Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další lákadlo z mysli Mela Brookse. Tentokráte si dělá srandu z mýtu o Draculovi. Normální, bohatí angličané jsou napadáni Draculou a doktor Van Helsing je musí chránit. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (281)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Bylo by s podiem, kdyby se nejznámější upírský příběh s nejznámějším románovým/filmovým upírem nedočkal parodického zpracování. Jenže tentokrát si Mel Brooks asi vzal moc velké sousto. Humoru pomálu (skvělé jsou asi jen dvě scény), Leslie Nielsen se snaží seč může, Peter MacNicol velice překvapuje, přesto je to po většinu času dost nuda. Navíc, herci hrajou strašně, vtírá se ale nutkavý pocit, že to je v rámci většího komična schválně. škoda, škoda, mohla to být docela zábava. Jeden z Nielsenových nejslabších filmů. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Myslím, že z Drákuly šlo vytáhnout o kapánek více. Pár vtípků je dobrých, L. Nielsen se asi jako Drákula narodil, ale chtělo to více "oživit" :-) Uvítal bych více než jednu akční pasáž, a to ještě, když počítám tu se zapicháváním kůlu do srdce :-) Pro mě Nielsen dobrý, všechno ostatní je plácáním krevní plazmy :-) 30% ()

Reklama

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Nějak pořád nechápu, co se na tomhle filmu skoro všem nelíbí. Já jsem se poprvé válela smíchy a u scény, kdy jde Van Helsing (alias Mel Brooks) s Jonathanem "dozabít" Lucy mám záchvaty (smíchu) pokaždé, když to vidím. Podle mě je tohle krásná parodie na Draculu od Coppoly, s Lugosim i spoustu jiných verzí a bavila jsem se při sledování opravdu docela dobře. A navíc Leslie Nielsen s rumunským přízvukem a v obří bílé paruce je prostě úžasný. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No, bavil jsem se o moc vic, nez kdyz sem film videl poprve. Je fajn, ze dejova linie je vicemene stejna, jako v Coppolovo verzi, az samozrejme na spoustu drobnejch az vetsich odlisnosti, coz zrejme zpusobil mensi rozpocet filmu. Co se tyce hercu, Mel Brooks jako Van Helsing potesi a Leslie je obcas neskutecne trapnej a silene se xichti, ale misty hraje fakt slusne, ze ma dokonce naky to charisma. No a musim zminit Petera MacNicola, kterej se zrejme prastil do hlavy a myslel si, ze je Jim Carrey. Jinak celkove tu jsou naky perfektni vtipy, spousta docela slusnejch a dalsi spousta nevtipnejch, ale k vylozene trapnejm to casto nastesti nesklouzne. Taky musim tvurce pochvalit za solidni, misty skutecne drobet hororovou atmosferu. Ackoliv ma Leslie lepsi parodie, tahle se urcite v jeho filmografii da zaradit mezi ty zdarilejsi, lepsi 3*. ()

Junglista 

všechny recenze uživatele

I když se to dalším Brooksovým parodiím (Spaceballs, Robin) neblíží ani k patám, tak aspoň ty dvě * dát musim. Protože u scén zabíjení Lucy a tanec před zrcadlem sem se chechtal jak málokdy. Jinak je to bohužel docela zdlouhavá nuda a pokaždý, když se objevil přehrávající Peter MacNicol, měl sem chuť ho narazit na kůl. Leslie bohužel ani z 10% nedosahoval charizmatu Bely Lugosiho, což je přecejen potřeba, i když je to jenom parodie. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, v níž herec Steven Weber zatlouká postavě Lucy do srdce dřevěný kolík, ho režisér Mel Brooks nevaroval, že na něj vystříkne přes 700 litrů krve, proto je jeho reakce čistě přirozená. (mi-ib)
  • Když se Drákula (Leslie Nielsen) sklání nad postelí Lucy Westenry (Lysette Anthony), aby ji kousl, vrhá jeho postava stín směrem na okno, místo od okna, odkud svítí Měsíc. (GordonCZ)

Reklama

Reklama