Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o vášni, jež se vymyká kontrole. Žena, která vede úspěšnou uměleckou galerii, pozvolna shledává, že se propadá hlouběji a hlouběji do děsivého vztahu s mužem, který otevírá její nitro a posunuje rozkoš za hranice všeho, co kdy poznala, neboť je jím svedena k takovému odevzdání, jež nezná žádných zábran. (Bonton Home Video)

Recenze (172)

zdenny 

všechny recenze uživatele

Dnes je velice moderní číst trilogii „Padesát odstínů šedi“ od E. L. James (žena - samozřejmě). Je to jako nemoc a připadá mi, že to dochází tak daleko, až to budí dojem, že ženská, která to nečetla, je totálně out. Samozřejmě to s velkým zalíbením čte i má šestnáctiletá dcera, které jsem tímto filmem chtěl dokázat, že něco prakticky totožného bylo vymyšleno dávno před zveřejněním této knihy od, pro mě, sexuálně frustrované ženy. Co se filmu týče, byl v určitém ohledu zajímavý a neotřelý. S odstupem času ale musím říct, že Micky Rourke nevypadal vůbec sexuálně neodolatelně. Zatímco Kim Basinger teda ano. Předvedené milostné praktiky byly jímavé, nicméně film člověku nic zásadního neřekl. Proto tedy tři hvězdy. PS: Jsem zvědav na brutálně červená hodnocení připravovaného filmu dle výše uvedené knihy. Přitom se bude bezesporu jednat o pouhý remake několik dekád staré předlohy. Jo, skoro vše už tady jednou bylo. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Působivý erotický snímek, ve kterém se sešli dnes již velmi známí herci Mickey Rourke a Kim Basinger, ze které tento film udělal hvězdu první kategorie. Aby taky ne, nechala se hodně přemlouvat, aby tuto roli vzala, ale jak je vidět - udělala dobře. Její striptýz je prostě nezapomenutelný. Mezi ní a M. Rourkem to náramě jiskří a jako pár se k sobě taky výborně hodí. Divák doufá, že jim jejich vztah vydrží, ale bohužel už od začátku se ví jak to asi dopadne. Erotické scény působí přirozeně a nijak brutálně. Výborně zvolený hudební doprovod se skládá z hitů z 90. let. Jen kamera působí jakoby tmavě a neostře. Scénář také není nic extra, ale v tomto snímku jsou hlavní city a postavy... ()

Reklama

numi 

všechny recenze uživatele

Trochu podceňovaný snímek, neboť každý čeká drsný thriller a velkej pytel erotiky, ale nakonec se dočká příběhu, který je "o ničem" a odvážných záběrů tam je hoooodně po skromnu. Jenže! Stejně jako je ve filmu tušená erotika, tak stejně tak jsou tušené veškeré posuny ve vztahu a ději. Veškeré motivy jsou skryté v malých indiciích a na první pohled nevýznamných scénách - za vše zmíním "bezvýznamnou" návštěvu malíře u něj doma, která znamená definitivní zlom ve filmu. Možná, že jsem ve snímku našel víc, než mělo být vyřčeno, ale jsem tomu rád. Před dvanácti lety jsem jako začínající puberťák měl v peněžence fotku Kim Basinger právě z tohohle snímku. A nyní, po dvanácti letech se sám sobě vůbec nedivím... ;o) Film má však dvě zásadní chyby. Mickeyho Rourka a hudbu, která je s odstupem času neposlouchatelná. Je fajn, že díky ní na vás dýchnou osmdesátá léta, ale tenhle příběh je nadčasový a přesné časové určení mu ubližuje. Je složitější se do něj potom vžít. Přesto, čtyři hvězdičky. Už jen za tu geniální chvilku nakonci, kdy Mickey Rourke pronese větu o svých bratrech a svých rodičích... To mě až zamrazilo. [duben 2006] ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Za mě 4* díky nádhernému páru, který mi k sobě ohromně pasoval....Ta vášeň, touha, chtíč, který jsem mezi nimi cítila...to je to, co jsem u jiného filmu zatím nezažila. Zároveň si tím pár prochází mnoha situacemi, které nejsou jednoduché a jsem ráda za daný závěr :) První polovina filmu je hodně o něčem, co si všichni představujeme, ale není to tam ukázáno - za což tvůrci tleskám - až teprve později vidíte tělo, pot a sex jako takový. Myslím si, že plno filmů si odsud vzalo inspiraci, ale originál je jen jeden ;) ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Tenhle dnes již kultovní snímek jsem poprvé viděl jako puberťák někdy koncem 90.let. Tehdy si vzpomínám, že jsem na to koukal hlavně kvůli erotickému napětí, které panovalo mezi hlavními postavami (nezapomenutelná scéna s ledničkou a soulož v dešti na schodech). Od té doby jsem to viděl ještě jednou a už mě nebralo tolik jako napoprvé, ale přesto. Mickey byl v 80.letech, ještě předtím, než se začal věnovat profesionálně boxu a drogám, hvězda. Tou se stal právě tímto filmem. Kim nádherná. Nemůžu jinak. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (16)

  • V květnu 2008 se podle Moviefone umístili Mickery Rourke a Kim Basinger v žebříčku 25. nejvíce sexy filmových párů na 1. místě. (HellFire)
  • Hovorí sa, že Kim Basinger (Elizabeth) neznášala svojho hereckého partnera, lebo smrdel cigaretami a alkoholom. (Raccoon.city)
  • V některých sexuálních scénách byly za Elizabeth použity dablérky. (HellFire)

Související novinky

Kdo se ponoří do Padesáti odstínů temnoty?

Kdo se ponoří do Padesáti odstínů temnoty?

29.01.2016

Kim Basinger se letos objeví v komedii Správní chlapi Shanea Blacka (Iron Man 3), pořádný comeback si ale dá až v únoru 2017. Zahraje si totiž Elenu Lincolnovou, obchodní partnerku a bývalou milenku… (více)

Reklama

Reklama