od septembra do decembra 2000 v Izraeli a Bulharsku. (m.a.t.o.)
  • Rudy Cafmeyer (Jean-Claude Van Damme) nosí hodinky značky Chopard Imperiale Chronograph a Chopard Mille Miglia Chronograph. (dyfur)

Reklama

Reklama