Reklama

Reklama

Úplné bezvětří

Trailer

Obsahy(1)

Thriller podle románu Charlese Williamse se odehrává v Tichém oceánu a téměř celý na jedné lodi. John a jeho žena Rae chtějí strávit nějaký čas sami, daleko od lidí. Avšak jejich samotu nečekaně naruší trosečník, kterého zachrání. (NFA)

Videa (1)

Trailer

Recenze (200)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film. Billy Zane se chová přinejmenším hodně divně. Rozhodně se jedná o nejméně nebezpečného vraždícího maniaka kinematografie, ale zato rád trsá :) Nejvíc vám utkví dlouhonohá Nicole Kidman, protože na Sama Neila zbyla nevděčná role a furt jen pumpuje vodu. Opuštěná atmosféra moře mě bavila, ale napjatej jsem fakt nebyl. Prostě mě bavilo, jak Nicole intrikařila a Billy Zane si chtěl jen zašukat. A scénka s aportováním zasluhuje potlesk. 70% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Hm, no synopsia Dead Calm a jej tuctový plagát toho príliš nesľubovali, o to viac je potešujúci výsledok. Scenár sa po počiatočnom očakávanom zvrate nevyžíva v stokrát omielanom klišé a pripraví ešte niekoľko scén, ktoré by ste v komerčnom filme rozhodne nečakali. Napätie vydrží až do konca a vám bolo jasné, ak ste film videli v roku 1989, že z ústrednej trojky môže niečo byť a nebude okolo nich "smrteľné ticho". ()

Reklama

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Billy Zane skutečně nosí smůlu. Pokud se v jeho přítomnosti zrovna nepotápí nejslavnější zaoceánský parník, tak jde pro změnu ke dnu dvoustěžňová plachetnice, ale k věci. Dead Calm je pouhý rutinní thriller, který však vyniká především důmyslně vystavěnou atmosférou a napětím. Herci jsou obstojní a působí reálně...tedy v rámci možností. Dobrý dojem kazí pouze "fantasmagorický" závěr, po kterém jsem poctivě kroutil palicí a šel s hvězdou dolu. 70% ()

Besyn 

všechny recenze uživatele

Velmi prostá zápletka,kde jsou jen 2 muži,1 žena,2 lodě a jinak jen moře,dala vzniknout výbornému a napínavému thrilleru,u kterého se divák nenudí ani sekundu.Ale pět bych tomu nadával,nato je to až příliš "jednoduché".A Nicole Kidman zde opravdu vypadá trochu jinak,řekl bych tak trošku "přirozeněji" (na té dnešní podobě určitě nejaká plastika bude). ()

jane1106 

všechny recenze uživatele

Zpočátku poněkud "bezvětrné" tempo nabere na obrátkách jakmile Nicole Kidman přestane být hadrovou panenkou a začne konat. Jinak na působivé, tísnivě izolované atmosféře má lví podíl Revellova geniální sugestivní hudba, která místy nabírá až hororových rozměrů. Pro Billyho Zanea určitě jedno z nejsvětlejších míst jeho filmografie. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (18)

  • Natáčalo sa 14 týždňov vo Whitesunday Passage, Veľký bariérový útes, Austrália. (Danny88)
  • Film bol čiastočne inšpiráciou pre film Darr z roku 1993 v hindčine. (Arsenal83)
  • Sam Neill se seznámil se svou ženou (Noriko Watanabe) při natáčení tohoto filmu. (Chatterer)

Související novinky

Návrat krvavého kapitána

Návrat krvavého kapitána

25.07.2008

Captain Blood z roku 1935 je snad největší klasikou pirátského žánru. Na kapitánském můstku tehdejší megahvězda Errol Flynn, u kormidla pozdější tvůrce Michael Curtiz, na vlajce zlatem vyšitý nápis… (více)

Reklama

Reklama