Reklama

Reklama

Hněv duší

  • USA Dead Birds (více)
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Skupina zlodějů, kteří jsou na útěku po přepadení banky, najde útočiště v opuštěném domě. Zatím nemají tušení, jaké zlo zdánlivě pustý dům skrývá. Blíží se noc, venku zuří bouře, ale to není nic oproti tomu, co se začíná dít vevnitř. Probouzí se strašlivé zlo uvězněné ve stěnách domu. Členům skupiny se začínají postupně zjevovat obrazy zmrzačených těl, která jsou výjevem hrůzných činů, jež se zde odehrály. Strach ve skupině narůstá a její členové jsou na sobě závislí čím dál víc... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

tron 

všechny recenze uživatele

Na prvý raz možno trochu nudné, stereotypné a klišé, ale potom som si návštevu toho desivého domu uprostred nechutne obschnutej kukurice niekoľkokrát zopakoval a musel som doceniť perfektnú, tiesnivú, temnú atmosféra. Atmosféra, akokoľvek vydarená, však nie je všetko. V prvej polke je síce takmer bravúrna (ale splatterový úvod ma skôr nenadchol, než nadchol). Obrovský opustený dom s tajomstvom uprostred mĺkveho poľa, vonku sa stmieva a od západu sa blíži hrôzostrašná búrka. Bohužiaľ, herecké výkony boli dosť slabé (určite na tom mal podiel fakt, že hrali podpriemerne napísané postavy). Tiež ma nenadchol príbeh. Je to skrátka veľké klišé a originálne umiestnenie do doby Divokého západu je síce fajn a príjemné... ale nestačí. Rovnako tak úplne nestačí ani zjavná inšpirácia ázijskými horormi a kombinácia atmosférického hororu s prehliadkou gore/splatteru. Nenadchli ma ani povinné ľakačky, kedy niečo v hrobovom tichu zrúkne z plných pľúc. Koniec potešil. ()

Mythago 

všechny recenze uživatele

Několik z mých nejoblíbenějších hororových gurmánů a fajnšmekrů to ohodnotila velice vysoko, takže jsem se těšil na nějakou nadprůměrnou, když bych měl štěstí, tak třeba i trochu ulítlou duchařinu. Jenže. Minimálně první polovina byla absolutně o ničem - až na úvodní krvavou část se nic nedělo, jen hudba gradovala napětí, ovšem pak vyšuměla do ztracena a jen asi jednou vygradovala v nějakou tu lekačku a tohle jinak vycpávali nudné kecy hlavních postav (ty byly z větší části sympatické - aspoň něco). V druhé půlce už atmosféra trochu zhoustla, uvidíme jednu násilnou scénu, která je podle mě dost povedená a, což mě hodně potěšilo, duše je kompletně digitální jen jedna, jinak mají vždycky dosrané jenom xichty (ostatně všechny lekačky fungovaly na principu, že se duše dívala do blba a když se k ní někdo moc přiblížil, otočila se a dala na odiv tu prasárnu, takže další neduh filmu). No aspoň ten konec byl docela zajímavý, ať tomu nekřivdím. Ale jinak by se měl film přejmenovat spíš na Výkřiky do prázdna, protože do prázdna to celé i vyznělo. ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Po tříproudé dálnici slušného námětu kodrcá voly tažený vůz s hnojem zastupující spád děje a atmosféru. Z toho se prostě dalo vztěžit mnohem víc, ale bohužel film naprosto nedokáže udržet vždy na velice krátko vyvolané napětí, hudba místy připomínající Věc se neustále bezdůvodně a otravně opakuje u scén, kdy není zapotřebí, postavy se od počátku tváří jako že "něco tu není v pořádku", ale místo aby provedly něco rozumného, každou chvíli se nelogicky rozcházejí do temných zákoutí a vůbec. Krom toho jsou postavy tak nezajímavé, že prostě nevzbuzují žádnou potřebu fandit (taky držte palce bandě hrdlořezů a hrdlořezce). Škoda, mělo to na víc už jen pro výběr časového období, já horory z historie rád. ()

dwi 

všechny recenze uživatele

Co bylo vloženo do neotřelého námětu bohužel citelně chybí u lekacích scén, kde nejvíce zamrazí při klaustrofobní hudební lince. Klasické hororové propriety, tedy zlověstně šustící kukuřičné pole, bouřka, osamocený dům se spoustou vrzavých zvuků a záhrobních hlasů, sice v několika momentech polechtají nervy, s odhalující dějovou slupkou si přesto párkrát zívnete. Neustálé osamocené trádování po zatuchlém baráku je ozvláštněno poměrně nedopilovanými „bubu“ zvraty, které by v šikovnějších rukách pozvedly celkový dojem minimálně o jeden stupeň. Kromě nich totiž Dead Birds ničím výraznějším nedisponuje (bohužel i samotný námět se ke konci uchyluje k mátožnému rozuzlení), což je vzhledem k napáleným hodnocením poměrně škoda**1/2 ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Zhruba první polovina filmu je nezáživná a nevýrazná, stávající se pouze ze scén, kdy hlavní postavy chodí s lucernami po baráku, z jednoho pokoje do druhého. Poté se konečně začne utvářet nějaký děj, který se ovšem skýtá jen z docela působivých, hrůzných výjevů a klasických, žánrových lekaček. Ani záhada onoho tajemného domu není nijak zajímavá. Vše uzavírá stejně nezajímavý konec. Jen další průměrný horor z nekonečné řady. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (5)

  • Scéna, kdy Joseph kouše do zlaté mince a říká, že je pravá, je improvizace ze strany Marka Boona. (TomikZlesa)
  • Dej filmu je zasadený do obdobia občianskej vojny v USA, do roku 1863. (beso74)

Reklama

Reklama