Reklama

Reklama

Středoškolák Homer Hickam žije v hornickém městečku ve východní Virginii, kde jedinou možností obživy je práce na šachtě. Homer má velkou fantazii a touží objevovat vzdálené světy. Jednoho dne zahlédne na obloze přelétat první sovětskou družici Sputnik. Začne se zajímat o rakety, a dokonce se díky tomu spřátelí s opovrhovaným "šprtem" Quentinem. Spolu se dvěma dalšími kamarády pak začnou amatérsky konstruovat malé rakety. První pokusy jsou však zoufalé. Aby získali více znalostí, pustí se do studia chemie, fyziky a matematiky. Nakonec se jim podaří sestrojit překvapivě funkční rakety. Ty nepředstavují jen jakousi lepší hračku, ale pokud uspějí na mezistátní soutěži mladých techniků, i únik z rodiště. V cestě za splněním snu Homerovi stojí nepochopení otce. Přesto se nevzdává a snaží se naplnit svoji vizi. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (194)

elanius 

všechny recenze uživatele

(124/2017) / Keby minulý rok nevyšlo Hidden Figures, povedal by som, že takýto film tu už dlho nebol. Obidva filmy pojednávajú o konflikte medzi očakávaniami a predsudkami na jednej strane a vytrvalosťou ísť si za svojim snom na strane druhej. A obidva mi pripomenuli, prečo vlastne máme tak radi tieto pozitívne "based on a true story" príbehy. Hlavne keď sú natočené tým jediným možným spôsobom, tzv. hollywoodskou old-school klasikou. October Sky je film, ktorý si treba pustiť vo chvíli keď človek potrebuje trošku pozitívne pozbudiť. (8/10) ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

October Sky je životopisný film a ak máte tento žáner radi, film vás nudiť možno nebude. Chlapec, ktorý si splnil svoj sen a jeho príbeh je obdivuhodný. Ale nič navyše. Ak si prečítate popis filmu, už na začiatku sa dozviete všetko a film obsahuje nulový moment prekvapenia. Od prvej minúty si tak domyslíte každý nasledujúci zvrat a tak to zostane do konca filmu. Navyše mi prekážali patetické momenty – režisér si naplánoval každú vašu slzu dojatia aj úsmev, všetko je prvoplánovo namodelované. ()

Reklama

uhlajz 

všechny recenze uživatele

Nádherný film o víře, naději a síle jít si za svým cílem. Cesta života skýtá spoustu překážek, které se musí překonávat, abychom dosáhli na své štěstí. Jake Gyllenhaalsice v roli Homera neexceluje jako v Donniem Darkovi, ale působí velmi příjemně a přesvědčivě. Roli přísného otce, který má s Homerem jiné plány skvěle zahrál Chris Cooper. Tento film musí potěšit snad každého... ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Příjemná pohodovka o naplnění svého snu navzdory nepříznivě rozdaným kartám nepřináší nic objevného, ale svou povznášející práci dělá dobře. Škoda, že nevyhnutelný úspěch ve druhé polovině zbytečně oddaluje a poté ho ještě louhuje v koňské dávce sladkého hollywoodského sentimentu, který zanechá na patře mírnou pachuť. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný film, ve kterém patos, pravé rodinné hodnoty a další správné věci naštěstí drží na uzdě pohodová nálada a velmi dobré výkony všech zúčastněných. Může se zdát, že rodinné drama o chlapci z hornického města, který chce být raketovým konstruktérem, není právě typická látka pro Joa Johnstona. Ale to se může jen zdát - on si totiž s dobovou atmosférou, partou kluků a jejich dobrodružným zápalem vyhrál jako vždy, ačkoliv ke konci se to, pravda, trochu táhlo. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (13)

  • Film je natočen podle autobiografické knihy "Rocket Boys (Rakeťáci)" od Homera H. Hickama Jr. (rodo)
  • Ve skutečnosti to byl Homer Hickam, kdo vypadal jako typický "šprt", zatímco Quentin Wilson byl hezoun. (HellFire)
  • Pravé jméno otce hlavního hrdiny není John Hickam, ale Homer Hickam Sr. (rodo)

Reklama

Reklama