Reklama

Reklama

VOD (1)

Dramatický příběh lásky se odehrává v 16. století v Benátkách. Veronica a Marco se do sebe bláznivě zamilují, Marco je však povinen najít si ženu vysokého postavení. Aby si Veronica vydobyla vliv a bohatství, rozhodne se stát kurtizánou. Netuší však, že její rozhodnutí jí přinese nejen velkou lásku, ale také zoufalství a bezmoc. (TV Nova)

(více)

Recenze (156)

Tyny 

všechny recenze uživatele

Moje dojmy z filmu jsou smíšené. Na jednu stranu tam jsou tak úžasné scénky, že bych si je mohla pouštět několikrát. Další plus je tam Rufus Sewell, což je prostě nenahraditelný herec. Ale na druhou stranu jsem se občas nudila. Začátek byl skvělý, ale vprostřed filmu jsem se prostě začala nudit a chvilkami to bylo prostě o ničem. Ale přesto je to snímek, na který se nezapomíná, nápaditý děj a celková atmosféra filmu je skvělá. ()

KOZEL84 

všechny recenze uživatele

A překvapivá krása.Nechápu proč si Catherine McCormack pamatuju jen jako podřezanou manželku Statečného skotského buřiče,když umí takhle kouzlit.Ani nevím kdy sem naposled viděl tak úchvatný ženský herecký výkon.Mamča ji naučila moc dobře rozdávat rozkoš (a těch rozkošných nemocí co museli tehdá holky rozdávat.Jeden hezčí vřed než druhý).Škoda že kurv..ehm..tizány tady na Domažlické nepobrali trochu jejího šarmu a krásy.To sou hujdy odporné,že bych to ani nepochcal.Obzvlášt' jedna tam je fakt vońavá.Brrr hnus jeden opuchlý.Nechápu,že nechcípne hlady.Rufus Sewell je tu tak sladký,že strčí do kapsy i Jacka ''potápěče'' Dawsona a dalším překvápkem je krásná hudba pro mě neznámého Fentona.Pak je to taky film,při kterém zase člověk dostane chut' pokleknout ve Vatikánu před svatou stolici a obdarovat ji(ho) svou vlastní zcela nesvatou stolicí.Ale jinak je to hrozně příjemná Krása a jenom doporučuji.PS:když už nic jiného,tak skvělý komentář orka vás musí přesvědčit ;DD.Hustě kámo ;). ()

Reklama

cross 

všechny recenze uživatele

Příběh se odehrává v Benátkách v době, kdy být kurtizánou bylo společensky vysoce postavenou funcí. Životní příběh té nejlepší z nejlepších je postaven na slušné výpravě, dobově líbezné hudbě a slůšném zpracování. Nic naplat, že scénář je dost plytký a film není přespříliš zajímavý. Každopádně, představitelka hlavní role je nebezpečně krásná... ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Farebné Benátky a luxusné prostitútky, ktoré zapľnujú rozkošou chute veľavážených benátskych šlachticov. Síce to nenudí, ale na druhej strane mi to ani neprišlo niečim extra zaujímavé. Možno s výnimkou záverečného inkvizičného súdu, ktorý to ťaha vyššie z priemeru - a pomohlo by, ak to nekončil happyendom. Štastne žily, až kým nepomreli, medzitým zo svojich ženských potomkov isto-iste stihli urobiť ďalšie a ďalšie kurtizány. Pritom spracovanie je fajn a ani herecky to nie je zlé, páčili sa mi hlavne Oliver Platt a netradične necudná Bissetová. Škoda, že sa tvorcovia nezhmohli na epickú bitku s Osmanmi a riešili to krátkym dejovým skokom či na prenikavejšiu sondu do vtedajšej politiky. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Film, v ktorom je Catherine McCormack ešte krajšia, ako v Braveheart a jediný film, v ktorom nie je Naomi Watts krásna, ani sympatická. Konverzačná dráma, odohrávajúca sa v krásnych benátskych exteriéroch nemôže sklamať žiadneho priaznivca kostýmových historických drám. Tento film je z tohto subžánru jeden z mojich najobľúbenejších. To vzhľadom na tržby nebol nikde okrem USA distribuovaný? No dosť hanba. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (8)

  • Natáčanie prebiehalo v Ríme, Bracciano, Benátkach a Frascati (Taliansko). (Arsenal83)
  • Pôvodne mal byť názov filmu „The Honest Courtesan“, teda „Poctivá kurtizána“, avšak vydavateľstvo dospelo k záveru, že Američania slovo kurtizána nepoznajú a rozhodli sa ho zmeniť na „Dangerous Beauty“. (Arsenal83)

Reklama

Reklama