Reklama

Reklama

Phantasm

  • USA Phantasm (více)
Trailer

Kultovní horor Dona Coscarelliho, ze kterého čerpalo inspiraci mnoho pozdějších tvůrců. Dva bratři, žijící v okolí městského hřbitova, se snaží vypátrat původ záhadných jevů, které je obklopují. Postupně objevují bizarní podzemní svět a pouští se do boje proti vetřelcům ze světa nadpřirozených sil, kteří na sebe berou stále rafinovanější podoby... (MIDO FILM)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (170)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tak nějak přemýšlím, proč jsem se u toho filmu, když jsem ho před mnoha lety viděl poprvé, tak strašně bál? Možná proto, že jsem byl dítě he, he. I přes to všechno, na konec 70. let poměrně slušnej výkon. Nechutně sterilní chodby hřbitovní budovy, létající koule, trpaslíci a jiná dimenze jakoby vystřižené ze Star Wars, samozřejmě Tallman. Paráda. Jen ten konec mi přišel takový trochu divný.... ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Hmmm. Jak by tohle asi vypadalo jako povídka nebo román od Kinga? Určitě by se to mezi jeho knihami neztratilo. Phantasm mě bavil. Několikrát jsem se lekla a to přesně v místech, kde bych to měla očekávat a kde se to samozřejmě přímo nabízelo. Nechala jsem se unést tím, co se právě odehrávalo na obrazovce. Bylo to krásně atmosférické. ()

Reklama

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Atmosférický zmatek, který je ospravedlněn dětským pohledem na celou situaci a démonickými výjevy s notnou dávkou odlehčených situací. Coscarelliho nezajímá čas, prostor ani logika. Jeho jediným zájmem je vyprávět příběh, jež co chvíli míří do slepé uličky, ovšem dostává se z ní tak skvěle a absurdně, že mu to vlastně ani nemůžete mít za zlé. Z pobíhajících trpaslíků, vysokého hrobníka a obšlehlého hudebního motivu je cítit zapálenost každým coulem a ta, alespoň v tomto případě, nahrazuje nedostatek talentu. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Film má jako horror velké přednosti, ale i velké nedostatky. Přednosti jsou zejména úžasná atmosféra, některé vizuální záběry, které ač jsou jednoduché a levné, tak velmi působivé a dále postavu hrobníka ... Excelentní je samozřejmě hudební motiv. Na druhou stranu jsou zde ubohé a otřesné herecké výkony, které film vyloženě zadupávají. Otřesné dialogy, přehrávání atd. prostě hrůza, ale v negativním slova smyslu ... herci hrajou tak špatně, že se pak člověk nemá čeho bát, protože mu připadne, že se kouká na nějaký ochotnický pokus ... Takový průměr, který byl o pár let zřejmě mírně vykraden pro mne excelentním Dead & Buried (1981) ... ()

zputnik 

všechny recenze uživatele

Možná mi v tomto filmu něco zásadní uniklo... nevím... pokud ano, tak mě opravte. A pokud ne, tak jsem měl tu "čest" vidět jeden z těch hodně slabých hororů. Kult/nekult - tento film mě ani nevyděsil, ani "nepoučil", ani nepobavil; bohužel jsem se u něho prachsprostě nudil. A z nudy mě nedokázal dostat ani samotný pan Dlouhán (Tall Man). Shrnuto a podtrženo: PHANTASM se pro mě prostě a bohužel stal totálně béčkovým hororem s nevydařenou atmosférou, infantilními mašinkami (létající koule) a jakousi celkovou bezduchostí. Ale možná se pletu. To nic však nemění na mém výsledném ortelu: 2/5. A ať si na mě klidně přiletí nějaká létající kulička. ;o) ()

Galerie (66)

Zajímavosti (49)

  • Ve scéně těsně před koncem, kdy Reggie opuští mauzoleum, bylo silného větru dosáhnuto pomocí obřího ventilátoru. (Chatterer)
  • Odhalená prsa nepatří herečce Kathy Lester, která se odmítla svléct, štáb tedy našel dublérku. Nic netušící Kathy Lester vzala do kina svou matku, která po filmu ztrapněnou Lester uklidňovala slovy "Měla ses svléct ty, tvoje prsa jsou lepší." (BoredSeal)
  • Krátke úryvky z filmu použila v roku 1997 americká death metalová skupina Mortician ako intro ("The funeral is about to begin... SIIIRRR!"), resp. outro (Goddammit, ...It's all over, ...It's never over) pre potreby rovnomennej piesne "Mortician", ktorá sa nachádza na albume Hacked Up For Barbecue. (Kusko.t2)

Související novinky

PHANTASM pokračuje

PHANTASM pokračuje

11.03.2005

Štúdio New Line Cinema chce nadviazať na kultovú hororovú sériu PHANTASM, a zrejme hneď trilógiou! Fanušíkovia však (prekvapivo) veľmi vysmiati nie sú - s Donom Coscarellim, "duchovným otcom" celej… (více)

Reklama

Reklama