Reklama

Reklama

Úplné bezvětří

Trailer

Obsahy(1)

Thriller podle románu Charlese Williamse se odehrává v Tichém oceánu a téměř celý na jedné lodi. John a jeho žena Rae chtějí strávit nějaký čas sami, daleko od lidí. Avšak jejich samotu nečekaně naruší trosečník, kterého zachrání. (NFA)

Videa (1)

Trailer

Recenze (201)

jane1106 

všechny recenze uživatele

Zpočátku poněkud "bezvětrné" tempo nabere na obrátkách jakmile Nicole Kidman přestane být hadrovou panenkou a začne konat. Jinak na působivé, tísnivě izolované atmosféře má lví podíl Revellova geniální sugestivní hudba, která místy nabírá až hororových rozměrů. Pro Billyho Zanea určitě jedno z nejsvětlejších míst jeho filmografie. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Hm, no synopsia Dead Calm a jej tuctový plagát toho príliš nesľubovali, o to viac je potešujúci výsledok. Scenár sa po počiatočnom očakávanom zvrate nevyžíva v stokrát omielanom klišé a pripraví ešte niekoľko scén, ktoré by ste v komerčnom filme rozhodne nečakali. Napätie vydrží až do konca a vám bolo jasné, ak ste film videli v roku 1989, že z ústrednej trojky môže niečo byť a nebude okolo nich "smrteľné ticho". ()

Reklama

adams89 

všechny recenze uživatele

Nenáričný průměrný thriller se Samem Neillem a tehdy ještě neznámou Nicole Kidman v hlavní roli. Příběh je takový tuctový a již mnohokrát viděný, protože thrillerů na moři je víc než dost, navíc se dá i lehce dopředu odhadnout, tudíž plný klišé. Ústřední dvojice herců mě příliš nepřesvědčila, ale záporák v podání úsměvavého Billyho Zanea, to už bylo jiné kafe. No já nevím, záporák je možná pro něj trochu odvážné pojmenování, působil totiž docela sympaticky a nevinně. Film na jedno, možná dvě podívání, víc však rozhodně nečekejte.60% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ač panuje úplné bezvětří, Noyce dovedně zadul do plachet napětí a kdyby manželský pár věděl, co ví námořníci už od roku 1912 (že Billy Zane na palubě přináší neštěstí), mohl si ušetřit kupu starostí.. „Když ti vítr, napne plachtu / když ti plachta, popožene jachtu / pak Sam a Nicole snad budou mít klid..“ ()

RAiken 

všechny recenze uživatele

Konečně thriller přesně jak má být. Sympatické hlavní duo, úžasně sympaticky nesympatický záporák a patřičně stísněný prostor, kde se mohou tyto 3 skvěle zahrané postavy pohybovat. Ke všemu ještě působí všechny osoby tak nějak lidsky a chápete jejich jednání a ani u jednoho z nich si nemůžete říct: Bože, to je ale v*l nebo k***a, poněvadž všichni jednají tak, jak byste očekávali nebo alespoň jak si myslíte, že byste jednali pod takovým tlakem. Takže thriller na pohodu a svěží... ()

Galerie (43)

Zajímavosti (18)

  • Film bol čiastočne inšpiráciou pre film Darr z roku 1993 v hindčine. (Arsenal83)
  • Na začiatku výroby, v máji 1987, mal Neill 39 rokov a Kidman iba 19. V rozhovore v roku 2021 Sam Neill vyjadril určité znepokojenie nad skutočnosťou, že bol dvakrát starší ako Nicole Kidman a pritom hrali pár. (Arsenal83)
  • Film je založen na stejnojmeném románu od Charlese Williamse. (Chatterer)

Související novinky

Návrat krvavého kapitána

Návrat krvavého kapitána

25.07.2008

Captain Blood z roku 1935 je snad největší klasikou pirátského žánru. Na kapitánském můstku tehdejší megahvězda Errol Flynn, u kormidla pozdější tvůrce Michael Curtiz, na vlajce zlatem vyšitý nápis… (více)

Reklama

Reklama