Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Hon na myš je založen na archetypiálním komediálním modelu, v němž se silnější pokouší dopadnout slabšího, a přitom dostává jednu ránu za druhou. Hrdiny bláznivé komedie debutujícího režiséra Gora Verbinského jsou bratři Ernie a Lars Smuntzové, kteří po otci zdědí kromě zastaralé továrny na provázky i zchátralý dům, z něhož se vyklube architektonický unikát. Aby bratři získali z prodeje co nejvíce peněz, musejí z nemovitosti vystrnadit myš. Vychytralý hlodavec se ovšem nehodlá vzdát svého domova. Vypořádá se s bratry, s krvelačnou kočkou i s profesionálním hubitelem, a houževnatě bojuje, až dokud útočníci vzácnou nemovitost zcela nezničí... (Cinemax)

(více)

Recenze (293)

dawe787 

všechny recenze uživatele

Tak tato komedie patří mezi mé nejoblíbenější. Příběh vypráví o 2 bratrech, kterým zemřel starý otec továrník a kromě továrny na špagáty před krachem zdědí taky starou vilu za městem, která má neuvěřitelnou sběratelskou cenu. Bohužel ve vile bydlí ještě jeden tvor a tím je malá myška(respektive laboratorní potkan), Nedovedete si představit, jak tato myška dokáže otrávit naším hrdinům život, kterým o něj občas i půjde a to doslova! ()

JirkaLexa 

všechny recenze uživatele

Ucházející komedie k pěknému večeru s rodinou u filmu. Po komediální stránce splňuje zásadní pravidlo - pobavit. Způsobem zpracování mě dost připomíná film "Sám doma". Na dobu vzniku asi typická kvalita, která mě ale téměř odradila a je mi líto, že díky kvalitě filmu musí klesnout i mé hodnocení. Na druhou stranu je ale velmi dobře zvolená hudba a k tématu se hodí. Dále pak musím zmínit smělý příběh, který je obsáhlý, nápaditý a skládá se z mnoha fází. Když jsem to ale viděl před deseti lety, byl to mnohem větší zážitek... 65% ()

Reklama

Deratizer 

všechny recenze uživatele

Některé rádoby humorné scény působily naopak trapně, ale komických okamžiků bylo celkově dostatek. Tato komedie je při souboji dvou nekňubů s myší ve velkým domě totéž, jako souboj malýho kluka s dvojicí zločinců ve slavné komedii Sám doma. Samozřejmě je už před samotným zkouknutím filmu jasné, kdo bude rány sázet a kdo sklízet :-) Mohlo to být mnohem lepší, ale přesto stojí tato bláznivá rodinná komedie za pozornost, už ze zvědavosti, jak asi může vypadat komedie, kde dva týpci honí jednu přeinteligentní myš :-) Hned úvodní scéna s nebožtíkem je nadějný začátek a ukázka, jakým stylem se bude ubírat celý film. ()

DaliX 

všechny recenze uživatele

Tento film si zakaždým keď beží v Tv s veľkou radosťou pozriem pretože z amerických rodinných komédií patri (apoň podľa mňa) k tomu najlepšiemu. Najmä ak máte v dome jednu malú myšku, ktorú by ste s chuťou najradšej zabili a zájdete až do takej miery, že by ste preto zbúrali aj svoj vlastný dom:) Jednoducho nenáročná a kvalitná zábava pre každého (Kocúr Tom by sa z tohoto filmu určite mal poučiť:D), super:) ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Tenhle typ komedií naprosto nesnáším a netuším proč. Připadala mi totálně ujetá a hloupá. Dvojice hlavních hrdinů, kteří zápasí s myší, mi přišla jako nepovedený Laurel a Hardy. Asi proto mi tam tak neseděli. Vcelku se na to ale dívat dalo. Takový průměr pro děti. Já tyhle věci ale nevyhledávám. 50% ()

Galerie (39)

Zajímavosti (7)

  • Ve scéně před dražbou domu pozdraví Ernie Smuntz (Nathan Lane) arabského šejka slovy "Hakuna matata". Nathan Lane daboval v originálním znění postavu Timona ve filmu Lví král (1994), ve kterém tato fráze proslula. Pod stejným názvem pak nazpíval i píseň. (ing.Frosty)
  • Když se Ernie Smuntz (Nathan Lane) během proslovu snaží trefit myš kladívkem, tak při tom skončí na zemi a shodí mikrofon z pultu. V dalším záběru je ale mikrofon zpátky na pultu. (Duoscop)
  • V některých scénách, kde je kamera zaměřena na myš ve zdi se musela použít krysa jako "body doubler". (HappySmile)

Reklama

Reklama