Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další lákadlo z mysli Mela Brookse. Tentokráte si dělá srandu z mýtu o Draculovi. Normální, bohatí angličané jsou napadáni Draculou a doktor Van Helsing je musí chránit. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (279)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Nech už hrá kdekoľvek, nech hrá kohokoľvek, Leslie Nielsen je jednoducho Leslie Nielsen. Lacné vtípky váľajú celý film na hranicu stupidity, ale komu to prekáža? Vám snáď áno? Mne nie! Nečakajte prvotriednu, britskú komédiu. Nečakajte skrátka nič. A ak sa nebudete zamýšlať nad každým, sebamenším nedostatkom, ručím vám za kvalitnú zábavu. ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Moje úplne prvé stretnutie s príbehom o Draculovi a verte či nie, až táto na došťanie vtipná paródia ma pred mnohými rokmi primäla prečítať si Stokerov román. Primárne paroduje verziu s Bélom Lugosim, teda niektoré postavy a príbehové línie zjednodušuje, iné úplne vynecháva, ale svoj účel – zosmiešniť a pobaviť – spĺňa dokonale. Leslie Nielsen bol vždy mojim obľúbencom a nerobí mi problém titulovať ho kráľom paródií. Na Drakulovinách som sa smial často a fakt z chuti, i dnes, mnoho rokov po prvom zhliadnutí, keď už môj rozum všetku tú trápnosť akceptoval úmyselne. Snáď zo mňa nehovorí nostalgia... (80%) ()

Reklama

Ghoulman 

všechny recenze uživatele

V tomto případě se s lítou odvahou přidávám k té menšině uživatelů, kteří tento film nepovažují ani za strašlivý nevkus, ani za zábavu pro diváky po frontální lobotomii. Proklajte mé srdce dubovým kůlem a nechte mne shořet na popel, ale mne se to prostě líbilo. A to i přesto (nebo právě proto), že mám Drákulu jak načteného, tak nakoukaného v mnoha různých provedeních. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Mel Brooks, Rudy De Luca, Steve Haberman / Predloha: Dracula - Bram Stoker | Hudba: Hummie Mann | Produkcia: Mel Brooks, Peter Schindler | Distribúcia: Columbia Pictures | Štúdio: Castle Rock Entertainment, Gaumont, Brookfilms | Rozpočet: 15 miliónov $ | Tržby: 11,204,144 $ || Žral som to od detstva. Jeden z filmov, ktoré som mal tak obohraté na VHS, že sa páska úplne opotrebovala. Tento kus je príkladom nadsadeného divadelného humoru, kde sa nič nesmie brať vážne, pretože to funguje len týmto smerom. Mel Brooks si každú situáciu predpripravý hereckou predohrávkou, ktorá potom dovoluje hercom dostatočne využiť potenciál scény. Všetci zúčastnený reagujú, konajú logicky. A to sa veru dosť často nestáva ani v áčkových hollywoodinách... Pre mňa fontána zábavy. 90% | SD, HU DTS | ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Do práce, pán dozorca!“ Čím viac divák spomína na predchádzajúce paródie s Lesliem Nielsenom, tým viac je z DRAKULOVÍN smutnejší. Režisér Brooks v minulosti zaujal paródiami MLADÝ FRANKENSTEIN a OHNIVÉ SEDLÁ, ale na jeho novšie filmy sa nedá pozerať. A že sú DRAKULOVINY lepšie, ako strašný, o dva roky starší BLÁZNIVÝ PRÍBEH ROBINA HOODA, to skutočne nie je plus. Vyzerá to strašne lacno, ako najlacnejšia TV inscenácia, čo je divné, lebo rozpočet bol slušných 3O miliónov. Stokerovo literárne dielo podnietilo vznik desiatok filmov, od hororov cez porno a blaxploitation až po komédie, ale na toto sa skutočne nedá pozerať.  Hlavne je to nevtipné, čo je pri komédii "trocha" problém, nemyslíte? Snímka vznikla zrejme ako odpoveď na Coppolovu ultimátnu verziu z r. 1992, totálne pohorela (celosvetová tržba neuveriteľných 682 TISÍC dolárov!) a Brooks odvtedy už nič nenatočil. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (5)

  • Při osvobozování Lucy Westenry (Lysette Anthony) z hrobky pohne chasník víkem "kamenné" rakve tak nešťastně, že divákovi nechtěně odhalí, jak lehké vlastně celé víko je. (ČSFD)
  • Ve scéně, kdy Van Helsing otevřel žaluzie, vnikne do budovy světlo. V dalším záběru je žaluzie zavřená, avšak světlo se nezměnilo. (Čiban)

Reklama

Reklama