Reklama

Reklama

Sběratel kostí

  • USA The Bone Collector (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Policejní vyšetřovatel Lincoln Rhyme, autor několika knih o skutečných kriminálních případech, je už čtyři roky ochrnutý. Starají se o něj ošetřovatelka Thelma a technik Richard Thompson. Rhyme může pohybovat pouze ústy a jedním prstem, jimiž ovládá počítače. Ví, že nemá šanci na vyléčení, a právě chce spáchat sebevraždu, když ho detektiv Paulie Sellitto požádá o pomoc. Mladá policistka Amelie Donaghyová z oddělení kriminality mládeže pořídí na místě nálezu mrtvého muže fotodokumentaci a zachytí několik věcí, které tu vrah záměrně odložil. Lincoln Rhyme na fotografiích odhalí vrahův vzkaz, který má při správné analýze napovědět policii, kdy a kde dojde k další vraždě. Prosadí, aby byla k případu přidělena Amelie, navzdory jejímu odporu k vyšetřování vražd. Přestože vrahův vzkaz rozluští, přijde policie pozdě. Šéf oddělení vražd není spokojen s probíhajícím vyšetřováním a Rhyma i Amelii odvolá. Dívce se však podaří ukrást důkazy, zajištěné na místě činu, a Rhyme pokračuje v pátrání. Nechá si vyhledat podobné případy a zjistí, že se násilník pokoušel komunikovat s policií už dřív, jeho vzkazy však Cheney nedokázal „přečíst“. Vrah, vydávající se za taxikáře, vezme na nádraží do vozu starého muže s malou vnučkou a cestou zastřelí policistu, který ho staví pro dopravní přestupek. Rhyme rozluští další vzkaz a Amelie na místě, které určil, opravdu nalezne unesenou dvojici. Starý muž je sice již mrtev, dívenku však zachrání. Navíc najde další stopy a pochopí, že na řadě má být Rhyme. Spěchá k němu, ale vrah má náskok. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (417)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Pokud nemáte možnost zhlédnout tento film v originálním znění, pokuste se vyhnout dabované verzi Novy. Z vlastní zkušenosti mohu potvrdit, že snižuje výsledný dojem (terminologií ČSFD) minimálně o jednu hvězdičku. Což je velká škoda absolvovat, poněvadž se jedná o velice zajímavý thriller se skvělým obsazením. Angelina Jolie představující nezkušenou a řadovou policistku rozehraje společně s charismatickým Denzelem Washingtonem hru plnou záhad, hlavolamů a překvapení. Mimochodem, vzhledem k postavě, kterou zde Denzel hraje, lze zachytit nezpochybnitelný herecký um tohoto opáleného štramáka. Prvkem rozptýlení je El Bunda (Ed O´Neill), zjevivší se v seriózní filmové roli. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

....90-te roky - šlo sa na vlne rôznych filmov o masových vrahoch-toto však je slabšie po každej stránke.Od A.Jolie ako vyšetrujúcej policajtky po D.Wasingtona -nuž čo mal chudák hrať ked mu dali úlohu imobilného,paralyzovaného detektiva - ťažko niekto niečo vymyslí,keď môže len ksichtom hýbať....pozrieť sa dá i trocha napínavé to je ,ale žiadna sláva.Bez hviezdneho obsadenia by to bol len jeden diel napr.z NCIS. ()

Reklama

Madison 

všechny recenze uživatele

70%. Chvíľami príjemne napínavý a mrazivý, chvíľami nechcene smiešny (koniec) a zábavný, čo o stupeň zráža jeho depresívnu atmosféru, nesúcu sa celým filmom. Rada sa vyžívam v mysli psychicky nevyrovnaných vrahov, a preto mi tieto psychologické thrilery vždy urobia radosť - aj keď, mainstreamy 90. rokov - Mlčanie jahniat a Sedem už v tomto žánri nikdy nič neprekoná. Obzvlášť musím podotknúť, že zatiaľ čo v Sedem bol hlavný záporák (Kevin Spacey) charizmatickou, dokonale premyslenou a prehnitou postavou, ktorá nad svojimi protivníkmi nekompromisne zvíťazila, v Zberateľovi kostí vrah zďaleka nebol tak cynický, chytrý a inteligentný. Avšak, nenudila som sa, a preto nižšie s hodnotením nejdem. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Obstojný thriller, kde Washington v pyžamu hraje pouze ukazováčkem a hlavou, Angelina výjimečně nehraje tělem a M.Rooker dle nepsaných regulí podobných filmů svým tělem diváky naschvál klame. Ač Denzel skrytě toužil po euthanasii v podobě udušení mezi dvěma polštáři na hrudi Queen Latifah, jeho špinavé šlapky na bílých ponožkách mohou svádět k myšlence, že se ten syčák potajmu klidně producíroval po pokoji.. ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Po přečtení knihy „Sběratel kostí" od Jefferyho Deavera jsem byl natěšenej na tento film, kde se poprvé setkáváme s forenzním expertem Lincolnem Rhymem. Dozvíme se, jak se mu stala jeho nehoda kvůli které je upoután na lůžko a tím začíná první napínavé dobrodružství tohoto kriminalisty se kterým se můžeme setkat v dalších čtrnácti knihách, které doposud napsal tento plodný autor. Když se dívám na tento film, tak se tvůrci celkem drží dějové linie, která je velice napínavá a málokdo odhadne překvapivé rozuzlení, ale bohužel, když si čtete knihu, tak vám v hlavě funguje představivost na sto procent a vytváříte si v hlavě takovej ten svůj vlastní film, jak by asi mohl vypadat. Ale jelikož je v knize hlavní postava Lincolna Rhymea bílá jako čerstvě napadenej sníh, tak se vám váš vnitřní film rozpadne hned na začátku filmu. To je něco jakoby hrály v komedii Bohové musejí být šílení místo místních křováků nějací bělošstí herci. Je to prostě bijící do očí. Samozřejmě jen pro ty, kdo tu knihu četli a měli tu vlastní obrazovou představivost. Takže hned v úvodu tohoto snímku mi to zkazilo moje vnitřní hodnocení tohoto filmu. V knize se postava, kterou hraje Angelina Jolie jmenuje Amélie Sachsová, ale ve filmu se jmenuje Amélie Donaghyová a další změny bych mohl popisovat, ale nechci bejt hnidopich. Takže podle mého vnitřního pocitu je kniha napsaná na 100% a tento film musím shodit z původních 90% na 70%. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (14)

  • Paulie Sellitto (Ed O'Neill) nosí hodinky značky TAG Heuer Kirium Quartz a Richard Thompson (Leland Orser) nosí Casio DB-34. (dyfur)
  • Celosvětová premiéra proběhla 29. srpna 1999 na Mezinárodním filmovém festivalu v Montrealu v Kanadě. (BMW12)

Reklama

Reklama