Reklama

Reklama

Otevři oči

  • Španělsko Abre los ojos (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vyhlášený frajírek a holkař César (Eduardo Noriega) se na jednom večírku seznámí s dívkou Sofií (Penelope Cruz) a zamiluje se do ní. Césarova žárlivá přítelkyně Nuria se rozhodne mu pomstit a narazí schválně do betonové zdi. César nehodu přežije, ovšem následky jsou tragické: má znetvořený obličej. Lékaři mu sdělí, že by nepomohl ani chirurgický zákrok. César však stále miluje Sofii, ale jednoho dne se všechno změní, protože doktoři objevili nový způsob... (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (10)

Vanilkové nebe (2001)

  • Alejandro Amenábar, režisér filmu Otvor oči (1997), povedal o verzii svojho filmu v podaní Camerona Crowea: "Keď som sa pred nejakým časom dozvedel, že Cameron Crowe bude písať a režírovať film založený na Otvor oči s Tomom Cruisom v hlavnej úlohe, cítil som sa poctený. Teraz, keď som videl Vanilkové nebo, nemôžem byť viac hrdý. Cameron má môj úplný rešpekt a obdiv. Rešpekt za to, že sa ponoril do najhlbšieho významu diela. Obdiv za to, že sa pokúsil o nové pohľady a čerstvý prístup k réžii, pričom dal filmu svoj vlastný nezameniteľný rukopis. Vanilkové nebo je verné pôvodnému duchu, zároveň však neváha byť neúctivý voči jeho forme, čo z neho robí odvážne a inovatívne dielo. Myslím, že môžem povedať, že pre mňa sú tieto projekty ako dvaja veľmi výnimoční bratia. Majú rovnaké starosti, ale ich osobnosti sú úplne odlišné. Inými slovami, spievajú rovnakú pieseň, ale celkom inými hlasmi: jeden má rád operu, druhý rock and roll." (Arsenal83)

Související novinky

Amenábarův scenárista točí sci-fi

Amenábarův scenárista točí sci-fi

16.03.2015

Mateo Gil, několika cenami Goya oceněný španělský spoluscenárista tří filmů Alejandro Amenábara – konkrétně Otevři oči, Hlas moře a Agora – se poslední roky pokouší i o režii. Po dobře přijatém… (více)

Reklama

Reklama