Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další lákadlo z mysli Mela Brookse. Tentokráte si dělá srandu z mýtu o Draculovi. Normální, bohatí angličané jsou napadáni Draculou a doktor Van Helsing je musí chránit. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (281)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Nech už hrá kdekoľvek, nech hrá kohokoľvek, Leslie Nielsen je jednoducho Leslie Nielsen. Lacné vtípky váľajú celý film na hranicu stupidity, ale komu to prekáža? Vám snáď áno? Mne nie! Nečakajte prvotriednu, britskú komédiu. Nečakajte skrátka nič. A ak sa nebudete zamýšlať nad každým, sebamenším nedostatkom, ručím vám za kvalitnú zábavu. ()

Wyrdas 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že než se Dracula setká s Van Helsingem, tak je to takové utahanější. Nicméně pak už to jede na plné pecky. Nebudu popírat, že je to film o třech postavách (Nielsen jako Dracula, Brooks jako Van Helsing a MacNicol jako Draculův poskok), ale který dnešní film má tolik charakteristických postav? Někdy jsou rádi alespoň za jednu. Jak jsem již psal, z počátku slabý průměr, nakonec to vygraduje do extáze! Film neurazí, jednou za pár let se na něj dá znovu podívat a opět pobaví - jeví se mi za ta tři shlédnutí (prakticky v sedmileté periodě) jako nestárnoucí klasika. ()

Reklama

Guzmicz 

všechny recenze uživatele

Když jsem tento film viděl poprvé, musel jsem se pevně držet, abych nespadl smíchy. Při dalším shlédnutí už to nebylo ono, jelikož jsem víc sledoval celkovou kvalitu. Fanoušci Leslie Nielsena museli být však zklamáni. Tato parodie na Drákulu není až tak kvalitní, jako jiné parodie s tímto hercem (Připoutejte se, prosím nebo Bláznivá střela). V podstatě uvidíte to, co už jste nejspíše viděli v předchozích parodiích. Ale stejně si tento film uchovává svoje kouzlo. Lidem, kteří ještě neviděli, velmi doporučuji. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Asi jedna z nejpodceňovanějších komedií, co jsem zatím měl možnost vidět. Jediné, co bych akorát této komedii vytknul, je místy vyskytující se tlačení na pilu v duchu moderní zábavy, ovšem to není nijak časté, zbytek jsou více či méně kvalitní gagy pod taktovkou Leslie Nielsena, který Draculu, resp. jeho oživlý obraz Belu Lugosiho ztvárnil neodolatelně (ve stejném duchu se dá mluvit o jeho českém hlasu, který mu propůjčil Vladimír Brabec), stejně jako Mel Brooks svého Helsinga. "Od této chvíle jste svým pánem. Jste svobodný! A teď už jdeme. - "Ano, můj pane." ()

LadyDevil 

všechny recenze uživatele

Přidávám se ke Galadriel - nechápu, že má tahle parádní parodie tak mizerný hodnocení..já se bavila už od první chvíle až do konce. Taky jsem měla totální záchvat smíchu u scénky zabodávání dřevěnýho kůlu do srdce, anebo polykání všeho hmyzu při konverzaci s doktorem u čajíčku nemělo chybu (samotný doktor se svojí opakovanou terapií klystýru byl dokonalej):-D Možná jsem si tenhle film tak užila, protože si nijak nepotrpim a ani neberu vážně tématiku upírů, a tak mi tohle skvěle sedlo;-) ()

Galerie (75)

Zajímavosti (5)

  • Při osvobozování Lucy Westenry (Lysette Anthony) z hrobky pohne chasník víkem "kamenné" rakve tak nešťastně, že divákovi nechtěně odhalí, jak lehké vlastně celé víko je. (GordonCZ)
  • Když se Drákula (Leslie Nielsen) sklání nad postelí Lucy Westenry (Lysette Anthony), aby ji kousl, vrhá jeho postava stín směrem na okno, místo od okna, odkud svítí Měsíc. (GordonCZ)
  • Ve scéně, v níž herec Steven Weber zatlouká postavě Lucy do srdce dřevěný kolík, ho režisér Mel Brooks nevaroval, že na něj vystříkne přes 700 litrů krve, proto je jeho reakce čistě přirozená. (mi-ib)

Reklama

Reklama