Reklama

Reklama

Neobvyklý kriminální příběh, který všechny konvence staví na hlavu. Tři kamarádi už mají dost nudy a obyčejného života na předměstí. Lákají je peníze a život kriminálníků. Tito nešikovní a hádaví zlodějíčci se však vůbec nedají srovnat s místním kmotrem (James Caan Mickovy modré oči), který je dovede k největší akci jejich kariéry. V jedné z hlavních rolí uvidíte skvělého Owena Wilsona (Jsem agent, Taková zvláštní rodinka), který je také spoluautorem scénáře. Film Grázlové se s debutujícím Lukem Wilsonem (Pravá blondýnka, Charlieho andílci) a Bobem Musgravem stal kultovním komediálním hitem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (89)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Stačí vidět jeden dva filmy od Andersona a už jeho styl poznáte. Ne nějak třeskutě, ale zase krásně rovnoměrně a příjemně zábavné a komické. JSem rád, že jsem konečně viděl bratry Wilsony společně. A jako bonus tak až nechutně mladé (Owen vypadá jak ucho). V postavě Owena Wilsona se neskutečně podařilo vystihnout takového toho kamaráda, kterého máte hrozně rádi, nějak výrazně vám nevadí a neprudí vás, ale přitom vás jeho společnost neskutečně ubíjí a zabíjí, jak psychicky, tak fyzicky. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Bottle Rocket je prvým celovečerným filmom Wesa Andersona a aj napriek tomu sa môže pochváliť typickým Andersonovským humorom. Prešpikovanými dialógmy a hlavne určitej celistvosti. Bottle Rocket je samotný veľký film, na ktorý nás navnadil kraťas s rovnakým názvom. Všetko čo malo byť využité, bolo využité na maximum a ja som sa naozaj pobavil. Či už to bola téma lásky, alebo priateľstva, alebo rodiny, čo sú tri témy, ktoré Anderson používa v každom jednom svojom filme a vždy inak, nenájdete ani jednu zbytočnú scénu a ani jednu hlúpu scénu. Na americký film netradičné, dokonca by sa dalo povedať, že balancujúce na poli nezávislosti, aj keď asi nie v takej miere aká je pre nezávislý film typická. Každopádne je to film, ktorý natočila parta priateľov a ktorý vystrelil prekvapivo dobre. Fanastický Owen a Luke, ktorý si nahrávajú na slovné smeče a ktorý sú zohraná dvojka a hlavne sú po čertoch sympatický. 4* ako obvykle - len z princípu:) ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Príbeh o dôležitosti priateľstva s originálnou zápletkou predstavuje trojicu kamarátov, ktorí sa nešikovne zaplietli do sveta zločinu, ale nestratili pritom svoje sny. V priebehu akcie každý z troch kamarátov dosiahne to, po čom túžili, ale stane sa to spôsobom, aký rozhodne neočakávali. Snímka svojho času komerčne neuspela, ale vďaka pozornosti kritiky a vyzdvihnutiu filmu Martinom Scorsesom neupadol režisér Wes Anderson do zabudnutia a teraz patrí medzi najsledovanejšie a najosobitejšie osobnosti americkej kinematografie. Wes Anderson už týmto dielikom naznačil, kam že sa to bude vyvíjať jeho režisérsky štýl a možno povedať, že sa mu v tomto tvorivom úsilí skvele darí. Pretože tie jeho filmy, hoci sa to možno nezdá, sú aj napriek svojej bizarnosti vlastne tak nejako zo života. A to je dobre. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Mrzí ma, že som nepochopila, o čo vlastne v tomto filme šlo a tak som po jeho skončení premýšľala, aký mám vlastne z neho dojem. Rozhodne ma neuspokojil, pretože sa v podstate nikam nevyvíjal a k ničomu nesmeroval. Ale s bratmi Wilsonovcami a chutnučkou Inez (Lumi Cavazos) sa na to aspoň pekne pozeralo. Typická Andersonovská atmosféra aj absurdita. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Z blázince rovnou na šikmou plochu, vše podle dlouhodobého plánu a s plným nasazením... ;-) . . . Trio looserů v akci neboli epizody ze života a díla partičky totálních packalů s íkvétykve v kouzelně bizarní komedii mistra absurdit Wese Andersona. Tenhle nezávislý filmek coby režisérův celovečerní debut se mohl jmenovat spíše "Debilové", protože to co s vážnou tváří a >chladnokrevnou< rozvahou předvádí hlavní >hrdinové< je až neskutečné. Každopádně - i když film neoplývá nějakým řachavým humorem (až na ty prskavky, ale v tom zase není nic směšného ;-) ani strhujícím tempem, právě u té >originální< lidské blbosti protagonistů se nelze nebavit. Herci hrají své postavy uměřeně a s vážnou tváří tak, aby děj nesklouzl do nějaké laciné parodie a tím vlastně vytváří tu skvělou a svou (i v celé té absurditě) přirozeností místy až znervózňující atmosféru filmu. W.A. už tímto dílkem naznačil, kam že se to bude vyvíjet jeho režisérský styl a lze říct, že se mu v tomhle tvůrčím úsilí skvěle daří. Protože ty jeho filmy - ač se to možná nezdá - jsou i přes svoji bizarnost vlastně tak nějak ze života. Nebo alespoň z té jeho druhé strany... Nakonec - ruku na srdce - po zhlédnutí třeba právě tohohle filmu si řeknete: "...á kurva, vždyť já někoho takovýho vlastně taky znám..." ;o) - - - P.S. Původně jsem tomuhle filmu dal tři hvězdičky, ale po znovuzhlédnutí v plné kráse širokoúhlého formátu obrazu a originální zvukové stopy jsem poctivě musel jednu přidat! Ano, typická situace, jak uvedení v televizi s ořezem obrazu a českým dablinkem může degradovat jinak výborný film... - - - - - (poprvé viděno kdysi v tv, 2.3.2008 na dvd, komentář zde jako první - 2.3.2008) ()

Galerie (84)

Zajímavosti (15)

  • Počas skúšobného premietania zaznamenal film do tej doby najhoršie hodnotenie v histórii štúdia Columbia Pictures. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama