Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dan Foreman je už dvacet let marketingovým ředitelem časopisu Sports America a má hlavu plnou starostí. V kuchyni našel krabičku od těhotenského testu, dlouholetý klient Eugen Kalb mu oznámil, že už nebude v časopise inzerovat, a vydavatelství, pro které pracuje, koupil nový majitel. Strach, že je jeho dcera Alex těhotná, se sice nepotvrdí, ale šok ho přece jen nemine. Nejprve mu manželka oznámí, že čeká dítě, a pak mu šéf řekne, že nové vedení na jeho místo dosadilo někoho jiného. Šokovaný Dan zjistí, že jeho novým nadřízeným je teprve šestadvacetiletý Carter Duryea, který nemá s reklamou žádné zkušenosti. A to ještě netuší, že se mladík, kterého právě opustila manželka, ve výtahu seznámil s Alex. Zmatený Carter není schopen předložit oddělení obchodní strategii, a tak jen uhýbá pomocí naučených frází. Jediné, na co se zmůže, jsou výpovědi. Navíc se vnutí k Danovi na nedělní oběd, kde se opět setká s Alex... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (253)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Dennis Quaid ve svých 51 letech není žádné ořezávátko, což ovšem po profesním sešupu na nižší pozici musí dokazovat čerstvému nadřízenému, ambicióznímu 26-letému usoplenci. Pokud si chystáte bránice na pořádnou porci smíchu, tak zase vychladněte. "V dobré společnosti" vyvolá maximálně mírný úsměv, humor je konverzační a snad až příliš decentní. Film u mě způsobil lehce pozitivní náladu, je tak nějak příjemně civilní, ale upřímně pochybuju, že si na něj za měsíc vzpomenu - a tentokrát nebude na vině pouze senilita. 65% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ja som rovnako naštvaný, ako ty.“ – „Tak prečo sa usmievaš?“ – „Neusmievam.“ – „Ale hej, usmievaš. Kútiky úst máš dohora.“ – „To mám vždy.“ Rúca sa vám život priamo pred očami? Pre firmu, pre ktorú ste pracovali niekoľko rokov, ste zrazu zbytočný? Zostali by ste v nej aj keby vám pridelili horšiu pozíciu a nahradili vás mladším človekom, ktorý by vám bol zároveň nadriadeným? Je rozumné obetovať sa pre firmu, v konečnom efekte aj tak sa riadiacou prioritne vlastnými pravidlami (v ktorých bežne figuruje ukončenie pracovného pomeru)? Občas sa každý z nás stáva už nepotrebným, lebo každý je nahraditeľný. Takže prcinátorovi Paulovi Weitzovi sa po AKO NA VEC podaril aj ďalší „seriózny“ film. Bonus - malé pivo Scarlett Johansson. Nie je to nejaká extrémne pecka alebo srdcovka, ale scenár je kvalitný a zaoberá sa zaujímavými témami, preto volím jemne nadštandardné hodnotenie 4*. ()

Reklama

RAiken 

všechny recenze uživatele

Taková krásná, inteligentní a pohodová oddechovka o tom, proč je svět a život v něm tak nádherné a pohodové místo. Lidská konfrontace dvou rozdílných postav s jiným žebříčkem hodnot lahodně hladí po duši, stejně jako pohodoví herci. Film je navíc taková sonda do světa přebírání firem a ukazuje jejich dopady na lidské osudy. Krásný a nehollywoodský závěr. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Dlouho to vypadalo jako inteligentní hořce úsměvné drama, které citlivě a vkusně předkládá nepříjemnou realitu aniž by přitom tlačilo na pilu. Vypadalo. Než to zazdil limonádový konec, který celou pečlivě a neokázale budovanou stavbu smetl zpět do hollywoodské pohádky. Což je velká škoda, protože tu byla nejen řada dobře napsaných dialogů a momentů k zamyšlení, ale také působivých scén, které mě i díky nestrojenému podání dokonale dostaly. Dennis Quaid byl vynikající a drobnými detaily dokázal skvěle předat emoce své postavy. Dobrý byl i Topher Grace jako fracek na zabití, který dokonale vystihl ty dnes tak časté mladičké šéfy. Jen mi nějak není jasné, proč v tom někdo vidí komedii. ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Mnam mnam mlaďounká Scarlett Johansson, O.K. budeme trochu profesionální. Zase taková sranda to nebyla, mě se líbila jiná věc. A jestli jde o klišé, to si musí srovnat každý v palici sám. V době kdy se měří spokojenost lidí velikostí baráku a zaparkovaným autákem , najednou jakoby snímek sklouzával do romanticko-nereálný roviny, že chce ukázat to co je opravdu v životě důležitý. Tedy rodinný vazby, přátelství, volný čas, koníčky, ne jen kariéru, kde jednou jste nahoře a druhej den máte padáka. Že se to povedlo ve filmu, je prima, ale komu se to opravdu povedlo i v životě? ()

Galerie (33)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v New Yorku. (M.B)
  • Kniha, kterou čte Alex (Scarlett Johanson) v kavárně, je "Early Short Stories" od Antona Chekhova. (viperblade)

Reklama

Reklama