Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další lákadlo z mysli Mela Brookse. Tentokráte si dělá srandu z mýtu o Draculovi. Normální, bohatí angličané jsou napadáni Draculou a doktor Van Helsing je musí chránit. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (281)

Renfield 

všechny recenze uživatele

Nechápu, co se na této povedené parodii tolika lidem nelíbí. Leslie Nielsen jasně paroduje Belu Lugosiho a že mu to jde znamenitě, už jen ten přízvuk, pohledy. Peter MacNicol je dokonalý, šílený Renfield, navíc podobný Dwightu Fryeovi a Mel Brooks, taktéž skvělý Van Helsing. Je tedy jasné, že je to parodie především na Draculu z roku 1931 a já se u ni výborně bavil. She's Nosferatu! She's Italian? 70% ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Jako na houpačce. Některé pasáže mi přijdou i po opakovaném zhlédnutí geniální a herecké obsazení včetně Brookse nemá chybu, ale pořád se nejde zbavit pocitu, že z dané látky šlo vysát mnohem, mnohem více šťavnatější krve. Ale to je celý Brooks, má komediální talent od Boha, ale často jakoby si po něm šlapal a stavěl se zbytečně do pozice pouhého lascivního nesoudného provokatéra. Pořád ale vtipnější a vkusnější než nepochopitelně zkultovnělá Ohnivá sedla... ()

Reklama

Guzmicz 

všechny recenze uživatele

Když jsem tento film viděl poprvé, musel jsem se pevně držet, abych nespadl smíchy. Při dalším shlédnutí už to nebylo ono, jelikož jsem víc sledoval celkovou kvalitu. Fanoušci Leslie Nielsena museli být však zklamáni. Tato parodie na Drákulu není až tak kvalitní, jako jiné parodie s tímto hercem (Připoutejte se, prosím nebo Bláznivá střela). V podstatě uvidíte to, co už jste nejspíše viděli v předchozích parodiích. Ale stejně si tento film uchovává svoje kouzlo. Lidem, kteří ještě neviděli, velmi doporučuji. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Nějak pořád nechápu, co se na tomhle filmu skoro všem nelíbí. Já jsem se poprvé válela smíchy a u scény, kdy jde Van Helsing (alias Mel Brooks) s Jonathanem "dozabít" Lucy mám záchvaty (smíchu) pokaždé, když to vidím. Podle mě je tohle krásná parodie na Draculu od Coppoly, s Lugosim i spoustu jiných verzí a bavila jsem se při sledování opravdu docela dobře. A navíc Leslie Nielsen s rumunským přízvukem a v obří bílé paruce je prostě úžasný. ()

*Colorado 

všechny recenze uživatele

Opravdu mě překvapuje tak nízké hodnocení, já se u toho výborně bavím pokaždé. Není to taková ta parodie, která se snaží být vtipná stůj co stůj v každé scéně, ale vše se děje podle předem daného příběhu a vše je pečlivě vyváženo. Co se týče Leslieho, tak také žádné výhrady, udělal z Draculy opravdu vtipnou postavu a o to šlo ;-) ()

Galerie (75)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, kdy Van Helsing otevřel žaluzie, vnikne do budovy světlo. V dalším záběru je žaluzie zavřená, avšak světlo se nezměnilo. (Čiban)
  • Když se Drákula (Leslie Nielsen) sklání nad postelí Lucy Westenry (Lysette Anthony), aby ji kousl, vrhá jeho postava stín směrem na okno, místo od okna, odkud svítí Měsíc. (GordonCZ)
  • Ve scéně, v níž herec Steven Weber zatlouká postavě Lucy do srdce dřevěný kolík, ho režisér Mel Brooks nevaroval, že na něj vystříkne přes 700 litrů krve, proto je jeho reakce čistě přirozená. (mi-ib)

Reklama

Reklama