Reklama

Reklama

Úplné bezvětří

Trailer

Obsahy(1)

Thriller podle románu Charlese Williamse se odehrává v Tichém oceánu a téměř celý na jedné lodi. John a jeho žena Rae chtějí strávit nějaký čas sami, daleko od lidí. Avšak jejich samotu nečekaně naruší trosečník, kterého zachrání. (NFA)

Videa (1)

Trailer

Recenze (200)

Shit 

všechny recenze uživatele

Prvotřídní thriller, kterej je dokonale propracovanej, během filmu snad neni místo kde neni napětí(kromě začátku) a to je to celý natočený jenom se třemi herci na širým moři, ale za to ty herci jsou naprosto perfektní, hlavně Billy Zane je jako šílenec úžasnej, ale i mladá a začínající Nicol Kidman je skvělá a na to že to je její první větší role to zvládla opravdu bravurně, Sam Neill už trochu zaostavá, ale nedostal tolik prostoru a jinak si odehrál svůj průměr. Phillip Noyce natočil fakt super triller, kterej si určitě zasluží hodně dobrý 4* ()

milancecil 

všechny recenze uživatele

Zachraň tomu nesprávnému muži na moři život, poskytni mu útočiště na své vlastní lodi a budeš velmi brzy tvrdě bojovat o ten svůj vlastní, ano, tak nějak bych zúžil dramaticky se odvíjející děj příběhu, které je ale opravdu jen hrubým zúžením tohoto, co se po tu hodinu a půl ve filmu odehrává, naprosto skvělé psychodrama, drobné, spíše jen komorní, ale tak napínavé do posledních minut, že se nelze od děje jednuduše odpoutat, pro mne dnes již kultovní thriller s ještě mladinkou, v Hollywoodu zatím neznámou, Nicol Kidman v roli Rae, odvážné a odolné ženy, více než by jí divák chtěl podle křehkého vzhledu zprvu přisoudit, v sebezáchově statečně improvizuje, použije postupně všechny své ženské "zbraně" přesně tak, aby dramatickou nepříznivost situace nakonec zvrátila a zachránila nejen sebe, ale i o život ve vlnách moře bojujícího manžela, výborná a opravdu nervy napínající podívaná, nelze než doporučit. ()

Reklama

Karush 

všechny recenze uživatele

Nie zrovna ten tradičný film vo svojom žánri. Philip Noyce to nepodal v akčnej forme, radšej sa pohrával s divákom ako mačka s myšou, čo však budilo vo mne dojem doslova "úplného bezvetria", síce to okorenil aj nejakými tými dobrodružnými prvkami, ale aj to v pomenšom množstve. Film skôr s atmosférou úplného bezvetria ako thrillerovskou, ale zas na druhej strane na minimálnom priestore s minimálnymi možnosťami zaujímavý film. 70% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Příběh vychází z modelové situace: námořní kapitán a jeho žena chtějí po tragické smrti dítěte načerpat nové síly k životu plavbou na své moderní jachtě. Stanou se však obětí mladého psychopata, jehož zachrání z potápějící se lodi. Děj se odvíjí většinou paralelně: manžel zůstane uvězněn na škuneru duševně nemocného několikanásobného vraha, zatímco jeho žena musí zprvu tomuto zdánlivě sympatickému mladíkovi vzdorovat na jachtě. Jádrem filmu je rozvíjení atmosféry, stupňující se a prodlužující se napětí, přičemž důležitým spoluhráčem je i měnící se počasí. Trochu zklamání. Všude se film dost vychvaloval, jak má dusnou atmosféru, jak je to nepředvídatelně a novátorsky pojatý thriller. Vše tam sice bylo, ale dost ve sterilní až průměrné formě. Dvojice Kidman a Neill versus psychopat Zane fungovala, ale scénář dobrý nápad celkem prohospodařil. Thriller, co měl tendenci být zdlouhavý, s napětím, které houstlo a vyvrcholilo velmi slabým finále. Mně to tak úplně nestačilo, ale jevilo se to fakt zajímavě. Očekávání zůstala nesplněna. 60% ()

Ad4mson 

všechny recenze uživatele

Naprosto strhující minimalistický thriller s excelentními hereckými výkony. Postav se ve filmu sice vyskytuje asi tolik, kolik je prstů na dvou rukách nešikovného pyrotechnika, ale to filmu jen prospívá. Po krátkém úvodu jsme takřka ihned vrženi na moře a záporák Billy Zane je opravdu skvělý. Hudba od Graema Revella je úchvatná a při závěrečném titulkovém "funícím" songu budete mít ještě dlouho husí kůži. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (18)

  • Sam Neill se seznámil se svou ženou (Noriko Watanabe) při natáčení tohoto filmu. (Chatterer)
  • Film bol čiastočne inšpiráciou pre film Darr z roku 1993 v hindčine. (Arsenal83)

Související novinky

Návrat krvavého kapitána

Návrat krvavého kapitána

25.07.2008

Captain Blood z roku 1935 je snad největší klasikou pirátského žánru. Na kapitánském můstku tehdejší megahvězda Errol Flynn, u kormidla pozdější tvůrce Michael Curtiz, na vlajce zlatem vyšitý nápis… (více)

Reklama

Reklama