Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další lákadlo z mysli Mela Brookse. Tentokráte si dělá srandu z mýtu o Draculovi. Normální, bohatí angličané jsou napadáni Draculou a doktor Van Helsing je musí chránit. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (279)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Hummie Mann: 1. Main Title ,2. Faster Horses ,3. Too Dark/Limping Shadows/The Web/Hypnotizing Reinfield ,4. Vampires?/Gypsy Woman/Dracula's Castle ,5. Reinfield Bleeds/Dracula's Women ,6. Striptease/Bat Flies to Window/Dracula Bites Lucy ,7. Lucy in Bed/Bite Marks?/Three Tiny Puncture Marks/I Remember Nothing/Emergency ,8. Dracula in the Garden/Dracula Files, Reinfield Doesn't! ,9. Dracula Attacks Lucy/Funeral/Never Give Up/To the Crypt/Lucy Bites Sikes/Concern/Jonathan to the Crypt ,10. Lucy Reacts to the Cross/Dracula Hypnotizes Mina and Essie ,11. To Carafax Abbey/El Choclo ,12. Van Helsing Sees the Mina's Bite ,13. The Kaminsky Two-Step ,14. Hungarian Rhapsody #5 ,15. Escape/In Pursuit of Reinfield/Fight!/Jonathan on the Floor/Attempted Escape ,16. Ucipital Mapillary/Romantic Moment/Finale , ()

Greenpeacak 

všechny recenze uživatele

Júj, ďalšie prznenie svetovej klasiky od mrzáka-spisovateľa. Tu sa musí aj samotný Drááácula obracať vo svojej zemou naplnenej truhle. Viac-menej Nielsen je zárukou nevkusného amerického absurdného humoru a jeho hlava digitálne uložená na telíčko lietajúceho potkana mi zostane naveky uložené v mozgových bunkách. ()

Reklama

ti88na 

všechny recenze uživatele

Moja úplne najobľúbenejšia paródia s Lesliem Nielsenem. Aj po rokoch keď si ju pozriem, mám hneď lepšiu náladu a pri niektorých scénach idem puknúť smiechom aj keď som ich už videla niekoľkokrát. Veľmi šarmantné herecké obsadenie, ktorému kraľuje Nielsen a Brooks, čoby pľuvajúci Van Helsing, výborne vyskladaný príbeh, v ktorom nechýba nič z klasického Drakulu, ale zosmiešneného z každej možnej stránky. ()

Wyrdas 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že než se Dracula setká s Van Helsingem, tak je to takové utahanější. Nicméně pak už to jede na plné pecky. Nebudu popírat, že je to film o třech postavách (Nielsen jako Dracula, Brooks jako Van Helsing a MacNicol jako Draculův poskok), ale který dnešní film má tolik charakteristických postav? Někdy jsou rádi alespoň za jednu. Jak jsem již psal, z počátku slabý průměr, nakonec to vygraduje do extáze! Film neurazí, jednou za pár let se na něj dá znovu podívat a opět pobaví - jeví se mi za ta tři shlédnutí (prakticky v sedmileté periodě) jako nestárnoucí klasika. ()

Ghoulman 

všechny recenze uživatele

V tomto případě se s lítou odvahou přidávám k té menšině uživatelů, kteří tento film nepovažují ani za strašlivý nevkus, ani za zábavu pro diváky po frontální lobotomii. Proklajte mé srdce dubovým kůlem a nechte mne shořet na popel, ale mne se to prostě líbilo. A to i přesto (nebo právě proto), že mám Drákulu jak načteného, tak nakoukaného v mnoha různých provedeních. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (5)

  • Když se Drákula (Leslie Nielsen) sklání nad postelí Lucy Westenry (Lysette Anthony), aby ji kousl, vrhá jeho postava stín směrem na okno, místo od okna, odkud svítí Měsíc. (ČSFD)
  • Ve scéně, kdy Van Helsing otevřel žaluzie, vnikne do budovy světlo. V dalším záběru je žaluzie zavřená, avšak světlo se nezměnilo. (Čiban)

Reklama

Reklama