Reklama

Reklama

VOD (1)

Dramatický příběh lásky se odehrává v 16. století v Benátkách. Veronica a Marco se do sebe bláznivě zamilují, Marco je však povinen najít si ženu vysokého postavení. Aby si Veronica vydobyla vliv a bohatství, rozhodne se stát kurtizánou. Netuší však, že její rozhodnutí jí přinese nejen velkou lásku, ale také zoufalství a bezmoc. (TV Nova)

(více)

Recenze (156)

ja.rebel 

všechny recenze uživatele

16.století a Benátky. Město hříchu, lehkých mravů a kurtizán. Mezi tím vším vyrůstala Veronika. Život jí sice nabídl lásku, ale rozdíly společenských vrstev ji nedovolily naplnit. A protože je potřeba živit rodinu, jde ve stopách své matky a stává se kurtizánou. Nádhera. Film inspirovaný skutečnou událostí, který upoutá, poučí a rozhodně nikoho nenechá chladným. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Film, v ktorom je Catherine McCormack ešte krajšia, ako v Braveheart a jediný film, v ktorom nie je Naomi Watts krásna, ani sympatická. Konverzačná dráma, odohrávajúca sa v krásnych benátskych exteriéroch nemôže sklamať žiadneho priaznivca kostýmových historických drám. Tento film je z tohto subžánru jeden z mojich najobľúbenejších. To vzhľadom na tržby nebol nikde okrem USA distribuovaný? No dosť hanba. ()

Reklama

numi 

všechny recenze uživatele

Nevím kde začít. Nesmysl, vím. Fantastická výprava a dokonalé kostýmy se daly očekávat, ale to co předvádí Catherine McCormack je prostě úchvatné. Ve Statečném srdci okouzlila Mela Gibsona natolik, že jí dal roli své životní lásky (té první z nich). A já si říkal proč? Čím ho uhranula? A tady je vysvětlení. Stejně jako uhranula jej, uhranala i celé "Nebezpečně krásné" Benátky. A divák tomu příběhu bude věřit... Větší reklamu její výkon nepotřebuje. V jejím stínu tak trošku nezaslouženě zůstávají dva pánové, Rufus Sewell a Oliver Platt, kteří zaslouží také absolutorium. Ostatně, stejně jako hudba. Od insrumentálních oslavných melodií po skromné zamilované melodie hrané na dvě kytarové struny. Příjemné překvapení z jednoho z vrcholných období bohémských Benátek. Vřele doporučuji. [srpen 2006] ()

m.krudenc 

všechny recenze uživatele

Nádherný film z Benátek v 16. století. Dokonalí příběh Kurtizány, Inkvizice, Mor a nebeská láska. Tento film pohladí po duši je dokonale zpracován a natočen. Nádherná Catherine McCormack si doslova krade celý film pro sebe, ale nevadí mi to ani trošku. Její strhující kreace nedobrovolné kurtizány je nezapomenutelná. Na diváka spustí doslova smršť emocí a hereckých kreací, lásky, díky kterým se řadí mezi absolutní herecké elity. Výborný film. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Keby si všetci členovia svätej inkvizície nechali chirurgicky odstrániť posledné dvanáste rebro a vždy večer namiesto modlitby a hriešnych myšlienok sa vlastnoručne vyfajčili, tak by im možno toľko ich drbnutosť neudierala na mozog a ľudia by mali k cirkvi pozitívnejší postoj. Keby niektorí rodičia nemysleli iba nato ako si zrolované bankovky strčiť do kakáča tak by možno bolo viacej šťastnejších detí a tým pádom aj celá krajina. Keby muži boli viacej mužmi a nemysleli by iba na svoju cicinu tak by bolo menej nešťastných žien. Keby ženy mali v sebe viacej hrdosti tak by muži na uliciach hladajúci nočnú zábavu nič nenašli. Dočkáme sa toho aby sa ľudia správali s pokorou? Okrem tej inkvizície mám pocit že sa aj tak nič nezmenilo ... ()

Galerie (43)

Zajímavosti (8)

  • Počas návštevy kráľa Henricha (Jake Weber) je mních násilne zadržaný pri pokuse podať mu papier. V skutočnosti bol kráľ Henrich III. zavraždený presne takýmto spôsobom: pristúpil k nemu mních s úskočným úmyslom odovzdať Henrichovi súkromnú správu, na čo ho smrteľne bodol, zatiaľ čo mu šepkal do ucha. (Arsenal83)
  • Natáčanie prebiehalo v Ríme, Bracciano, Benátkach a Frascati (Taliansko). (Arsenal83)
  • Catherine McCormack a David Gant se setkali již při natáčení filmu Statečné srdce (1995). David Gant měl v obou filmech dokonce podobnou roli soudce. (Mayandra)

Reklama

Reklama