Reklama

Reklama

Úplné bezvětří

Trailer

Obsahy(1)

Thriller podle románu Charlese Williamse se odehrává v Tichém oceánu a téměř celý na jedné lodi. John a jeho žena Rae chtějí strávit nějaký čas sami, daleko od lidí. Avšak jejich samotu nečekaně naruší trosečník, kterého zachrání. (NFA)

Videa (1)

Trailer

Recenze (202)

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobrý thriller s Nicole Kidman, Samem Neillem a Billy Zanem. Musím říct, že jsem čekal průměr, ale film mě mile překvapil, protože nabídnul vskutku napínavou podívanou, a taky báječného šílence - Billa Zanea. Zaujalo mě, že zde nebyla žádná velká předehra, a hned se šlo na věc, a za slabší půlhodinku už začal nervy drásající boj o život jak Johna tak i jeho ženy Rae, kterou unese ztroskotanec Hugie. Nicole Kidman tak jak ji neznáte, ale přesto velice, velice pěkná :) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ač panuje úplné bezvětří, Noyce dovedně zadul do plachet napětí a kdyby manželský pár věděl, co ví námořníci už od roku 1912 (že Billy Zane na palubě přináší neštěstí), mohl si ušetřit kupu starostí.. „Když ti vítr, napne plachtu / když ti plachta, popožene jachtu / pak Sam a Nicole snad budou mít klid..“ ()

Reklama

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Billy Zane jako psychopat rozhodně nezklamal a Sam s Nicole hrají to svoje. Lokalita otevřeného moře také zafungovala na výbornou a vidina jediné lodi široko daleko jen atmosféru umocňuje. Proto je mi záhadou tak nízké hodnocení tohoto díla. Buďto zde přítomní měli v dětsví až moc sugestivní zážitek z Čelistí nebo trpí mořskou nemocí :-) ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Film to musel být nenákladný. Nicole Kidman někdy hrává i zadarmo, to když se jí moc scénář líbí. Sam Neil, taky možná hrál za pá r šupů, to když se dozvěděl, že si může zahrát s Nicole Kidman, a jak k tomu Nicole přistupuje. Film, to je především čekaná, zda se v něm něco stane či nestane, a když čekaná jen skončí bez úlovku, tedy bez pořádné pointy, tak si člověk řekne, no tak třeba příště. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Po tomto filmu si mnoha australských tvůrců tohoto filmu všiml Hollywood. Přitom jde jde spíše o komorní thriller pro tři hlavní postavy. Precizně stupňováné napětí, výborné navození patřičné atmosféry (a la Hitchcock), skvělé herecké výkony - to vše z tohoto jinak "nenápadného" snímku udělalo film, který vám nedá vydechnout. Ovšem kdyby film neobsahoval posledních asi 5 minut, byl bych radši ()

Galerie (43)

Zajímavosti (18)

  • Denník The New York Times film označil za jeden z 1000 najlepších filmov, aké boli kedy natočené. (Arsenal83)
  • Pôvodne bola vo filme scéna, kde postavu Sama Neilla mučí na lodi žralok. Táto scéna bola z finálneho filmu vypustená. (Arsenal83)
  • Sam Neill se seznámil se svou ženou (Noriko Watanabe) při natáčení tohoto filmu. (Chatterer)

Související novinky

Návrat krvavého kapitána

Návrat krvavého kapitána

25.07.2008

Captain Blood z roku 1935 je snad největší klasikou pirátského žánru. Na kapitánském můstku tehdejší megahvězda Errol Flynn, u kormidla pozdější tvůrce Michael Curtiz, na vlajce zlatem vyšitý nápis… (více)

Reklama

Reklama