Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (631)

plakát

Hunger Games: Balada o ptácích a hadech (2023) 

Nemůžu na úvod nesrovnat hlavní superhrdinky. Jennifer Lawrence byla mladá, krásná kost - oproti tomu Rachel Zegler působí jako hnědá myška v koutě. Jenže oproti JL neztrácí jen v povrchní kráse, ale i v uvěřitelnosti postavy. V neposlední řadě (ale to je již díle tvůrců) na Katniss Everdeen ztrácí i charakterem a charismatem. Zkrátka postavu Lucy Gray jsem si nedokázal "zamilovat", vlastně jsem ji ani nefandil. Ale tento film vlastně ani tak není o ní, jako spíš o mladém panu Snow. Proto i dává smysl, že kapitola samotných her byla vůbec tou nejslabší. Poměrně hezké scenérie v kontrastu se zcela zřejmě nacistickým Kapitolem působí až pohádkově. Opět všude vidíme Americkou orlici jako symbol diktatury a docela to funguje. Vojáci v téměř Německé uniformě a brány po vzoru koncentráků taky hezky dokreslují atmosféru. Místy jsem se, přiznám, mírně ztrácel. Přeci jen, díky tak dlouhé stopáži jsem několikrát odběhl. Sestříhal bych to na polovic. Vlastně na poměry Hladových her to tak hrozné nebylo a kvalitou to s nimi drží krok. Slabší trojka... EDIT: Nakonec upravuji na lepší dvě... protože Lucy Gray byla herecky fakt špatná, nehodila se tam a i jako postava byla až zbytečně moc otravná.

plakát

První dny (2023) (seriál) odpad!

Typický Netflix s pozadím na Ukrajině. :D Budu fér, přeskakoval jsem každý díl... je to opravdu pravá, nefalšovaná Netflix sračka. :D

plakát

Kosmonaut z Čech (2024) 

Nevím, jestli jsme si za nesmyslné F-35 koupili lístek do kosmu pro druhého Českého kosmonauta + českou vlaječku v tomto filmu k tomu, ale co má co politika společného s filmem? Ano, velmi často je v dnešní době odpověď "mnoho"... Ale to není tento případ. Jestli si prvním našim kosmonautem Ukrajinci (tenkrát samozřejmě SSSR) chtěli koupit odpustek za okupaci a druhým USA okecat nesmyslný a bezprecedentně předražený nákup F-35... to nechme na diskuzi někam jinam. :) Film Spaceman (pro tuzemské publikum Kosmonaut z Čech) je v prvé řadě dramatem. Není to komedie, není to Adam Sandler, jakého známe. Je to dospělejší Adam Sandler ve vážné roli, kterou zvládl precizně a bez jediného prdu. Pár odkazů na ČR (za největší sci-fi v tomto filmu beru náš vesmírný program), ale většina filmu se odehrává ve vesmíru. Na cestě za anomálií, ale především na cestě do svědomí a myšlenek samotného kosmonauta. Poměrně nemile mě překvapilo vesmírné stvoření, protože jeho kamarády ze Země dost nemusím. Ale dalo se to vstřebat. Závěr vyvolat hodně otázek pro sebe sama - a to je dobře. Obecně se mi tento film líbil a bez předsudků mu dávám krásné lepší 4*.

plakát

Barbie (2023) 

Hyperkorektní fantasmagorie. Pokud někteří lidé vidí náš svět skutečně takto, tak chápu, proč stále ještě existují feministky a podobně. Dávám jednu hvězdu, protože možná díky tomuto růžovému peklu víme, kde je doopravdy problém. Nejde o to hledat, jestli náhodou ještě někde není nějaká diskriminace. Je potřeba pomoci duševně chorým, kteří jsou o této fiktivní diskriminaci přesvědčení. Pro děti bohužel nevhodné pro příliš znatelné zkreslování reality. Děti to ještě neumí zhodnotit jako blbý vtip a mohly by uvěřit, že to tak snad skutečně je. Plus příliš moc gay.

plakát

Frontline - 20 dnů v Mariupolu (2023) (epizoda) 

Zelensky se za to bude smažit v pekle... tohle je hrůza. :( Do dokumentu to má sice daleko, ale i přes to, že se jedná o silnou propagandu... je to hrůza, co se tam, na Ukrajině, děje... :(

plakát

Snowboarďáci (2004) odpad!

Ještě, než se z Mádla a Kotka stali političtí agitátoři na úrovni hovna z žumpy, byli dříve trapnými puberťáky ze "Stříkej", tedy ze "Snowboarďáků"... Pokud jste velmi nevyspělým dítětem a baví vás humor ze samého dna soudku trapnosti, možná se párkrát usmějete. Jinak... ztráta času - plus zažijete silný pocit studu za mladou generaci.

plakát

911 Mysteries Part 1: Demolitions (2006) 

V dnešní době už těžko hledat člověka, co by nevěřil v řízenou demolici. Ono stovky důkazů - i kdyby nepřímých, versus žádný důkaz pro oficiální verzi... Ale co... nebylo to poprvé a troufám si říct, že ani naposledy. Konkrétně tento dokument je fajn především kvůli absenci nějakého podsouvání názorů. Na což ale dnešní člověk už moc není zvyklý.

plakát

Mavka: Strážkyně lesa (2022) 

Začátek filmu... "v jednom Ukrajinském lese"... a od té doby už to nikdy nikdo neřekl, od té doby to byl prostě kouzelný les. A konečná píseň byla úplně super. Když útočníci zpívají, že mají právo na obranu. Hodně mi to připomínalo současný stav na Ukrajině, kdy agresoři mají právo na obranu, protože původním obráncům přišla na pomoc daleko vyšší síla. Je to pěkná pohádka? Průměrná, má své světlé chvilky. Je politická? Vlastně ani tolik ne. Ale střípky jejich pokřiveného pohledu na věc tam samozřejmě jsou. Hodnocení takového díla je dost těžké. Ale když jsme tenkrát opouštěli kino, moc nadšení se v hloučku spolu diváků nekonalo. Teď, po roce od návštěvy Mavky v kině si vlastně vybavuji jen tu propagandu. Útočníci mají právo se bránit, když původním obráncům přijde na pomoc vyšší moc. A samozřejmě začátek... "v jednom Ukrajinském lese"... úplně si vybavím ty posměšné hlášky všech v kinosále. No... pohádka to nebyla vyloženě zlá, ale znovu ji člověk vidět nemusí a časem sejde z mysli do zapomnění. Jak symbolické...

plakát

Jménem krále (2009) 

Nemůžu si pomoci, ale tohle minimalistické středověké dobrodružství mě chytilo a nepustilo. Od začátku až do konce jsem se nechal vtáhnout komplexním dějem, maskami, hudbou... nemám co vytknout. Vsadil bych se, že rozpočet zdaleka nebyl tak vysoký, jako některé jiné "středověké" adaptace našich zemí. Přesto z toho vyždímali kvalitu, jakou jim ty ony "dražší" snímky mohou závidět. Zejména Kanyza a Roden to potahali až k pěti hvězdám. Možná si mě trošku, přiznávám, koupila i láska k mým rodným Severním Čechám a ke jmenovaným hradům. :)