Reklama

Reklama

9 hráčů se smrtí

  • Velká Británie House of 9 (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

9 lidí je z neznámých důvodů uneseno a ubytováno v zabarikádovaném domě bez jakékoli možnosti úprku. Jsou sledováni 75 kamerami a po probuzení k nim prostřednictvím mikrofonu promluví neznámý hlas a určí pravidla hry. Poslední přeživší získá odměnu v hodnotě 5 miliónů dolarů. Připravte se, hra začíná. (Pedestrian)

Recenze (130)

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Krvežíznivé akční thrillery, a tím je i film 9 hráčů se smrtí, nejsou mou oblíbenou zábavou. Základ myšlenky je podnětný, ale její provedení je čistě žánrové. Ocenění si zaslouží vnímavost pro obrazové kompozice, svou skladbou nejpřiléhavěji dotvářejí potřebnou atmosféru. I v průběhu děje můžeme zaznamenat několik bravurně zvládnutých zapeklitostí, ale podstata vlastního žánru je dominantní i svazující. Hvězdou filmu je otec Duffy (Dennis Hopper), přirozená autorita. Spoléhá na lidskost a spravedlivě mravní zakořenění. Hlavní ženskou postavou je Lea (půvabná Kelly Brook), skromně vystupující tanečnice. Její prioritou je přečkání životní apokalypsy v ústranní a bez pozornosti ostatních. Největším padouchem je Francis (zajímavý Hippolyte Girardot), hudební skladatel. Neúspěch v tvůrčím oboru dokáže rozvíjet všechny lidské vlastnosti, potřebné k přežití v nesmlouvavé džungli kapitalistického prostředí. Nejsebevědomější postavou je Claire Leevy (půvabná Susie Amy), známá tenistka. Propíraná popularita se často obrací k lahvím lihovin a boj o úspěch nezná slitování. Nejméně zajímavou postavou je Shona (Morven Christie), mladá dívka s kriminální minulostí. Nejpragmatičtější postavou je Max Roy (zajímavý Peter Capaldi), úspěšný módní návrhář. Dostatečná zásoba potravin je jeho jediným upřednostňovaným cílem. Nejrozporuplnější postavou je Al B (Ashley Walters), rapový zpěvák uvězněný v prudérnosti rasové nesnášenlivosti. Ušlechtilým hrdinou je Jay (Raffaello Degruttola), policista se stálým pocitem společenské zodpovědnosti a důrazným udržování práva a pořádku. Společenstvo uzavírá Cynthia (Julienne Davis), submisivní Francisova manželka. 9 hráčů se smrtí neklame tělem a chce být pouze žánrovou záležitostí. S tímto vědomím nemůže výsledek nikoho překvapit. A nic na tom nemění ani ukázkově cynický závěr. Fascinace násilím je pochopitelná pro filozofické úvahy. Jako součást zábavy u mě způsobuje znechucení. ()

hero_bk 

všechny recenze uživatele

Nabízí se přímé srovnání se sérií Saw: 1. Chybí tu Jigsaw jako hlavní charakter (a to je velký mínus) 2. Strašně dlouho trvá než lidi pochopí, co se po nich chce (Saw jde rovnou na věc) 3. Většina postav se narozdíl od Saw chová naprosto iracionálně a scénarista asi nikdy nepřemýšlel o psychologii postav v takovéhle situaci 4. Toho negra bych odpráskl hned 5. Ta squadra lidí byla celkově tak nesympatická, že se nedalo nikomu moc fandit (což se v Sawu většinou dá) - odsouzená, děvka, negerskej rapper (!!!), módní návrhář, nevýraznej manželskej pár, vegetariánka (!!!), iracionální policista a kněz, kterej je tam jedinej tak nějak normální. To že vyhrála (SPOILER) vegetariánka, mě celkem naštvalo, protože taková vegetariánka je vlastně úplně zbytečná existence. 6. Chtěl jsem dát 2*, ale za odbourávající konec dám 4*. P.S.: Ty peníze jsou zamotaný úplně, ale úplně zbytečně! Kdyby prostě na rovinu řekl, že jeden přežije, a hotovo, tak vlastní život je mnohem větší motivace než peníze. Proto všechny repliky jako "Co všechno uděláte pro peníze?" vyznívají strašně, ale strašně komicky. ()

Reklama

zdenny 

všechny recenze uživatele

Přesně toto je názorný příklad, kdy od sebe uživatelé csfd opisují (a filmu vyčítají neoriginalitu). Kdo si alespoň trochu potrpí na psychologické horrory a thrillery, musí se mu tento film líbit. Je třeba si položit několik otázek. Např. za jak dlouho člověk v takovémto prostředí ze sebe shodí morální zábrany a stane se z něj zvíře. Kdy si uvědomí, že druhá "náhodná" smrt přišla krátce po té první "náhodné" a krátce po ní přijde "třetí" náhodná. Toto je pravá reality show, po které volám od jejího zavedení v komerčních televizích. Jen kamery a žádný kontakt s pokusnými lidmi. Pak by se vidělo i ve vile Vyvolených nebo Big Brothera, jací lidé vlastně ve svém nejhlubším nitru jsou, když musí řešit extrémně zátěžovou situaci. Chápu, že někteří diváci tyto aspekty neřeší a řešit nechtějí. Já mám psychologické filmy rád a už se těším na někdy možné druhé kolo, které bych ale nesměroval cestou Saw, nýbrž ještě více psychologickým způsobem. Kdo by se na to potom ale díval, když podle celkového hodnocení tohoto filmu jsou většina diváků ignoranti? ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Dost nepovedenej mix Zámku hrůzy a Kostky. 9 lidí v uzavřeným prostoru (mezi nimi např. vylízaná party blbka, rasisticko-sexistickej raper, pozitivní a "já mám nejvíc právo tady rozhodovat a určovat" policajt a nudnej kněz, jehož modlitby a prupovídky mi lezly na nervy), 5 melounů a hra o to, kdo přežije. Nuda, nuda, nuda. Už v prvních 10-15 minutách je jasné, kdo to vyhraje, dlouho se nic neděje, pak se zase všechno stane strašně rychle (o neoriginálnosti nebo nějaké byť špetce zajímavosti, hloubky, atmosféře ani nemluvím). Jediný, co mě na tom filmu bavilo, bylo posledních tak 20 vteřin, jenže kvůli nim na celej film koukat nestojí, naneštěstí to zjistíte až když to dokoukáte celý.... ()

JARDAHONDA 

všechny recenze uživatele

Děj filmu, který se odehrává v opuštěném domě,,,,,,, kde je před tím, náhodně na ulicích posbíráno devět různých lidí, kteří se ocitají uprostřed zvrácené hry, kterou řídí podivný " Big Brothe ".Ten jim pobyt zpestřuje četnými smrtelnými nástrahami a také zajímavou prémií. Výzva je k tomu : aby se navzájem zabíjeli a ten komu se podaří přežít, dostane návdavkem pět milionů dolarů..... Drsný thriller ve stylu legendární Kostky zavede diváka na samou hranici voayerismu, jehož součástí by asi nikdo z nás nechtěl být. Závěr : 50% ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • Film měl nesoutěžní premiéru na filmovém festivalu v Cannes 20. května 2004. (Terva)
  • Bonus na DVD obsahuje dva alternativní konce. (Terva)
  • Natáčení probíhalo ve filmovém studiu MediaPro v rumunské Bukurešti. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno