Reklama

Reklama

Neobvyklý kriminální příběh, který všechny konvence staví na hlavu. Tři kamarádi už mají dost nudy a obyčejného života na předměstí. Lákají je peníze a život kriminálníků. Tito nešikovní a hádaví zlodějíčci se však vůbec nedají srovnat s místním kmotrem (James Caan Mickovy modré oči), který je dovede k největší akci jejich kariéry. V jedné z hlavních rolí uvidíte skvělého Owena Wilsona (Jsem agent, Taková zvláštní rodinka), který je také spoluautorem scénáře. Film Grázlové se s debutujícím Lukem Wilsonem (Pravá blondýnka, Charlieho andílci) a Bobem Musgravem stal kultovním komediálním hitem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (89)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Od filmu od Andersona sem nic moc necekal a taky sem nic moc nedostal. Wilson a Wilson jsou sice sympataci, ale prekvapilo me, ze je Anderson vic nevyuzil a neudelal z nich bratry. Jinak pribeh je takovej nijakej, de to skoro od nikud nikam, v desne poklidnym tempu, nenudi to, nebavi to, jen obcas se povede nejakej vtipek. A cely je to navic nic moc natoceny. Takze slabsi 3*. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Aniž bych byl nějak světaznalý filmů Wese Andersona tak musím konstatovat, že už jeho prvotina nese hodně charakteristických znaků jeho tvorby. Owen Wilson je správně cáknutý a plánované loupeže také podle toho vypadají. Překvapí účast Jamese Caana. Za hodně povedenou část filmu bych označil jedno milostné vzplanutí k jedné paraguayské krásce. 65% ()

Reklama

Eddard 

všechny recenze uživatele

Ve své pouti proti chronologickému pořadí filmů Wese Andersona jsem přece jenom obejevil jeden, který si ode mě nevyslouží superlativy. Namlsán z jeho třech pro mě dokonalých filmů jsem tak nějak očekával, že i jeho debut bude nějakým způsobem nezapomenutelný. Nebyl. Je to příjemně svěží příběh o jednom pevném přátelství ("buddy chemie" funguje dobře i proto, že oba hlavní protagonisté jsou bratři) ,ve kterém jsou už tu a tam rozpoznatelné rysy Andersonových pozdějších "vyzrálejších" děl. Hlavně začátek se však rozjížděl pomalu a na konci se to celé tak nějak rozplizlo do ztracena. I tak - kdybych natočil takový debut, říkal bych si Pan Filmař. 60% ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

I přes sympatické herectví všech zúčastněných nastaly mnohokrát dlouhé chvíle a nutné pozastavení filmu a odběhnutí od něj. Styl je předzvěstí dalších Andersonových filmů, snad jen až na finální loupež, která se náramně povedla, ale na Andersona mi přišla příliš akční. Bottle Rocket je zvláštní film, který nepatří mezi špičku, ale zkrátka na něm něco je, co vás k němu táhne. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

At' si kdo chce opěvuje tento kultovní film až do nebes, já nedokážu překousnout tu celkovou nevtipnost na to, že to měla být komedie. To bud' já se neumím bavit, nebo humor tvůrců tohoto snímku je velice suchý. Navíc mi tu vyloženě nesedli herci a charaktery postav, které ztvárnili, mi přišly poměrně nevýrazné. Můj dojem po skončení byl asi takový, že jsem právě zhlédl něčí zaprášené, málo výrazné dílo a jediné významnější plus byly smysluplné dialogy (což je sice u klubáckých filmů samozřejmost) a taky fakt, že se ve snímku objeví song "7 and 7 Is" skupiny "Love", který považuju za jednu z nejlepších písní, které kdy vznikly na této planetě. 50% ()

Galerie (84)

Zajímavosti (15)

  • Wes Anderson bol s prácou hlavného kameramana Roberta D. Yeomana tak spokojný, že s ním spolupracoval na všetkých nasledujúcich filmoch, ktoré režíroval. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama