Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další lákadlo z mysli Mela Brookse. Tentokráte si dělá srandu z mýtu o Draculovi. Normální, bohatí angličané jsou napadáni Draculou a doktor Van Helsing je musí chránit. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (279)

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Filmu by slušel podtitul: Vše, co jste (ne)chtěli vědět o Drákulovi aneb Co nám Bram Stoker pro jistotu zamlčel! Kdyby tak byli distributoři s překlady originálních názvu do národního jazyka stejně kreativní jako já, to by byl teprve na zemi ráj, co si budeme povídat! Ale nevzdychejme, přátelé, škodí to zdraví, upněme radši své zraky k této, ne-li třeskutě vtipně, kdy za celých cca devadesát minut nestačíte povolit úsměv od ucha k uchu, tak alespoň občasně nutící se za břicho popadnouti parodii. Nebuďme netýkavky, nerozebíraje ďábelského Nielsena podávajícího standardně vtahující dojem, vždyť jen MacNicolův Renfield je tak rozkošný patolízal! A krysa!! A patolízal!!! A Mel Brooks se vážně umí obsadit, Van Helsinga by neztvárnil lépe ni samotný Van Helsing. ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Moje úplne prvé stretnutie s príbehom o Draculovi a verte či nie, až táto na došťanie vtipná paródia ma pred mnohými rokmi primäla prečítať si Stokerov román. Primárne paroduje verziu s Bélom Lugosim, teda niektoré postavy a príbehové línie zjednodušuje, iné úplne vynecháva, ale svoj účel – zosmiešniť a pobaviť – spĺňa dokonale. Leslie Nielsen bol vždy mojim obľúbencom a nerobí mi problém titulovať ho kráľom paródií. Na Drakulovinách som sa smial často a fakt z chuti, i dnes, mnoho rokov po prvom zhliadnutí, keď už môj rozum všetku tú trápnosť akceptoval úmyselne. Snáď zo mňa nehovorí nostalgia... (80%) ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Pravda ja, že Leslie Neielsen má hromadu daleko lepších parodií než je tahle, taky je pravda, že je to docela často trapný a že některý vtipy se zrovna moc nepovedly, ale přesto se u toho dá slušně pobavit a scény s Leslie Neilsen většinou nezklamou, takže nakonec to neni úplně ztráta času, ale na jiný jeho parodie to nemá ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Humorné zpracování legendárního upíra hodně pokulhávalo a v celém filmu se objevilo jen několik světlejších chvilek, které mi vykouzlily úsměv na tváři. Jinak se zde totiž objevil jen suchý humor a pár pokusů vytvořit zábavnou atmosféru. Na začátku filmu se to producentům ještě celkem dařilo, ale postupem času se zábava začala postupně vytrácet a začala se dostavovat paní nuda s velkým N. Dopomohly k tomu i prkenné herecké výkony hlavních aktérů, od kterých jsem zvyklý na lepší představení. Hororová podstata se za celý film mockrát neobjevila a tak musím říct, že jsem viděl mnohem lepší upíří parodie. Filmové efekty se v některých místech opravdu překonávaly, jak sliboval text distributora, ale při samotném zpracování prostředí Transylvánie mi velkou radost neudělaly. Umělost prostředí a kulis byla patrná na první pohled. ()

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Na parodii je tenhle film nesmírně nevtipný a tupý, některé gagy připomínají vtipy v novácké Country estrádě. Dokonce i samotný příběh moc nefunguje, alespoň od té chvíle, kdy hrabě zhypnotizuje nebohého muže... Než se příběh rozjel, tak se zdálo, že příběh tam bude - dokonce jsem si myslel, že budu umírat v záchvatech smíchu, ale jak už jsem výše naznačil nic z toho se nekonalo. Dobrá nemůžu o filmu říct, že bych ani jednou nevybuchl smíchy, ale na druhou stranu to mohlo být mnohem lepší. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, v níž herec Steven Weber zatlouká postavě Lucy do srdce dřevěný kolík, ho režisér Mel Brooks nevaroval, že na něj vystříkne přes 700 litrů krve, proto je jeho reakce čistě přirozená. (mi-ib)
  • Při osvobozování Lucy Westenry (Lysette Anthony) z hrobky pohne chasník víkem "kamenné" rakve tak nešťastně, že divákovi nechtěně odhalí, jak lehké vlastně celé víko je. (ČSFD)

Reklama

Reklama