Reklama

Reklama

Hartova válka

Trailer

Obsahy(1)

Plukovník William McNamara (Willis) je zajat v německém pracovním táboře, ale neustává v boji – dokonce i za nepřátelskými liniemi. S pomocí mladého poručíka (Farrell) ve skvělém plánu proti věznitelům McNamara riskuje všechno v nejnebezpečnější operaci celé své kariéry – v misi za osvobození svých mužů… a zvrácení výsledku války. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Zajatecký tábor na konci 2.sv.v. v českých exteriérech podle scénáře, těžícího ze spojení atraktivity rasových rozporů americké společnostii a doby vlády rasou posedlého nacistického režimu. "Cítíme se trochu podvedeni, měli dávat Život Jesse Owense" :D . Vizuálně působivý (kam. Alar Kivilo po úspěšnější Frekvenci v další spolupráci s rež. Hoblitem) příběh s pro mě trochu příliš současným režijním pojetím, které přes osvědčenou kvalitou Willise a Farrella nepřesvědčuje o vážnosti tématu, ♫ jemně náladu dokreslující hudbou R.Portmanové a snesitelným českým dabingem. ()

lekr 

všechny recenze uživatele

Pravdivý příběh. Bylo to docela napínavý, smutný avšak dlouhý. Hlavně sem se těšil na Bruce Willise. On tam ale nakonec ani moc nebyl a hrál netradiční, polozápornou roli. Výkon Colina Farella nebyl taky špatný ale byl tam celkem málo. Nulová akce mi sice nevadí ale film byl docela rozvláčný a místy sem se nudil, Akci to nepotřebovalo ale chtělo to větší napětí. Jako Brucyho fanošek sem byl docela zklamamnej ačkoliv sem s tím že to nebude akční počítal ale naštvalo mě že všude píšou že hraje hlavní roli ale ve skutečnosti hraje jen druhý housle. A podobně je to i u Farella. Navíc tenhle film má pár historických chyb a nedostatků. Je to hold průměr. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nejdříve dobová sonda do rasové (ne)snášenlivosti v americké armádě (Černí muži umějí létat) a poté následuje epizodka ze seriálu Právo a pořádek z ausburgského zajateckého tábora, jehož velitel se evidentně hodně nudil, když vymýšlel zajatcům podobné aktivity.. Jména Farrell, Willis a Hoblit slibovala zajímavou podívanou, ale díky slabě napsanému příběhu nastal pravý opak. Zůstalo jen poučení, že ohledně cti a hrdinství se nemá kecat, nýbrž jednat - i za cenu, že si pak už chvalozpěvy a salutování se spoutanýma rukama za zády (!) od svých bratrů ve zbrani nevychutnáte.. Jo, jo, ať je Bruce na letícím šutru nebo v německém lágru, umí svý starý kosti položit na obětní oltář ze všech nejlíp.. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $70miliónovTržby USA $19,077,641Tržby Celosvetovo $32,287,044Gregory Hoblit si udžal svoj režisérsky štandarta a ponúkol zaujímavú drámu zo zajateckého tábora, kde celkom fajn zapasovali Bruce Willis a Colin Farrell. /65%/ ()

ditrue 

všechny recenze uživatele

Od pocatku si film buduje kvalitni atmosferu okorenenou par dejovymi zvraty aby nakonec znicil vse o co celou tu dobu slo. Vse je tak jak ma byt. Herci v cele s Farrellem a Willisem hrajou tak jak maji, kamera neni nicim zvlastni ale jde to, a vubec cely film pusobi docela nadprumerne. Az na ten hrozny konec! Kdyby tam nebylo toho americkeho patriotismu tolik bylo by to mozna za plne.. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (18)

  • Ve skutečnosti by nebylo možné, aby dva zajaté letce strčili do tábora plného pěšáků. Letci od pěšáku měli ve skutečnosti oddělené tábory. (liebgott)
  • 332nd Fighter Group (Red Tails, Tuskegee) složená z černošských pilotů skutečně existovala, létala v rámci 15. letecké armády z italských základen obsazených Spojenci. Žádné eso s devíti sestřely uvedené ve filmu mezi nimi ovšem nebylo. Nejúspěšnější pilot skupiny byl Lee A. Archer se čtyřmi, event. pěti sestřely. (calculus)
  • Scény s Jonathananem Brandisem byly vystřiženy. Herec z toho byl velmi rozrušen a mohl to byl jeden z důvodů jeho sebevraždy. (Kaufman)

Reklama

Reklama