Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další lákadlo z mysli Mela Brookse. Tentokráte si dělá srandu z mýtu o Draculovi. Normální, bohatí angličané jsou napadáni Draculou a doktor Van Helsing je musí chránit. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (279)

*Colorado 

všechny recenze uživatele

Opravdu mě překvapuje tak nízké hodnocení, já se u toho výborně bavím pokaždé. Není to taková ta parodie, která se snaží být vtipná stůj co stůj v každé scéně, ale vše se děje podle předem daného příběhu a vše je pečlivě vyváženo. Co se týče Leslieho, tak také žádné výhrady, udělal z Draculy opravdu vtipnou postavu a o to šlo ;-) ()

haushinkaa 

všechny recenze uživatele

Děsí mě, že se na to dívám snad vždycky, když je to v televizi... Je to neuvěřitelné, jak mě to dokázalo chytnout, ale nemůžu si pomoct - téměř každý okamžik mi tam přijde vtipný, i teď, když tohle píšu se směju, protože když si vzpomenu na některé obzvlášť povedené scény... :D Já vlastně ani nevím, jestli je to pouze Leslie Nielsen, který tomuhle filmu dává tu úchylně vtipnou atmosféru, ale nejspíš ne, asi to bude všechno se vším a Nielsen to jen korunuje a povyšuje na neskutečně zdařilou a vtipnou parodii... ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Mel Brooks točil vždy parodie trochu jiné,než ostatní.Nejsou to ty typické třeskuté nářezy(viz.Bláznivé střely,Žhavé výstřely),naštěstí ale ani parodie/trapárny(viz.posledních pár filmečků Leslieho Nielsena).Člověk prostě vždy brzy pozná,.že ten film je z Brooksovi dílny.A buď jeho filmy máte rádi,a nebo jednoduše ne.Mě jsou bohužel tak nějak lhostejné.A tak mi nijak připadá i ten jeho humor-lhostejný.Ušklíbnu se,ale vzápětí zapomenu. ()

LadyDevil 

všechny recenze uživatele

Přidávám se ke Galadriel - nechápu, že má tahle parádní parodie tak mizerný hodnocení..já se bavila už od první chvíle až do konce. Taky jsem měla totální záchvat smíchu u scénky zabodávání dřevěnýho kůlu do srdce, anebo polykání všeho hmyzu při konverzaci s doktorem u čajíčku nemělo chybu (samotný doktor se svojí opakovanou terapií klystýru byl dokonalej):-D Možná jsem si tenhle film tak užila, protože si nijak nepotrpim a ani neberu vážně tématiku upírů, a tak mi tohle skvěle sedlo;-) ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Nechápu, co se na této povedené parodii tolika lidem nelíbí. Leslie Nielsen jasně paroduje Belu Lugosiho a že mu to jde znamenitě, už jen ten přízvuk, pohledy. Peter MacNicol je dokonalý, šílený Renfield, navíc podobný Dwightu Fryeovi a Mel Brooks, taktéž skvělý Van Helsing. Je tedy jasné, že je to parodie především na Draculu z roku 1931 a já se u ni výborně bavil. She's Nosferatu! She's Italian? 70% ()

Galerie (75)

Zajímavosti (5)

  • Při osvobozování Lucy Westenry (Lysette Anthony) z hrobky pohne chasník víkem "kamenné" rakve tak nešťastně, že divákovi nechtěně odhalí, jak lehké vlastně celé víko je. (ČSFD)
  • Ve scéně, kdy Van Helsing otevřel žaluzie, vnikne do budovy světlo. V dalším záběru je žaluzie zavřená, avšak světlo se nezměnilo. (Čiban)

Reklama

Reklama