Reklama

Reklama

Úplné bezvětří

Trailer

Obsahy(1)

Thriller podle románu Charlese Williamse se odehrává v Tichém oceánu a téměř celý na jedné lodi. John a jeho žena Rae chtějí strávit nějaký čas sami, daleko od lidí. Avšak jejich samotu nečekaně naruší trosečník, kterého zachrání. (NFA)

Videa (1)

Trailer

Recenze (200)

Shit 

všechny recenze uživatele

Prvotřídní thriller, kterej je dokonale propracovanej, během filmu snad neni místo kde neni napětí(kromě začátku) a to je to celý natočený jenom se třemi herci na širým moři, ale za to ty herci jsou naprosto perfektní, hlavně Billy Zane je jako šílenec úžasnej, ale i mladá a začínající Nicol Kidman je skvělá a na to že to je její první větší role to zvládla opravdu bravurně, Sam Neill už trochu zaostavá, ale nedostal tolik prostoru a jinak si odehrál svůj průměr. Phillip Noyce natočil fakt super triller, kterej si určitě zasluží hodně dobrý 4* ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tenhle film neni nic moc, ale mam ho rad. Film nema skoro zadnej dej, jen dve lodi jedou za sebou a do toho magor. Billy Zane mi prisel spis k smichu a mistama dost prehraval. Kidmannova je celkem slusna, ale aspon mohla ukazat kozy. Nejlepsi byl Sam Neill, kterej predvedl standartne dobrej vykon a i se do role dobre hodil. Hudba hodne spatna, triky hodne spatny, atmosfera nic moc, mistama to je spis smesny nez mrazivy. Dialogy taky nejsou nejak uzasny, spis to vypada jako by herci mistama improvizovali a navic tu neni vubec receno proc vlastne Zane dela to co dela. I kdyz to cely pusobi docela amatersky a mistama to nudi, protoze se tam nic nedeje a furt dokola Zane opruzuje Kidmann, tak se na tenhle film vzdycky rad podivam a 3* si zaslouzi. ()

Reklama

peetriss 

všechny recenze uživatele

Komorní thriller s dobrým nápadem - psychopat uprostřed oceánu (tudíž není úniku ani dosahu pomoci) a manželé v podobě dobře hrajících Sama Neilla a Nicole Kidman bojující o holý život. Phillipu Noyceovi se povedlo z minima vystavět poměrně slušnou atmosféru, které však pro větší účinek chybí stabilnější míra napětí. Billy Zane se do role hodí, místy má však sklony až k téměř sebeparodujícícmu přehrávání. Další kaňkou je podivné vyvrcholení souboje. ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Velmi napínavý thriller, který by se dal rozdělit na dvě půle, kdy každá bude mít velmi rozdílné hodnocení. První půlka, a možná i trochu víc, napětím nešetří, velmi dobře pracuje s izolovaným prostředím, v němž se hlavní postavy pohybují a velký spoleh je na Nicole Kidman i Sama Neilla. Horší už je to s Billym Zanem, který od začátku své herecké umění nedokáže krotit a přehrává více, než by bylo zdrávo a dost kazí dojem z vypětí, kterým si hlavní postavy projdou. A jelikož se nepovedlo ani samotné finále, kleslo moje úvodní nadšené hodnocení až na... 65% ()

zigíš 

všechny recenze uživatele

Napínavý survival, skvěle napsaný. V atraktivním prostředí se stopáží natolik střízlivou, že není čas opít se nudou. Takový ten spektákl, kde divák přibližně tuší co a jak (nakonec, parodovali ho i Simpsonovi). Ale moc to nevadí, protože postavy ani na vteřinu nevypadnou z rolí. Občas Kidmanka, ale bylo jí tenkrát 22 (!) proč se na ni zlobit, začínala a všechno měla před sebou. Poctivý ´80s thriller (kino Mat) ()

Galerie (43)

Zajímavosti (18)

  • Pôvodne bola vo filme scéna, kde postavu Sama Neilla mučí na lodi žralok. Táto scéna bola z finálneho filmu vypustená. (Arsenal83)
  • Natáčalo sa 14 týždňov vo Whitesunday Passage, Veľký bariérový útes, Austrália. (Danny88)
  • Film bol čiastočne inšpiráciou pre film Darr z roku 1993 v hindčine. (Arsenal83)

Související novinky

Návrat krvavého kapitána

Návrat krvavého kapitána

25.07.2008

Captain Blood z roku 1935 je snad největší klasikou pirátského žánru. Na kapitánském můstku tehdejší megahvězda Errol Flynn, u kormidla pozdější tvůrce Michael Curtiz, na vlajce zlatem vyšitý nápis… (více)

Reklama

Reklama