Reklama

Reklama

VOD (1)

Dramatický příběh lásky se odehrává v 16. století v Benátkách. Veronica a Marco se do sebe bláznivě zamilují, Marco je však povinen najít si ženu vysokého postavení. Aby si Veronica vydobyla vliv a bohatství, rozhodne se stát kurtizánou. Netuší však, že její rozhodnutí jí přinese nejen velkou lásku, ale také zoufalství a bezmoc. (TV Nova)

(více)

Recenze (156)

dormouse 

všechny recenze uživatele

Sice příchuď limonády, ale obsahově zajímavý film. Kurtizány byly vlastně takovými průkopnicemi emancipace. Bylo to jediné povolání, které zaručovalo ženě finanční nezávislost a hlavně vzdělání. Zdá se, že na tom byly mnohem lép, než současné prostituky. Ostatně i ve společnosti zaujímaly vážené postavení. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Film, v ktorom je Catherine McCormack ešte krajšia, ako v Braveheart a jediný film, v ktorom nie je Naomi Watts krásna, ani sympatická. Konverzačná dráma, odohrávajúca sa v krásnych benátskych exteriéroch nemôže sklamať žiadneho priaznivca kostýmových historických drám. Tento film je z tohto subžánru jeden z mojich najobľúbenejších. To vzhľadom na tržby nebol nikde okrem USA distribuovaný? No dosť hanba. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Farebné Benátky a luxusné prostitútky, ktoré zapľnujú rozkošou chute veľavážených benátskych šlachticov. Síce to nenudí, ale na druhej strane mi to ani neprišlo niečim extra zaujímavé. Možno s výnimkou záverečného inkvizičného súdu, ktorý to ťaha vyššie z priemeru - a pomohlo by, ak to nekončil happyendom. Štastne žily, až kým nepomreli, medzitým zo svojich ženských potomkov isto-iste stihli urobiť ďalšie a ďalšie kurtizány. Pritom spracovanie je fajn a ani herecky to nie je zlé, páčili sa mi hlavne Oliver Platt a netradične necudná Bissetová. Škoda, že sa tvorcovia nezhmohli na epickú bitku s Osmanmi a riešili to krátkym dejovým skokom či na prenikavejšiu sondu do vtedajšej politiky. ()

Monoxid 

všechny recenze uživatele

Hezká romantická komedie zasazená do prostředí historických Benátek... No, dobře, (spoiler) >Její daňové prohlášení z roku 1585 dokazuje, že žila v části města, kde dožívalo mnoho opuštěných prostitutek. Zemřela ve 45 letech. Na její smrti se podepsalo špatné zdraví, ale také mnohé obtíže, nebezpečí a ztráty.< prostě nezní tak dobře jako >Veronica Franco used her home as a sanctuary for victims of the Inquisition. She and Marco Venier remained lovers for the rest of their lives.< (konec spoileru) Ale kdo by se na něco takovýho koukal kvůli čemukoli společnýmu s realitou, že? A Rufus Sewell v roli poblouzněného mladíka stojí za to :D A Naomi Watts ta role vyloženě sedí... Ale nevim nevim, žít v šestnáctym století, asi bych byla spíš jeptiška než kurtizána. ()

mandlova 

všechny recenze uživatele

Mé oblíbené historické období, Benátky, Rufus Sewell.... Krásná a talentovaná Veronica Franco (Catherine je jako obrázek, fakt) se stane prvně hrdinkou svého města,aby posléze se stala terčem církve a jejich procesů s čarodějnicemi....Kontrast bohémského života před a strachu z církve po je fascinující. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (8)

  • Počas návštevy kráľa Henricha (Jake Weber) je mních násilne zadržaný pri pokuse podať mu papier. V skutočnosti bol kráľ Henrich III. zavraždený presne takýmto spôsobom: pristúpil k nemu mních s úskočným úmyslom odovzdať Henrichovi súkromnú správu, na čo ho smrteľne bodol, zatiaľ čo mu šepkal do ucha. (Arsenal83)
  • Pôvodne mal byť názov filmu „The Honest Courtesan“, teda „Poctivá kurtizána“, avšak vydavateľstvo dospelo k záveru, že Američania slovo kurtizána nepoznajú a rozhodli sa ho zmeniť na „Dangerous Beauty“. (Arsenal83)
  • Bolognetti (David Gant), ktorý súdi Veronicu (Catherine McCormack) hral podobnú úlohu vo filme Statočné srdce (1995), kde súdil Williama Wallacea (Mel Gibson). Catherine McCormack hrala v tomto filme Gibsonovú manželku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama