Reklama

Reklama

Chvění 2: Vrátili se zpět!

  • USA Tremors II: Aftershocks (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jsou zpět! Obří podzemní tvorové, kteří terorizovali pouštní město ve filmu Chvění, si nyní razí cestu přes mexická ropná pole, požírají všechno a všechny kolem – a zastavit je může jen jeden člověk! Ve stylu svého předchůdce tato komediální sci-fi znovu spojuje Freda Warda jako nešťastného Earla Bassetta a Michaela Grosse jako nadšeného survivalistu Burta Gummera, dva pouštní desperáty, kteří se zhostí úkolu zničit příšery. Parťákem jim je Christopher Gartin, mladý kluk, který potřebuje kopačky, peníze a změnu kariéry, a Helen Shaver, sexy a neohrožená vědkyně, která už všechno viděla... až doteď. Společně vymyslí důmyslný plán pro sledování a zabíjení tvorů, který je plný rychlé akce a zábavy – dokud stvoření nezmoudří. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Som fascinovaný z toho, ako sa dá prostoduchá zápletka napasovať na príbeh. Nemáte rozpočet. Improvizujete. Máte fikčný svet, ktorý relatívne funguje a chcete pokračovanie. Poviete na začiatku pár viet. Vykašlete sa na logiku a v poslednej tretine prídete s dobrým a funkčným nápadom, ktorý tú kostrbatosť trochu ozvláštni. Nie je to tak dobré ako prvá časť. Úpadok je viditeľný, ale stále je to zábavná blbina. Fred Ward je staroch bežiaci z jedného miesta na druhé a napätie mu skrátka nestíha. Dokonca pár krát zakopne aj o nudu. Ale príšerky sú stále cool a aj ich transformácia baví. Ďalšie diely si ale už nepozriem. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Pokud máte rádi trochu hororové, ale hlavně komediální béčkové filmy, tak je snímek „Chvění 2: Vrátili se zpět!“ přesně pro vás. Je to sranda, je na tom vidět, že se to ani na chvilku nechce brát vážně, což prostě potěší. Herci jsou zábavní, navíc se zde skvěle prezentují střelné zbraně, nemluvě pak o tom, že stránka masek je naprosto skvělá a ti červi se hýbou naprosto nádherně. ()

Reklama

dyfur 

všechny recenze uživatele

....prvé Chvenie bolo fajn - herci, námet, spracovanie ,napätie......táto - dvojka-už nesie jasné známky dvojky-herecky slabšie ,dej-to lovenie červov - nudné, tá premena červov v nejaké veľké kurence  :(  ....tiež Christopher Gartin nie je Kevin Bacon .....ten bol aspoň trocha vtipný -tento je len blbý a trápny... celkovo  neoslnilo .... pozrieť sa to dalo, ale nič - moc ...... ()

Žralok 

všechny recenze uživatele

Původně jsem čekal jenom obyčejnej kopírák jedničky. Opak je ale pravdou. Dvojka přináší kromě kupy vtipných scén a situací originální zápletku v podobě další vývojový linie graboidů. Jedničku táhnul především duo Kevin Bacon a Fred Ward. Kevina Bacona zde už bohužel neuvidíme. Naopak se zde perfektně yykresluje postava Burta. V jedničce to byl militantní pošuk. Tady je to zatraceně zábavnej militantní magor. Rád tenhle díl stavim na úroveň originálu. Možná i o chloupek před něj. ()

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnímu dílu, jak už to tak bývá, velký pokles. Film schematicky do značné míry kopíruje linku původního snímku, ale ztratilo se veškeré napětí i většina humoru. Tvůrci nechtěli vařit úplně z vody, tak vymysleli novou transformaci graboidů, ale dějový posuv z podzemí na povrch nápadu sebral všechno, čím byl zajímavý. Má to i pár světlých míst, třeba podzemní rádio nebo puška s velkou průbojností, ale bohužel to nestačí. Překvapivé je, že vznikla celkem tři pokračování, to určitě po natočení původních Tremors nikdo nečekal. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (7)

  • Keď si Burt na ceste späť potom, čo zlyhalo rádio, robí svoje osobné zápisky, poznamená si čas 19:00 a deň 14. máj. Avšak v tomto čase je v tejto časti sveta ešte stále deň, nie noc. (beso74)
  • Počas postprodukcie sa tvorcovia snažili dosiahnuť, aby sa film dostal do širšej kino distribúcie. Nakoniec sa im to síce nepodarilo, ale film sa hral v limitovanom počte kín na celom svete, ako napríklad TCL Hollywood Theatre, Alfred Hitchcock Theater a National Theatre v japonskom Tokiu. (beso74)
  • Film sa odohráva v Chiapas v Mexiku, jeho najjužnejšom štáte, ktorý je pokrytý džungľou a dažďovým pralesom. Vo filme je však stvárnený ako púšť. (beso74)

Reklama

Reklama