Reklama

Reklama

Hartova válka

Trailer

Obsahy(1)

Plukovník William McNamara (Willis) je zajat v německém pracovním táboře, ale neustává v boji – dokonce i za nepřátelskými liniemi. S pomocí mladého poručíka (Farrell) ve skvělém plánu proti věznitelům McNamara riskuje všechno v nejnebezpečnější operaci celé své kariéry – v misi za osvobození svých mužů… a zvrácení výsledku války. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Po téměř pětihvězdičkovém začátku následuje něco, co jsme viděli už tolikrát, že nás to nemá šanci zaujmout. Jinými slovy... Na "Hartově válce" nacházím pouze čtyři pozitiva. Za prvé: Opravdu senzační úvod, který je nápaditý, drsný a velmi pěkný po vizuální stránce. Bohužel trvá pouhých 15-20 minut (končí ve chvíli, kdy se hlavní hrdina dostává do lágru, kde se odehrává celý zbytek příběhu)... Za druhé: Obsazení Colina Farrella a Bruce Willise, kteří film v mnoha ohledech zviditelňují (především pak netoporný Farrell)... Za třetí: Jemnou, ale uhrančivou hudbu, která je však (bohužel) nejvíce rozeznatelná snad až v závěrečné scéně a následně jako zvuková kulisa pro ubíhající titulky... Za čtvrté: Mého tátu ala jednoho ze zajatých amerických vojáků. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Tak se zase s Brucem Willisem podíváme do války. Tentokrát do Druhé světové. Což je prakticky jedno, o jakou válku se jedná, protože nacisti se tu místy chovají jako kamarádi a "zajatecký" tábor je lepší polepšovna. Celý film (až na prvních 15 minut) se odehrává v zajateckém táboře, kde je Thomas Hart (Colin Farrell) uvězněn. Film spíše než na válku si hraje na krimi. V sázce jsou životy lidí a samotný Willis se stane válečným hrdinou. Proč to? Ať se snažím sebevíc, tak film jsem si neužil. Nebylo tam napětí a nelogické chování postav naopak až moc. Nesympatické charaktery jen dotváří atmosféru průměrného filmu. (60 %) ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $70miliónovTržby USA $19,077,641Tržby Celosvetovo $32,287,044Gregory Hoblit si udžal svoj režisérsky štandarta a ponúkol zaujímavú drámu zo zajateckého tábora, kde celkom fajn zapasovali Bruce Willis a Colin Farrell. /65%/ ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Kde se stala chyba? Vzdyt filmy z druhe svetove jsou dost popularni a stalice jako Willis a Farrell preci nemohou zklamat? Vzdyt ani nezklamali, tak kde je zakopany pes? Ja vubec nevim, zahrano je to dobre, odtoceno taky, scenar ma trosicku chyby, ale kdyz prejdu tohle, vznikne mirne nadprumerne drama z valecneho obdobi, ktere se natacelo v Praze, coz je hvezdicka navic. 7/10 ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

2,5*/5...Nemastná-neslaná vojnová dráma, s karikaturistickým hereckým prejavom Bruca Willisa...vďaka aspoň za Colina! Parádne marketingovo spracovaný film...pol rozpočtu padlo na úvodné sekvencie boja a náletu na utečenecký vlak- to malo prilákať divákov, hmm akcia dobrá, fajn úvod....potom sa už len rozpráva, padajú silné slová, preberajú sa vážne témy (tradične "nevážnym" spôsobom") a celé to zaklincujú smiešne natočený a napísaný súdny proces a ultra moralistický záver ako zhnitá čerešnička na torte...Hoblit je bohužiaľ len 100% remeselník bez invencie, ktorého výsledné produkty závisia do veľkej miery od kvality námetu, scenára a tímu ľudí. Ako kulisa pred spaním alebo do TV je to fajn film, ale keď sa človek nebodaj zamyslí a chce niečo hlbšie...tak treba siahnuť inde... ()

Galerie (39)

Zajímavosti (18)

  • Scény s Jonathananem Brandisem byly vystřiženy. Herec z toho byl velmi rozrušen a mohl to byl jeden z důvodů jeho sebevraždy. (Kaufman)
  • Plukovník McNamara (Bruce Willis) je dle nášivky na bundě z první pěší divize „Big Red One“. (liebgott)

Reklama

Reklama