Reklama

Reklama

Hněv duší

  • USA Dead Birds (více)
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Skupina zlodějů, kteří jsou na útěku po přepadení banky, najde útočiště v opuštěném domě. Zatím nemají tušení, jaké zlo zdánlivě pustý dům skrývá. Blíží se noc, venku zuří bouře, ale to není nic oproti tomu, co se začíná dít vevnitř. Probouzí se strašlivé zlo uvězněné ve stěnách domu. Členům skupiny se začínají postupně zjevovat obrazy zmrzačených těl, která jsou výjevem hrůzných činů, jež se zde odehrály. Strach ve skupině narůstá a její členové jsou na sobě závislí čím dál víc... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

mm13 

všechny recenze uživatele

Hovadina! A môže za to hlavne režisér. Taký super námet (ČB western a lá 50-te roky krížený s lovecraftovskou mystikou - uaaááá!!!) a oni ho úplne posrali. Nepochopili možnosti, ktoré sa tu ponúkali a natočili pokus o kultový horor. Kameň úrazu je presne v tom, že drvivá väčšina kultových filmov sú hlboko osobné záležitosti, ktoré shodou šťastných náhod padli na úrodnú pôdu. Chápadlá budúceho kultu osahávajú najhlbšie dno spoločného nevedomia a buď tam v hĺbke o čosi zavadia a vynesú to na povrch alebo skrátka nije. Chcieť natočiť kult je nezmysel a takáto snaha iba nezmysel nakoniec splodí. To je ako vyberať si, do koho sa zamilujem. Dúfam, že si sa poučil, Alex Turner!!! ()

Khumbac 

všechny recenze uživatele

Lupiči s penězi se skryjí v opuštěném velkém domě. Po prozkoumavání místností zjišťují že zdaleka vše není v pořádku:) Nejvíc to asi zjistil černošský bandita při nahlížení do stodoly. A mám pocit že černochovi role nejvíc sedla. Jeden z těch ex-vojáků vypadal jako DeCaprio. Nebylo to zas tak hrozné ale prostě mi to nějak celkově nesedělo. ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Western a horor - to ti vie byť skvelá kombinácia. Sklamaný z Kruhu 2 som si pustil tento filmík a nečakane na mňa vyšmahla velice slušná hororová atmosféra, kde ma režisér vystrašil aj v totálne nečakanej scéne odohrávajúcej sa za bieleho dňa. Už úvodná scéna, prepadnutie v banke, kde desperád odstrelí koltom bankárovi polku hlavy dala tušiť že si tu užijem aj trošku drsnejšie scény. Po chvíľke sa film zmení na klasický horor o strašidelnom dome, kde sa kovboji po prepadnutí banky uchýlia a myslia si, že tu prečkajú noc živý a zdravý. Najlepšie na tom je, že som naozaj netušil čo na nich vyskočí. Žiadne monštrá, len skvelá atmosféra. A zakončené je to vskutku zaujímavou pointou. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Velmi originální pojetí western/horor, což jsem ještě neviděla. Ocitáme se v roce 1863, kdy banda lupičů ukradne pytle se zlatem a na útěku se skryje v odlehlém domě. Jakmile ale přijde noc, začnou se jim zjevovat lidé, kteří předtím v domě nebyli, spolu s jinými hrůzostrašnými výjevy. Tento nápad se mohl pojmout i z úplně jiného hlediska, jelikož zde máme 6 lapků, kdežto dva z nich nejsou zrovna nadšení, že se bude lup dělit na šest částí (natož ještě s černochem). Kdyby příběh bilancoval na tom, že se může jen jednat o hru iluzí, aby zbytek utekl bez svého podílu, určitě by příběh vyzněl mnohem lépe. Takhle se jedná pouze o duchařinu s pár dobrými lekačkami, ale jsem spokojená. Atmosféra divokého západu, starý dům plný vrzajícího dřeva a špinavých zdí - Paráda! Dobrý komentář: Raven0 ()

Mythago 

všechny recenze uživatele

Několik z mých nejoblíbenějších hororových gurmánů a fajnšmekrů to ohodnotila velice vysoko, takže jsem se těšil na nějakou nadprůměrnou, když bych měl štěstí, tak třeba i trochu ulítlou duchařinu. Jenže. Minimálně první polovina byla absolutně o ničem - až na úvodní krvavou část se nic nedělo, jen hudba gradovala napětí, ovšem pak vyšuměla do ztracena a jen asi jednou vygradovala v nějakou tu lekačku a tohle jinak vycpávali nudné kecy hlavních postav (ty byly z větší části sympatické - aspoň něco). V druhé půlce už atmosféra trochu zhoustla, uvidíme jednu násilnou scénu, která je podle mě dost povedená a, což mě hodně potěšilo, duše je kompletně digitální jen jedna, jinak mají vždycky dosrané jenom xichty (ostatně všechny lekačky fungovaly na principu, že se duše dívala do blba a když se k ní někdo moc přiblížil, otočila se a dala na odiv tu prasárnu, takže další neduh filmu). No aspoň ten konec byl docela zajímavý, ať tomu nekřivdím. Ale jinak by se měl film přejmenovat spíš na Výkřiky do prázdna, protože do prázdna to celé i vyznělo. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (5)

  • Přepadení banky ze začátku filmu bylo natáčeno až ve dvou posledních dnech. (TomikZlesa)
  • Dej filmu je zasadený do obdobia občianskej vojny v USA, do roku 1863. (beso74)

Reklama

Reklama