Reklama

Reklama

Ztracenci

  • USA The Outsiders (více)
Trailer

Rivalita mezi dvěma gangy, chudými Greasers a bohatými Socs, se vyostří poté, co jeden člen gangu zabit. (Canal+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (90)

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Každá dekáda má svoje mladé hrdiny, tzv. rebely. A v každé dekádě se na toto téma najde řada zajímavých snímků. Osmdesátky jich mají poměrně hodně a o jeden z nich se postaral samotný Coppola. O pár let později by herce jen těžko zaplatil, ale tady stojí všichni na počátku svých kariér. A musím uznat, že se jedné o jeden z nejlépe obsazených filmů všech dob. Atmosféra jak z Deanových padesátek, všichni jsou naštvaní, chudí a drží pevně spolu. V hlavě mi nejvíce utkvěl Matt Dillon, který už tady prokazuje svůj herecký talent. Scény ve vyhnanství a závěrečná bitka jsou legendární a i kvůli nim stojí za to Outsiders vidět. Gratulace a Diane Lane nádherná už v 18. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Napomádovaní frajírci z periferie se potýkají a rvou s podobnými výrostky z druhé strany města, těmi z lepší společnosti. A protože pro nůž nejdou daleko, tragédie na sebe nenechá dlouho čekat. Hlavně zpočátku notně utahaný pohled do rozervané, nezformované chlapecké duše situace dosti vyhrocuje a své pravdy vyříkává hodně polopaticky. ()

Reklama

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Nudný, trapný, infantilní a nezajímavý příběh, kde ´´excelují´´ mladí Estevez, Cruise, Dillon a Swayze. Ach bože, jenž nejsi na nebesích... ten Coppola je vážně asi nejpřeceňovanější režisér všech dob. Tahle směšná báchorka plná drsných drsňáků je pro mě jen dalším důkazem. Po hodině už jsem to víceméně moc nesledoval, protože je to vážně katastrofa!!! A ono to má 76%!(?????) Ale to bude asi tím, že to hodnotilo tak málo lidí... V tuto chvíli 397. Zapadlý a zaprášený film, který by i zapadlý a zaprášený měl zůstat... ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Podle toho přehrávání bych netipoval, že režíroval Coppola. Herecky je to děs v podání většiny postav (snad až na Howella a Swayzeho). Často jsem se spíš bavil trpaností chování postav a nebo postavama, které ztvárnily vycházející hvezdičky Tom Cruise nebo Emilio Estevez. Jenže! Na druhou stranu jsou ve filmu chytlavé dialogy a v první řadě jde o příběh. Ne že by byl nějak úžasný, ale ani na chvíli nenudí. A o tom to tu je, takže můžu doporučit i ke sledování s přítelkyní. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Po Rumble Fish další Coppolův vydařený výlet mezi mladistvé a pouliční gangy. Opět se snímek pyšní velmi silným hereckým obsazením v čele s Mattem Dillonem, velký prostor tu však tentokrát má C. Thomas Howell. Všichni zúčastnění zde podávají parádní výkon a jejich příběh je opravdu silný. Škoda, že v dnešní době tento snímek skoro nikdo nezná. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (13)

  • Více než 30 minut bylo vystřihnuto ještě před uvedením filmu do kin. Důvodem byla obava producentů, že je film příliš dlouhý. Kompletní verze, která odpovídala vizi Coppoly, byla vydána na DVD v roce 2005. (Monco)

Reklama

Reklama